|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Gaziantep
|
ASP ile Local SQL SERVER
Merhabalar; Sirketimize ait e-ticaret sitesini daha önceden kendimiz host ediyorduk.Fakat ADSL ile surekli yasadigimiz sikintilardan dolayi sitemizi baska bir yerde host etmeye karar verdik. Fakat verilerimizi yine localdeki SQL serverdan almamiz gerekiyor.. PHP Code:
SQL server'im TCP 1433 portu ile calisiyor. ADSL modem'imden 1433 icin local serverima port mapping yaptim. Fakat bir turlu baglanti saglayamiyorum.. Acaba ASP ile baglanirken port belirtmem gerekiyormu ,aslinda gerektigini biliyorum ama nasil yapildigini bilemiyorum. Bu konu ile bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.. Saygilar. Mesaj absconder tarafından 10.03.2005 (14:11) yeniden düzenlendi.. Açıklama: güvenlik... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: ASP ile Local SQL SERVER
öncelikle değişikliğin size faydalı değil zararlı olabileceğini belitmekle başlayayım. çünkü daha önce ADSL hat üzerinden sadece HTML dataları gidiyor ve sadece post dataları geliyordu.
şimdi ise hat üzerinde select/insert/update ifadeleri ve SQL server tarafından geri gönderilecek dataları dolaşıyor olacak. bu hem güvenlik açığı demek, hemde hat trafiğinin artması anlamına gelebilir. adslden muzdarip olup, bana göre yanlış çözüme gidilmiştir. sorunun cevabı ise; sitenizi host ettiğiniz server tarafında bir system dsn tanımlayarak, ASP ile bunun üzerinden SQL server a ulaşmanız daha etkin çözüm getirecektir. hem port problemini çözecek hem de kod bağımsız bağlantı sağlayabileceksiniz.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!