|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Online sayısı çok olduğunda hata vermesi
Merhaba ,
Facebook için flash ve ASP.net kullanarak yazdığım bir kelime oyunu var ve her saniye ASP.net ile kelimelerin doğru olup olmadıgını veya kullanıcının o an oyundaki sırasını vs. çekiyor. Oyunu aynı anda 20 kişi civarı oynadığında ASP.net hata veriyor kaldırmıyor ama az kişi ile herhangi bir sorun yok. Hatalar ise belli olmuyor bazen runtime bazen database türlü türlü hatalarla karşılaşıyorm. serverın rami 1 gb ve p4 işlemcisi var. Bu tip durumlara karşı verebileceğiniz öneriler varsa sevinirim. İyi akşamlar ... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Online sayısı çok olduğunda hata vermesi
Muhtemelen direk A dir veya B dir gibi bir durum yok, ama caching mumkunse onu kullan. Database SQL lerinin olabildigince optimize oldugundan emin ol, Database baglantilarini isin biter bitmez kapamayi unutma.
Ek olarak server in bayagi bir zayifmis server i yenilemekte bence guzel bir fikir, 1gb bir cok islem icin yeterli olmayacaktir ama gene de bu sistemin benim tahminim 50 kisiyi cok rahat kaldirmasi gerekiyor.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Öncelikler mesaj yazdığınız için teşekkürler Ferruh bey,
Evet serverı değiştirmem gerekiyor ama 20 kişidede bu sorunu vermesi biraz garibime gidiyor. Caching kullanmam mümkün değil birde genelde (maxpoolsize was reaching) hatası alıyorum . Bütün connectionları .close yapmama rağmen bu hatayı veriyor bir yerden sızma olabileceğini düşündüm ve tekrar tekrar kontrol ettim ama yok .Try-Finally ile finally içinde kapatıyorum hatta. MySQL kullanıyorum MySQL.connector sürümüde 5.2. Merak ediyorum acaba mysqlda bu hatayı aldığı zaman ASP.nette connectionpool u temizle gibi bir fonksiyon yazılabilirmi bilginiz varmı ? Biraz araştırdım ama verimli birşey bulamadım . Tekrar cevabınız için teşekkürler ... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ASP.NET ve MySQL bağlantısı çok istikrarlı değil. Kendi testlerimden böyle gördüm. Mümkünse Visual Studio Team Edition'un test versiyonlarındaki "Load Test" aracıyla size uygun senaryolar oluşturup bir yük testi yapın. Sunucu kaynaklarını vs. hepsini uygulamanın yüküne göre tartma imkanınız olur.
Ücret gerektirmeyen FireBird'i de alternatif veri kaynağı olarak hesaba katabilirsiniz.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!