|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Asp Hata Mesajı ¿
Eski sitemin yerini taşıdım sayfalar çalışıyor ancak şu hataları alıyorum. 1. Hata Mesajı Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Cannot update. Database or object is read-only. /detay2.ASP, line 39 ---------- 2. Hata Mesajı Anket seçeneklerinden birine tıkladığımda gelen sonuç sayfasında göründü Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Operation must use an updateable query. /sonuclar.ASP, line 73 -------------------------- 3.Bu hatada haber ekleme bölümünde gönder tuşuna bastığımda çıktı karşıma... Provider error '80020005' Type mismatch. /formad.ASP, line 344 |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
1. veritababina erisimde bir problem var. iis icerisinden yazma izini vermeli , isletim sistemi icerisinden veritabaninin read-only ozelligini kaldirmmalisin. ayrica 2. soruya verilen cevap bunun icinde gecerli.
2. .open kodunu yanlis/eksik parametre ile acmissin. rsName.open sqlTumcesi, connectionTumcesi, 1, 3 yada eger adovbs.inc kullaniyorsan rsName.open sqlTumcesi, connectionTumcesi, adOpenDynamic, adLockOptimistic seklinde acarsan problemin cozullur.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: ISTANBUL
|
Okey tamam cgi-bin dizinine yazma izni vermeyi unutmuşum böylece sorun halloldu ancak son sorduğum soru için halen çözüm bulamadım
aşağıda bahsi geçen kodları veriyorum Set kaydet = server.CreateObject("ADODB.RecordSet") sql_kaydet = "Select * from haberler" kaydet.open sql_kaydet,bag,1,3 kaydet.addnew kaydet("title") = title kaydet("resim") = resim kaydet("ara") = ara kaydet("message") = message kaydet("tarih") = tarih << bu satıda hata satırı 344 :::: kaydet("kategori") = kategori kaydet.update --- acep tarih alanında mı sorun var¿ Mesaj Murathan tarafından 05.02.2003 (03:36) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
eğer veritabanında tarih alanını date/time olarak ayarladıysan ve ASP'deki tarih değişkeni date/time tipinde değilse bu hatayı verebilir [=hatta verir].
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!