|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Forum database convert
Zamanında web wiz'den bir adet forum edinip kurdum.Fakat bir sure sonra bır hacker arkadasın saldırısına ugrayınca bu forumun pek basarılı bır forum olmadıgını anladım.Sımdı forum'u phpbb ile degıstırmek ıstıyorum fakat eskı mesajlar ve userların accountlarınıda kaybetmek ıstemıyorum.Bunları yenı forum a convert etmek mumkun mudur? Ayrıca convert etmek mumkun degılse eskı yazılan mesajları nasıl gezılebılır hale getırebılırım? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
convert etmek mümkün, biraz uğraş gerektiriyor, şöyle ki;
'buraya bir sürü şey yazdım, ama okuyunca ben bile anlamadım, sildim sonra ![]() kısacası şu, phpbb'nin vertabanı yapısını biliyorsan ASP hem access'i hemde MySQL'i kullandığı için kod yardımıyla verileri birebir taşıman gerekiyor. yoksa öyle bir kenarda farklı bir klasöre koyarak sadece link verebilirsin. çünkü bir forumun vt yapısı diğerine uymaz...
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Re: Forum database convert
Alıntı:
PHPbbi Vbulletin vs. bunlarda güvenlik olarak webwiz den çok parlak değiller. Konu şu ki patchleri takip edip sistemini her zaman yamamak. Bu şekilde her ikisinde de aynı güven seviğyesine gelebileceğini söyleeyebilirim. Ek olarak tabii ki en iyi çözüm kendi forumunu yazmak.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
çok saçma
bugün oturup PHP öğrenmeye başlasan bile phpbb veya Vbulletin gibi bir forumu yazman belki 6-7 ayını alır ki bu da kabataslak bişi olur phpbb neyse de Vbulletin üzerinde çalışan çok insan var ve lisanslı olması da verildiği önemi destekliyor. Vbulletin'nin çıkan patchlerini zamanında yükledikten sonra hiçbir sorunla karşılaşmazsın www.vbulletin.com bu sitede gördüğün forum da en altta yazdığı gibi son versiyon Vbulletin |
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!