|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
[ASP] döngü ile update sorunu
ASP ile ilgili şöyle bir problemim var;
şimdi link_words ve metinler adlı iki tablo olduğunu düşünelim, ben bu link_words adlı tablodaki kelime hücresinde kayıtlı kelimeleri metinler tablosundaki metin hücresinde bulunan metinlerde aratmak ve bulduğu ilk sonucu replace ile değiştirmesini istiyorum. yani link_words'deki her bir kelime için, metinler'deki her bir metin hücresini tarayacak ve ilk eşleşmeleri replace ile değiştirecek. kabaca aşağıdaki gibi bir kod oluşturdum lakin herhangi bir hata olmamasına rağmen değiştirme işlemini gerçekleştiremedim. bu kodlarda benim göremediğim hata nedir acaba? yahut yapmak istediğim şeyi daha kısa yoldan nasıl yapabilirim, yardımcı olursanız sevinirim.. not= bu kodun amacı önceden girilmiş yüklü miktarda kayıt üzerinde birkaç küçük değişiklik yapmaktır ve muhtemelen bir kere kullanılacaktır. Kod:
<% Dim RS_kelimeler, RS_metin, kelimem, duzenle Set RS_kelimeler = server.CreateObject("ADODB.Recordset") RS_kelimeler.ActiveConnection = MM_connSite_STRING RS_kelimeler.Source = "SELECT kelime FROM link_words" RS_kelimeler.CursorType = 3 RS_kelimeler.CursorLocation = 2 RS_kelimeler.LockType = 1 RS_kelimeler.Open() Set RS_metin = server.CreateObject("ADODB.Recordset") RS_metin.ActiveConnection = MM_connSite_STRING RS_metin.Source = "SELECT metin FROM metinler" RS_metin.CursorType = 3 RS_metin.CursorLocation = 2 RS_metin.LockType = 3 RS_metin.Open() While NOT RS_kelimeler.EOF kelimem=RS_kelimeler("kelime") While NOT RS_metin.EOF duzenle=RS_metin("metin") duzenle=replace(duzenle,kelimem,"[[" & kelimem & "]]",1,1) RS_metin("metin")=duzenle RS_metin.Update RS_metin.MoveNext() Wend RS_kelimeler.MoveNext() Wend response.Write("İşlem başarıyla gerçekleştirildi!") RS_kelimeler.Close() Set RS_kelimeler = Nothing RS_metin.Close() Set RS_metin = Nothing %> |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!