|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Cookie sildirmek
Kullanıcı explorerinin kapat butonuna bastığında veya adres çubuğuna başka bir adres girip domainden uzaklaştığında kullanıcının daha önce aldığı mevcut cookie'leri sildirmek için nasıl bir mantık izlemeliyim. Garanti Bankası internet şubesinde benzer birşey var. Onun gibi birşey. Umarım anlatabilmişimdir ... Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Cookie sildirmek
aşağıdaki koda göre;
<body onUnLoad="eraseCookie('cookie_name');" .......... yada <body onBeforeUnLoad="eraseCookie('cookie_name');" .......... Kod:
<script LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/JavaScript"> <!-- // cookie oluşturmak için // name : cookie adi, // value : değer, days : // son geçerlilik tarihi function createCookie(name,value,days) { if (days) { var date = new Date(); date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000)); var expires = "; expires="+date.toGMTString(); } else var expires = ""; var ck = name+"="+value+expires+"; path=/"; if (days != -1) alert('Cookie\n' + ck + '\ncreated'); document.cookie = ck; } //cookie okumak için, //name : cookie adi function readCookie(name) { var nameEQ = name + "="; var ca = document.cookie.split(';'); for(var i=0;i<ca.length;i++) { var c = ca[i]; while (c.charAt(0)==' ') c = c.substring(1,c.length); if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length); } return null; } // silmek için, // expires olarak -1 geçmiş tarihi ifade edeceğinden cookie browser kapandıktan sonra silinir. // ancak değer olarak "" set edildiğinden güvenlik açığı giderilmiştir. // (önce değerini "" olarak değiştirir, browser kapandıktan sonra tümden silinir) function eraseCookie(name) { createCookie(name,"",-1); } // --> </script>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Teşekkür ederim arkadaşlar deneyeceğim, ancak bunu sunucu tabanlı bir script dil ile yapmak mümkün olabilir mi?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ASP kullanıyorsan;
session timeout'a düşünce Response.Cookies kolleksiyonundaki değişkenlerine = "" şeklinde atama yaparsan cookieler silinir. (global.asa dosyasında Session_OnEnd sub'ına kodu koyman gerekir.)
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Cookieyi sildereceksen niye cookie kullanıyorsun sessionda tut otomatikman silinsin, sen silemesen bile tüm browser pencereleri kapanınca yada session timeout a ulaşınca otomatik silinecektir.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Bir de ASP ile JS'nin onUnLoad'unu birleştirmek mümkün olmuyor sanırım. Çünkü JS'nin içinde de olsa ASP kodu sayfa kullanıcının tarayıcısında daha görülmeden önce çalıştırılıyor (çünkü sunucu taraflı bir dil ASP) ve sayfa yüklendiği anda çerezler siliniyor. O yüzden JS ile yapmak zorundasın böyle bir şeyi ya da soul'un dediği gibi session kullanmalısın.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Benzer şekilde sayfa kapatıldığında veritabanında değişiklik yapmak istiyorum. Daha da açmak gerekirse, bir üyeler tablom var, üye login olduğunda online değerini 1 yapıyorum. Logout'a tıklayınca da 0 yaptırıyorum. Böylece online kullanıcıları görebiliyorum. Aynı şekilde ne zaman gelmişler ne zaman gitmişler gibi bilgileri de.
Fakat kullanıcı direk pencereyi kapattığında online değeri 1 kalıyor. Bir şekilde sayfa kapandığında otomatik olarak bir ASP sayfası çalıştırabilir miyim? |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!