|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbuıl
|
MySql de sql cümlesi sorunu
Arkadaşlar merhaba. MySQL 5 te EMS my SQL manager 2005 le çalışıyorum SQL cümlesi olarak
UPDATE cihazlar2 set tarih=now() where id=3 yazdığımda tarih alanını bugün olarak gayet güzel update etmesine karşın UPDATE cihazlar2 set tarih=10/10/2007 where id=3 yazdığımda tarih alanını update ettim diyor ama baktığımda boşaltmış oluyor. MySQL de date yada datetime olarak secebiliyorum tarih alanının formatını ama sonuc değişmiyor. Sanıyorum SQL cümlemde hata var. Görüşlerinizi bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Re: MySql de sql cümlesi sorunu
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Öncelikle bu sayfanın arama motorları tarafından kaydedildiğini ve sizin kadar tecrübeli ve yetenekli olmayan ama benzer soruya cevap arayan yüzlerce kişiye gösterildiğini hatırlatır, çözüm teknik olarak verilse de nedeni yazılmadığı için bunlardan bir çoğunun yanıtsız ayrılacağını da belirtmek isterim. Maalesef söyleneni anlamış ama amacını anlayamamışsınız diye ekleyeyim ki belki bunu da anlayamazsınız.
Ayrıca MySQL, date tipinin 'YYYY-AA-GG' formatında string olarak girilmesi gerektiğini söylüyor. Bu arada "Türkçe" ilk harfi büyük yazılır.
imzaya sponsor Mesaj s5prin tarafından 08.10.2007 (02:52) yeniden düzenlendi.. Açıklama: bu arada.. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Üslubunuzu düzelttiğiniz için teşekkür ederim. |