|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Re: yoruma göre sıralamak ? (asp)
O sonmesaj alanı eklemek en iyi çözüm bence. kodlar yaklaşık şöyle olabilir:
'bağlantı ifadesi: Kod:
Set baglanti = server.CreateObject("ADODB.Connection") db_adresi="../vt/blog.mdb" baglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath(db_adresi) Kod:
zaman=now
SQL_Yenikayit = "Insert into tblblog ("
SQL_Yenikayit = SQL_Yenikayit & "alan1"
SQL_Yenikayit = SQL_Yenikayit & ", alan2"
SQL_Yenikayit = SQL_Yenikayit & ", sonmesaj"
SQL_Yenikayit = SQL_Yenikayit & ") values ("
SQL_Yenikayit = SQL_Yenikayit & ""&veri1&""
SQL_Yenikayit = SQL_Yenikayit & ", "&veri2&""
SQL_Yenikayit = SQL_Yenikayit & ", "&zaman&""
SQL_Yenikayit = SQL_Yenikayit & ");"
baglanti.Execute(SQL_Yenikayit)
Kod:
id=Request.QueryString("blog_id")
zaman=now
SQL_Guncelle = "Update tblblog Set"
SQL_Guncelle = SQL_Guncelle & " sonmesaj = "&now&""
SQL_Guncelle = SQL_Guncelle & " Where id="&id&";"
baglanti.Execute(SQL_Guncelle)
tabi yukarıdaki kodları kendine uyarlamayyı unutma. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
En doğrusu sonmesaj alanına en son eklenen yorum'un idsini yazdırmak ve yorum tablosu ile join etmek. Ama bu durumda da yorum olmayan blogları listelemez. Aslında veritabanını tasarlarken blogların içeriğini ve yorumların içeriğini aynı tabloda olacak şekilde ayarlaman gerekir.
SELECT tblblog.*,tblyorum.Date_Stamp,tblyorum.title,tblyo rum.author FROM tblblog INNER JOIN tblyorum ON sonmesaj=tblyorum.id |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
tablo yapısını kurulumu şöyle olduğunu varsayıyorum, yanına ne kadar alan olduğu önemli değil, istenildiği gibi yapılabilir
tblblog id | blog | date_stamp tblyorum id | blogid | yorum | date_stamp SQL ifadesi şöyle olur : Kod:
SELECT tblblog.*, tblyorum.* FROM tblyorum LEFT JOIN tblblog ON tblyorum.blogid = tblblog.id ORDER BY tblyorum.date_stamp DESC
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
verdiğiniz kodlarla saatlerce boğuşmama rağman bir sonuç elde edemedim (yine de çok teşekkürler)
ama sonuca başka bir yoldan ulaştım ve daha önce düşünemediğime şaşırdım çünkü gerçekten çok basit bir mantık.. blog.ASP deki SQL order by sonmesaj yaptım yorumekle.ASP ye tblblog'daki sonmesaj ifadesini eklenilen yorumun tarihiyle update ettirdim.. dolayısıyla hangi yazıya yorum eklenirse eklensin sonmesaj yorum tarihine göre değişeceğinden sıralamada en üste gelecek.. ![]() |
|
Zoque'a hoşgeldiniz!