|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kayseri
|
ASP'de Sorun
Merhabalar,
www.workandtravel.us adlı sitede üyelik ve forum bölümleri çalışmıyor. Scriptte sorun yok, aynı script başka bir host üzerinde çalışıyor. Ne üye olunabiliniyor ne de uyelere ait sayfalar görüntülenebiliyor ya da forum da aynı şekilde. site EV1servers üzerinde host ediliyor. Bazı yerlerden işaretli olmayan write haklarını da işaretledim ama sorun çözülmedi. serverın yönetimi elimizde ancak sorunun çözümünü bulamadık. 2 adet database imiz var iç klasörlerde, onları mı başka bir yere almak gerekiyor bilmiorum. DB diye bir klasör de yok. 500 İç sunucu hatası verilen. Sorunun gerçekten çok acil olarak çözümlenmesi gerekiyor. Samimi olarak yardım etmek isteyenlere kullanıcı dahi açabilirim. Şimdiden çok teşekkürler, Saygılar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: ASP'de Sorun
server.MapPath() error 'ASP 0175 : 80004005'
Disallowed Path Characters /uyeler/dahil.ASP, line 8 The '..' characters are not allowed in the Path parameter for the MapPath method. Bu uyarıya göre, veritabanı yolu doğru girilmediğinden veritabanı bulunamıyor. Kod'daki veritabanı hedefini doğru konuma ayarlarsan sorun giderilir sanıyorum.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: EDİRNE
|
Bana acil yardım !
1-iis de çalışan serverda çalışmıyor.. 2-bir ön sayfa da aynı şeyler var .. serveda çalışıyor.. <% Set bag = server.CreateObject("ADODB.Connection") bag.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("../dbust/site_yonet.mdb;PWD=ekol21") Set veriler= server.CreateObject("Adodb.Recordset") Kayit_Sayisi = 20 %> <br><Center><font Face='Wingdings' Size='7' Color = 'FFFFFF'><b> µ </b></font></Center> Verdiği Hata Bu ! server.MapPath() error 'ASP 0175 : 80004005' Disallowed Path Characters /db/rentacar/yonet/connect.ASP, line 3 The '..' characters are not allowed in the Path parameter for the MapPath method. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
YILDIRIM22 veritabanı yolunu yazarken ("../dbust/site_yonet.mdb;PWD=ekol21")
bu şekilde yazmışsın, birde ; noktaları kaldırarak bunu dene; ("/dbust/site_yonet.mdb;PWD=ekol21") o zaman çalışacaktır.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Arkadaşım senin sorunun dosyaları barındırdığın sunucu ../ yani üst yola izin vermeme sorunu yani eğer kontrol panelinde plesk ise bu sorunu belki çzöebilirsin ayarlarda allow parent paths gibi birşey olması gerekli eğer varsa onu işaretleyerek bu olaya çözüm bulabilirsin eğer; yok ise host sağlayıcın ile iletişim kurup iis ayarlarından senin host alanına izin vermesi gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
iis'te ilgili sitenin "enable parent paths" seçeneğinin aktif edilmesi gerekiyor.
web site -> properties -> home directory -> configurations -> options'tan ulaşılabilir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!