Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » Toplu email gönderirken (ASP)

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 19.10.2003   #1 (permalink)

Yer: İstanbul
Toplu email gönderirken (ASP)

ASP'de herhangi bir komponentle toplu email gönderiyoruz diyelim. Bir döngü yaptık ve 1000 tane üye var. Bu üyelerin hepsine bir döngüyle aynı mesaj göndermek sağlıklı mıdır?

Değilse bunu nasıl sağlam ve garantli bir hale getirebiliriz. Bunu kendim denemek isterdim ama yarıda kalır diye tereddüt ettim. Veya eğer yarıda kalırsa nerede kaldığını mı öğrensek yani sürekli son mesaj gönderilenin id'sini sonmesaj diye bir session'a mı atsak? Yarıda kalma ihtimali varsa bunu yapabiliriz. Ama ben yarıda kalıp kalmıyacağına emin değilim.

Toplu e-mail gönderme konusunda tecrübelerinizi aktarırsaız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Powerkan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.09.2007   #2 (permalink)

Re: Toplu email gönderirken (ASP)

Evet arkadaşlar bilgisi olan varmı?
karabela24 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 12.09.2007   #3 (permalink)

Yer: Sakarya

Tek bir döngüde 1000 tane e-postayı sunucu gönderebilse bile ki sanmıyorum sunucu sahibi seni kovacaktır

Bence yapman gereken dediğin gibi son gönderilen id'yi hafızada tutman ve sayfayı JavaScript ya da meta gibi bir yöntemle yenileyip script'in kaldığı yerden devam etmesini sağlamandır. Sonuç olarak tek bir seferde bir kaç e-posta adresine gönderme yapman sağlıklı olacaktır.

Saygılarımla.
Old 13.09.2007   #4 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

+ xedition

Döngü + Sayfalama + Meta veya JS ile bir sonraki sayfaya geçer en son sayfada meta veya Js işlemini bitirirsin.. ben persit ile 25 er adet gönderiyorum, hatta sayfa içinede iframe ile (600x100) bu işi yapıp oraya bir tür progress bar ekledim, toplam sayfa sayısına göre yüzde kaç gittiğini ve giden ve kalan mail sayısını yazdırıyorum..

Bu arada 25 rakamı mail server ile alakalı yani sunucuda mail server ayarlarına ve performansına bakar 50, 100++ olabilir. 1000 adet ile döngünün bir yerinde mutlaka hata verir.. Yabancı sunucuların çoğu anlık ve günlük limitli olur.. örneğin godaddy sunucuları günden 250 idi sanırım.

spamsız iyi günler
arsende şu an çevrimdışı  
Old 25.09.2007   #5 (permalink)

arsende buna bir örnek verme şansın varmı acaba?
Old 25.09.2007   #6 (permalink)

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara

İlk olarak veritabanına durum alanı acarsın ve gönderilenler 1, daha gönderilmeyenler 0 olacak şekilde ayarlarsın. Scriptini yazarsın, veritabanını durum='0' a göre açıp her seferinde 25 tane gönder dersin. (i=1 to 25).

server'a erişimin varsa yaptığın ASP sayfasını task manager'a ekleyerek periyodik olarak çalışmasını sağlayabilirsin. Bunu kendi makinenede yapabilirsin ama durmadan ekranda periyodk olarak açılalacak olan Explorer penceresi sana sıkıntı yaratabilir. Serverda bu söz konusu olmaz, tavsiye serverda uygulanmasıdır.
Old 08.01.2008   #7 (permalink)

Alıntı:
arsende tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
+ xedition

Döngü + Sayfalama + Meta veya JS ile bir sonraki sayfaya geçer en son sayfada meta veya Js işlemini bitirirsin.. ben persit ile 25 er adet gönderiyorum, hatta sayfa içinede iframe ile (600x100) bu işi yapıp oraya bir tür progress bar ekledim, toplam sayfa sayısına göre yüzde kaç gittiğini ve giden ve kalan mail sayısını yazdırıyorum..

Bu arada 25 rakamı mail server ile alakalı yani sunucuda mail server ayarlarına ve performansına bakar 50, 100++ olabilir. 1000 adet ile döngünün bir yerinde mutlaka hata verir.. Yabancı sunucuların çoğu anlık ve günlük limitli olur.. örneğin godaddy sunucuları günden 250 idi sanırım.

spamsız iyi günler
iframe içine nasıl bilgi gönderip işlem yapıyorsun?
Old 08.01.2008   #8 (permalink)

Tayanc's Avatar

Yer: Ankara

Alıntı:
burakozgur tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
İlk olarak veritabanına durum alanı acarsın ve gönderilenler 1, daha gönderilmeyenler 0 olacak şekilde ayarlarsın. Scriptini yazarsın, veritabanını durum='0' a göre açıp her seferinde 25 tane gönder dersin. (i=1 to 25).

server'a erişimin varsa yaptığın ASP sayfasını task manager'a ekleyerek periyodik olarak çalışmasını sağlayabilirsin. Bunu kendi makinenede yapabilirsin ama durmadan ekranda periyodk olarak açılalacak olan Explorer penceresi sana sıkıntı yaratabilir. Serverda bu söz konusu olmaz, tavsiye serverda uygulanmasıdır.
Burak Özgür arkadaşımızın bahsettiği method en verimli ve en mantıklı method. Maili göndereceğin ön sayfada mailde göndereceğin bilgileri belirleyip gönder butonuna bastığında, gönderilecek tüm mailler için veritabanında mail kayıtlarını tutacak bir queue (sıra) tablosu oluşturabilirsin. Mailler gönderildikçe bu tablodan kayıtlar sırayla silinecek şekilde ayarlarsın. İstersen kayıtları hiç sildirmeyip istatistik de tutabilirsin. Bu durumda gonderilmeyle ilgili bir field oluşturup, gönderildikçe degerinin "0" dan "1" e dönüşmesini sağlaman gerek.

Scriptte bir sorun olursa yeni baştan başlatabilirsin. Gönderilem değeri ya da silinme methodu kullanacağın için tekrar gönderme sorunu olmayacaktır. Eğer istersen bir task dosyası oluşturup bunu automated olarak çalıştırabilirsen, mailler gönderilene kadar başında beklemen de gerekmez, automated script bunu kendisi halleder.

Mesaj Tayanc tarafından 08.01.2008 (23:58) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Alıntı
Tayanc şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

asp , gonderirken , email , toplu

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 05:53.