|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
asp scriptte türkçeleştirme sorunu
sonunda bulduğum bir ASP scriptini çalıştırmayı başardım.
ancak bir sorun var. scriptin takvimini türkçeleştiremiyorum. admin bölümüne girildiğinde takvimi fransızca ingilizce italyanca gibi seçeneklere göre ayarlamak mümkün ama türkçe yok. anladığım kadarıyla bunu fr.js, en.js, it.js gibi JavaScript dosyalarıyla yapıyor. bu dosyaları notepadle açtığımda ise tarihle alakalı hiç bişey göremiyorum. görsem türkçe karşılığını yazmayı deniycem ama yok. yardım edebilecek biri varmı? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Neptün
|
Re: asp scriptte türkçeleştirme sorunu
Eğer ilgili dosyaları görebilirsek sana daha kolay yardımcı oluruz. En azindan ilgili scriptin bulunduğu bir linki ekleyebilirsen bu sayede bir önbilgi sahibi olabiliriz. Takvimin bulunduğu bölüme ait script kodlarınıda mesajına eklersen daha iyi olur.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
zaten sorun hiç bir dosyanın kodunda calendar kelimesi bulamıyorum. hepsinde tek tek arattım. scriptin adresini veriyim . yardımcı olursanız çok sevinirim.
http://www.8pixel.net/downloads.aspx buradaki simpleblog 2.1 adlı dosya. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
Admin bölümündeki, (English(UK), English(US), Icelandic .. ) 'bunlar Session.Lcid'leri değiştiriyor.
İstersen, (simpleblog2/admin/includes/settings_global.ASP) dosyasını aç. <select name="lcid" ..> olan kısmı bul. Onun altına; <option value="1055" <% if rs("lcid") = 1055 then%>selected<% end if %>>Turkçe</option> yapıştır. Takvim ile ilgili diğer dosyalar, (simpleblog2/admin/includes/bloglist_selectedDate.ASP) (simpleblog2/admin/includes/bloglist_calendar.ASP) (simpleblog2/config.ASP) Lcid ile ilgili satır. (simpleblog2/functions.ASP) 326'dan 445. satıra kadar. Ana sayfada çağırılan kısım burası. kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
sağol egZo dediklerini yaptım. anladığım kadarıyla bu lcid olayı bölgesel saat ve tarih formatını ayarlamaya yarıyor. buda işime yaradı ama benim tam olarak istediğim "october" yazısı yerine "ekim" yazısını görmek. bunu yapmanın bir yolu varmı? (hiç bir dosyada october, friday gibi yazılar yok. iyice merak etmeye başladım nasıl olduğunu)
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
kodları incelemedim ve nereye ne yazacağını bilmiyorum ama aşağıdaki gibi salakça bi kodla belki yapabilirsin
Kod:
<% dim ay, ay1 ay1=month(date) if ay1=1 then ay="ocak" if ay1=2 then ay="şubat" if ay1=3 then ay="mart" . . . . if ay1=10 then ay="ekim" if ay1=11 then ay="kasım" if ay1=12 then ay="aralık" response.write ay %>
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
oxigen in verdiği kod işini görecektir ama ben yine de sana replace komutunu bi özetliym..
replace komutu herhangi bir string değişken içerisinde istediğin bir text i yine istediğin diğer bir text ile değiştirmeni sağlar.. Mesela; deger = "deneme 123" response.write replace(deger,"123","456") Burada ekrana sadece "deneme 456" yazılır.. Çünkü "123", "456" ile değiştirilmiştir.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!