|
|
#1 (permalink) |
|
|
Farklı bir siteden SessionID alınabilir mi?
İki web sitesi arasında bir arayüz oluşturuyorum, karşıdaki web sitesine giriş yapıp orda bulunan bilgilerimi kendi sayfamda yazdırmam gerekiyor. Bu işi asptear ile çözdüm ancak karşı taraf, sayfalar arasında geçiş yaparken session id numarasını istiyor. Karşıdan session numarasını değişken olarak alıp kendi yaptığım ASP içine eklemem mümkün mü sizce? |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Pek anlayamadım ama,
asıl sitedeyken session'u cookie'ye atıp kendi sitende cookiyi okursan istediğin olur..
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Bunun için geçiş sırasında Querystring te bir paramter ile SessionId yi geöirebilirsin. Tabii olayı tam olarak anladıysam
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Kodu şu şekilde yazdım ve hiçbirşey göstermedi:
<% dim Tear, bilgial, sid Set Tear = CreateObject("SOFTWING.ASPtear") bilgial = Tear.Retrieve("http://www.????.com/startsess.ASP?AccountNo=12345678" , Request_GET, "" , "" , "" ) sid= request.QueryString("SessionID") %> <%=sid%> AccontNo ile uye girisi yapılıyor. aynı işlemi AccountNo içinde kulandım sonuç aynı. isterken bir yanlışlık mı yapıyorum acaba? Mesaj solaris tarafından 15.12.2003 (10:02) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
bunu cookie okuyarak yapamazsın ama, okuyacağın tarafta session yazan bir ASP ile o an açılan session'u öğrenip kullanabilirsin. [= wrSession.ASP, ???.com sitesinin altında bulunacak.]
wrSession.ASP <%@ Language=VBScript CODEPAGE=1254%> <% response.write session.sessionid %> <%=bilgial%> yeni.ASP <%@ Language=VBScript CODEPAGE=1254%> <% dim Tear, newSession Set Tear = CreateObject("SOFTWING.ASPtear") newSession = Tear.Retrieve("http://www.???.com/wrSession.ASP" , Request_GET, "" , "" , "" ) %> <%=newSession%> newSession değişkeninin değeri ???.com sitesinin asptear için açmış olduğu sessionid değerini verir. Alıntı:
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
zaten cookie ile kullanıcının bilgisayarına yazdırılıyor sessionid.
aklıma gelen şu oldu. olabilecek en kolay çözüm, cookie kullanmak değilmi? fakat her domain, sadece kendinen gönderilmiş cookileri okuyabiliyor.. o zaman cookileri bir domainden yollayın. diğer domaindeki sitelere giriş yapıldığında önce bu domaine bağlanıp cookie olup olmadığını kontrol edin. varsa ona göre session başlatın... yani elimde A ve B domainlerim var. A'dan giriş yapınca: A domaininden bir cookie atarım. siteye tekrar gelince zaten cookieyi sorunsuz okurum B'den giriş yapınca: Önce A domaininden bir cookie atarım. sonra login olurum. siteye tekrar giriş yapınca, A domaini aracılığıyla cookie bulunup bulunmadığını kontrol ederim. cookie bulursam session'ı başlatırım.. bence rahat bir yöntem, birden fazla domaine de kolay uygulanır gibi. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
valla tear'lara ihtiyac var mi bilmem ama bence bu kadarina gerek yok. ilk siteden bilgiyi -sessionid- bi hidden ozellikli inputa atip buna ait formu da diger sayfaya gecis sirasinda tetikleyerek post ile gonderebilir ve diger sayfadan da bunun degerini okuyabilirsin. get'le de gecirebilirsin ama hani guvenlik fakan filan meselesi onemliyse postlu olsun..
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ya benim yazdıklarım okunmuyor mu
yukarıda verdiğim wrSession.ASP yi karşı server a koyup diğer kodlada zaten sessionID değerini öğrenebilirsiniz... newSession değişkeninin değeri zaten istemiş olduğunuz sessionID değerini verir... yanlış mı düşünüyorum?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!