Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » REPLACE ve DB 'de ARAMA

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 13.12.2004   #1 (permalink)

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir
REPLACE ve DB 'de ARAMA

arkadaşlar 2 sorum olacak ;

1. bitane RTE editör buldum veASP uyumlu hale getirerek, gelen bilgileri DB 'de bir alana yazdırdım. Ama editörden gelen kodlarda "HTML kodları" da DB 'ye yazıldığı için ASP ile DB 'den arama yaparken (basit bir arama), bu HTML kodlarının yüzünden çok ilgisiz sayfalar çıkıyor sonuçta. (resim1.)

mesela arama kutusuna "fon" yada "fo" yazınca, sonuçlarda içinde "fo" yada "fon" geçmeyen, ama HTML kodunda "font" bulunan, sonuçla ilgisiz birçok sayfaya link veriliyor. Bu yüzden arama sonuç sayfasında kullandığım HIGHLIGHT fonksiyonuda çok kararsız bir hal aldı. (resim2.). Bunu nasıl çözebilirim?

2. sorum ise REPLACE ile ilgili. DB 'de iletişim tablosu var ve "tip", "bilgi" isimli 2 alan var. tip alanına telefon, mail, adres (radiobuton olarak) giriliyor, bilgi alanına ise tip 'in değeri. yani tip mail seçildiğinde, bilgi bölümüne xxx@xxx.com gibi bi adres giriliyor ve db ye ekleniyor. (resim3.)

benim istediğim şey ise ; "xxx@xxx.com , ÜYELİK SORUNLARI "gibi bir bilgi girilmesi ve "," den önceki kısma mail olarak link verilmesi, "," den sonraki kısmın ise açıklayıcı bir not konumunda normal text yazılması (resim4). REPLACE ile bunu yapabilir miyiz?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 13.12.2004   #2 (permalink)

stalker's Avatar

Yer: İstanbul
Re: REPLACE ve DB 'de ARAMA

1-) SQL server ise, sorgularında regex kullanabilirsin. Önce HTML taglarını çıkarıp sonra ararsın.
http://www.miningtools.net/regexp/examples.aspx
2-) REPLACE kullanabilirsin elbette ama sorunu anlayamadım, neden ASP de yaptırmıyorsun bunları?
REPLACE fonksiyonunun sintaksı: REPLACE(aranacakstring,bulunacakstring,degisecekst ring) dir.
"UPDATE tablo set field1=REPLACE(field1,"A","b")" gibi.
stalker şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 14.12.2004   #3 (permalink)

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir
Re: REPLACE ve DB 'de ARAMA

database olarak MS ACCESS kullanıyorum. REPLACE ile ilgili sorumu sanırım tam olarak anlamadınız
şimdi DB 'den gelen ve "bilgi" isimli bi alan var, ben bu alana bir email adresi + açıklama girdiğimde " , " ile ayırdığım kısmın normal metin, mailin ise link olmasını istiyorum. (sanırım resimlerde göndermiştim)

yani ;

rs("bilgi") etiketini < a href="mailto:<%=rs("bilgi")%>"><%=rs("bilgi")%></a> gibi kullanmak istiyorum, ama DB 'ye admin formu ile giriş yaparken ;

uyelik@site.com , ÜYELİK İŞLEMLERİNİZ İÇİN ATINIZ gibi bir açıklama ile birlikte aynı kutuya yazmak istiyorum ve gösterirken uyelik@site.com , ÜYELİK İŞLEMLERİNİZ İÇİN ATINIZ şeklinde görünmesini istiyorum. işte bunu REPLACE ile nasıl yaparım ?

sanırım burda epeyce saçmaladım , yönetici isterse bu konuyu kapatsın, insanlarında kafası karışmasın benim aptal sorularımla...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

arama , replace

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 21:25.