|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
ASP'de tarihe göre sıralama...
MS Access veritabanı kullanıyorum. Bu veritabanında, gün, ay, yıl ve saat adlı 4 farklı alan var.. Veritabanına site üzerinden girdi yapıldığı zaman, o tarihin günü, ayı, yılı ve saati, ilgili alanlara işleniyor..
Şimdi ben bu kayıtları sitede tarihe göre listelemek istiyorum. Bunu yapabilmem mümkün mü? ORDER BY ne olmalı? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
neden tum tarihi sadece bir alana yazdirmak yerine, gunu farkli, ayi farkli gibi farkli farkli alanlara yazdiriyosun ki.. boyle yapman hem db'yi sisirir hemde bosu bosuna gereksiz islem yaptirmis olursun. ve bu sekilde siralaman bence mumkun degil.. mesela "ORDER BY gun" desen, gun sayisi 31 ise 30'dan sonra gelecek ama 1 ekim, 31 eylülün çok asagilarinda kalacak.. boyle siralayabilmen icin tum tarihin bir alanda yer almasi gerekir bildigim kadariyla.. ama belkide ben yanlis biliyorumdur..
![]()
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
hemencecik link vereyim. link
şöyleki; benim de zamanında başıma gelen bir sorundu. saolsun yöneticimiz soul datediff() ile beni orada tanıştırmıştı. Umarım sorunu doğru anlamışımdır ve doğru bi adres veriyorumdur ve de işine yarar.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!