|
|
#1 (permalink) |
|
ASP Konusunda yardım ve veritabanı sorunu
Elimde suan Kapadokya'da bulunan bazi otellerin web sayfa isleri var HTML ve flash konusunda bilgim var ama su ASP'yi bi turlu cozemedim. Bu konuda ortak calisacak arkadaslarin mesajlarini bekliyorum acil olarak da su asagidaki kodlarda hata nerde bi turlu cozemedim http://www.millisaraylar.gov.tr/emarket/ burdaki siparis formunu doldurunca siparis2.ASP 'ye baglanmiyor. hata veriyor sorun nereden kaynaklanıyor acaba, yardımlarinizi bekliyorum . <% isim=Request.form("isim") Mal = Request.form("Mal") Kod= Request.form("Kod") firma = Request.form("firma") fax = Request.form("fax") Adet = Request.form("Adet") telefon1 = Request.form("telefon1") telefon2 = Request.form("telefon2") email = Request.form("email") url = Request.form("url") adres = Request.form("adres") Mesaj = Request.form("Mesaj") %> <% 'Aldığımız Bilgileri Veritabanına İşleyelim Vt_Yol = server.Mappath("db/emarketmusteri2003.mdb") Set Bilgiler = server.CreateObject("Adodb.Connection") Bilgiler.Open "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("db/emarketmusteri2003.mdb") Set KayitDizisi=server.CreateObject("Adodb.Recordset") Sorgu="Select * from tblMusteri" KayitDizisi.Open Sorgu, Bilgiler, 1, 3 'response.write(KayitDizisi("Tarih")) 'KayitDizisi.AddNew ' Yeni bir kayit ekle 'KayitDizisi("Tarih") = date 'KayitDizisi("MusteriAd")=isim 'KayitDizisi("MusteriFirma")=firma 'KayitDizisi("MusteriFax")=fax 'KayitDizisi("MusteriTel1")=telefon1 'KayitDizisi("MusteriTel2") = telefon2 'KayitDizisi("MusteriEmail")=email 'KayitDizisi("MusteriSite")=url 'KayitDizisi("MusteriAdres")=adres 'KayitDizisi("MusteriSiparis")=Mal 'KayitDizisi("MamulKod")=Kod 'KayitDizisi("SiparisAdet")=Adet 'KayitDizisi("MusteriMesaj")=Mesaj 'KayitDizisi.Update ' Veritabanina girilen bilgileri güncelledik. %> <HTML> <HEAD> <TITLE>Amatorweb Company</TITLE> <META http-equiv="Content-Type" Content="text/HTML; charset=ISO-8859-9"> <META http-equiv="Content-Type" Content="text/HTML; charset=windows-1254"> <style> A{background-color : #DAA520;border:1px ridge #523208; text-decoration : none;text-align : center;font-size : x-small;font-family:Tahoma;color:Black;width:125px;line-height:16px;} A:HOVER{background-color:#FFD700;border:1px ridge #523208;text-decoration : none;text-align:center;font-size:x-small;font-family:Tahoma;color:Black;width:125px;line-height:16px;} </style> </HEAD> <body style="color: #C0C0C0; font-family: Tahoma; font-size: 10pt" bgcolor="#000000"> <h3 align="center"><font face=Verdana" color="#FF0000">Bizi Seçtiğiniz İçin Teşekkür Ederiz</h3><p> <center>Sayın <%=isim%> Sipariş Ettiğiniz <%=Adet%> adet <%=Mal%>, en kısa zamanda elinize ulaşacak. Bize verdiğiniz bilgiler şöyle:<p> <table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="90%" style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt"> <tr><td><b>Adınız:</td><td><%=isim%></td></tr> <tr><td><b>Firma:</td><td><%=firma%></td></tr> <tr><td><b>Fax:</td><td><%=fax%></td></tr> <tr><td><b>Telefon:</td><td><%=telefon1%></td></tr> <tr><td><b>Telefon:</td><td><%=telefon2%></td></tr> <tr><td><b>Email:</td><td><%=email%></td></tr> <tr><td><b>Siteniz:</td><td><%=url%></td></tr> <tr><td><b>Adres:</td><td><%=adres%></td></tr> <tr><td><b>Sipariş:</td><td><%=Mal%></td></tr> <tr><td><b>Ürün Kod:</td><td><%=Kod%></td></tr> <tr><td><b>Adet:</td><td><%=Adet%></td></tr> <tr><td><b>Mesaj:</td><td><%=Mesaj%></td></tr> </table><hr size="1"> <p><p align="center">Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkürler <br><br> <table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="125"> <TR> <TD align="center"><a href="default.htm">GERİ DÖN<a> </TD> </TR> </TABLE> </BODY> </HTML>
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
aşağıdaki kodlar çalışıyor, hataların;
1. satır sonunda "&" işareti kullanılmaz 2. ' işareti ASP'de o satırda kendisinden sonra gelen her şeyin sadece açıklamadan ibaret olduğunu gösterir, bu işaretten sonra gelen herşey yorumlanmaz. bir de uyarı; veritabanın çok kolay erişilebiliyor. dışarıdan her türlü müdahaleye müait... ben download ettim, üzerinde öyle işlem yaptım... Kod:
