|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
REPLACE ve DB 'de ARAMA
arkadaşlar 2 sorum olacak ; 1. bitane RTE editör buldum veASP uyumlu hale getirerek, gelen bilgileri DB 'de bir alana yazdırdım. Ama editörden gelen kodlarda "HTML kodları" da DB 'ye yazıldığı için ASP ile DB 'den arama yaparken (basit bir arama), bu HTML kodlarının yüzünden çok ilgisiz sayfalar çıkıyor sonuçta. (resim1.) mesela arama kutusuna "fon" yada "fo" yazınca, sonuçlarda içinde "fo" yada "fon" geçmeyen, ama HTML kodunda "font" bulunan, sonuçla ilgisiz birçok sayfaya link veriliyor. Bu yüzden arama sonuç sayfasında kullandığım HIGHLIGHT fonksiyonuda çok kararsız bir hal aldı. (resim2.). Bunu nasıl çözebilirim? 2. sorum ise REPLACE ile ilgili. DB 'de iletişim tablosu var ve "tip", "bilgi" isimli 2 alan var. tip alanına telefon, mail, adres (radiobuton olarak) giriliyor, bilgi alanına ise tip 'in değeri. yani tip mail seçildiğinde, bilgi bölümüne xxx@xxx.com gibi bi adres giriliyor ve db ye ekleniyor. (resim3.) benim istediğim şey ise ; "xxx@xxx.com , ÜYELİK SORUNLARI "gibi bir bilgi girilmesi ve "," den önceki kısma mail olarak link verilmesi, "," den sonraki kısmın ise açıklayıcı bir not konumunda normal text yazılması (resim4). REPLACE ile bunu yapabilir miyiz?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: REPLACE ve DB 'de ARAMA
1-) SQL server ise, sorgularında regex kullanabilirsin. Önce HTML taglarını çıkarıp sonra ararsın.
http://www.miningtools.net/regexp/examples.aspx 2-) REPLACE kullanabilirsin elbette ama sorunu anlayamadım, neden ASP de yaptırmıyorsun bunları? REPLACE fonksiyonunun sintaksı: REPLACE(aranacakstring,bulunacakstring,degisecekst ring) dir. "UPDATE tablo set field1=REPLACE(field1,"A","b")" gibi. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
Re: REPLACE ve DB 'de ARAMA
database olarak MS ACCESS kullanıyorum. REPLACE ile ilgili sorumu sanırım tam olarak anlamadınız
şimdi DB 'den gelen ve "bilgi" isimli bi alan var, ben bu alana bir email adresi + açıklama girdiğimde " , " ile ayırdığım kısmın normal metin, mailin ise link olmasını istiyorum. (sanırım resimlerde göndermiştim) yani ; rs("bilgi") etiketini < a href="mailto:<%=rs("bilgi")%>"><%=rs("bilgi")%></a> gibi kullanmak istiyorum, ama DB 'ye admin formu ile giriş yaparken ; uyelik@site.com , ÜYELİK İŞLEMLERİNİZ İÇİN ATINIZ gibi bir açıklama ile birlikte aynı kutuya yazmak istiyorum ve gösterirken uyelik@site.com , ÜYELİK İŞLEMLERİNİZ İÇİN ATINIZ şeklinde görünmesini istiyorum. işte bunu REPLACE ile nasıl yaparım ? sanırım burda epeyce saçmaladım , yönetici isterse bu konuyu kapatsın, insanlarında kafası karışmasın benim aptal sorularımla...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!