<% isim=Request.form("isim") Mal = Request.form("Mal") Kod= Request.form("Kod") firma = Request.form("firma") fax = Request.form("fax") Adet = Request.form("Adet") telefon1 = Request.form("telefon1") telefon2 = Request.form("telefon2") email = Request.form("email") url = Request.form("url") adres = Request.form("adres") Mesaj = Request.form("Mesaj") %> <% 'Aldığımız Bilgileri Veritabanına İşleyelim Vt_Yol = server.Mappath("db/emarketmusteri2003.mdb") Set Bilgiler = server.CreateObject("Adodb.Connection") Bilgiler.Open "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("db/emarketmusteri2003.mdb") Set KayitDizisi=server.CreateObject("Adodb.Recordset") Sorgu="Select * from tblMusteri" KayitDizisi.Open Sorgu, Bilgiler, 1, 3 response.write(KayitDizisi("Tarih")) KayitDizisi.AddNew ' Yeni bir kayit ekle KayitDizisi("Tarih") = date KayitDizisi("MusteriAd")=isim KayitDizisi("MusteriFirma")=firma KayitDizisi("MusteriFax")=fax KayitDizisi("MusteriTel1")=telefon1 KayitDizisi("MusteriTel2") = telefon2 KayitDizisi("MusteriEmail")=email KayitDizisi("MusteriSite")=url KayitDizisi("MusteriAdres")=adres KayitDizisi("MusteriSiparis")=Mal KayitDizisi("MamulKod")=Kod KayitDizisi("SiparisAdet")=Adet KayitDizisi("MusteriMesaj")=Mesaj KayitDizisi.Update ' Veritabanina girilen bilgileri güncelledik. %> <HTML> <HEAD> <TITLE>Amatorweb Company</TITLE> <META http-equiv="Content-Type" Content="text/HTML; charset=ISO-8859-9"> <META http-equiv="Content-Type" Content="text/HTML; charset=windows-1254"> <style> A{background-color : #DAA520;border:1px ridge #523208; text-decoration : none;text-align : center;font-size : x-small;font-family:Tahoma;color:Black;width:125px;line-height:16px;} A:HOVER{background-color:#FFD700;border:1px ridge #523208;text-decoration : none;text-align:center;font-size:x-small;font-family:Tahoma;color:Black;width:125px;line-height:16px;} </style> </HEAD> <body style="color: #C0C0C0; font-family: Tahoma; font-size: 10pt" bgcolor="#000000"> <h3 align="center"><font face=Verdana" color="#FF0000">Bizi Seçtiğiniz İçin Teşekkür Ederiz</h3><p> <center>Sayın <%=isim%> Sipariş Ettiğiniz <%=Adet%> adet <%=Mal%>, en kısa zamanda elinize ulaşacak. Bize verdiğiniz bilgiler şöyle:<p> <table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="90%" style="font-family: Tahoma; font-size: 10pt"> <tr><td><b>Adınız:</td><td><%=isim%></td></tr> <tr><td><b>Firma:</td><td><%=firma%></td></tr> <tr><td><b>Fax:</td><td><%=fax%></td></tr> <tr><td><b>Telefon:</td><td><%=telefon1%></td></tr> <tr><td><b>Telefon:</td><td><%=telefon2%></td></tr> <tr><td><b>Email:</td><td><%=email%></td></tr> <tr><td><b>Siteniz:</td><td><%=url%></td></tr> <tr><td><b>Adres:</td><td><%=adres%></td></tr> <tr><td><b>Sipariş:</td><td><%=Mal%></td></tr> <tr><td><b>Ürün Kod:</td><td><%=Kod%></td></tr> <tr><td><b>Adet:</td><td><%=Adet%></td></tr> <tr><td><b>Mesaj:</td><td><%=Mesaj%></td></tr> </table><hr size="1"> <p><p align="center">Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkürler <br><br> <table align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="125"> <TR> <TD align="center"><a href="default.htm">GERİ DÖN<a> </TD> </TR> </TABLE> </BODY> </HTML>
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 07.04.2003 (12:54) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
mesajın icin saol ama bu kodlarlada calistiramadım hata benim pcdemi bi sorun var acaba. Sen bu kodlarla formu doldurum veritabanına kayıt yapabildin mi ?
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
evet, gayet güzelde kaydetti
|
|
|
#6 (permalink) |
|
evet pws kurdum ama calismiyor bu kodlar bi turlu
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Tekirdag
|
Ya şimdi şmöyle birşey var. Geçen gün okulda cookie yazıyorduk (minik bir quiz uygulaması) Canavar gibi ASP kodladım cookieyi yazdırdım, okuttum falan. Hocaya "geL bi saniye" dedim tam çalıştırdım ana! hata verdi. Aynı kodları bir diskete aldım eve geLdim evde gayet güzel çalıştı. Yani kurulum esnasında senin pws inde bir sorun olmuş olabilir. yada bu sorun daha sonradan da oluşmuş olabilir. Sen pws i kaldırıp bir daha kur olmazsa bi format at.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!