Zoque.Forum
»
Brinkster'den aldığım yedekte Türkçe karakterlerin düzgün olmadığını farkettim
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Brinkster'den aldığım yedekte Türkçe karakterlerin düzgün olmadığını farkettim
Bugün Brinkster'deki bir veritabanımın yedeğini aldım ama yedekte Türkçe karakterlerin düzgün çıkmadığını gördüm. Bunun nedeni ne olabilir? Düzeltmenin bir yolu var mı?
Veritabanının sürümü Access 2000 ya da XP bilgisayarımda yüklü olan Access sürümü 2003 Access 97 sürümü ile yapılmış bir veritabanım var onda bu sorun çıkmıyor. Düzeltme: Bu arada karakterler sitede dolaşırken düzgün görülüyor o yüzden kurtarılabileceği hissini taşıyorum ![]() Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 23.04.2005 (18:48) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Brinkster'den aldığım yedekte Türkçe karakterlerin düzgün olmadığını farkettim
bu sorunu db'lerimde ben de yaşadım. Sitede düzgün gözükmesinin nedeni senin yazdığın ı harfi yerine özel karakter muamalesi yapması ve özel karaktere dönüştürmesi yani senin ı harfin ï gibi bir karaktere dönüşüyo.
Accesi açıp menü başlığını hatırlamıyom sanırım düzen de orada bul ve değiştir var bu karakteri bul'a ekleyip değitir kısmına ı harfi yazıp tümünü değiştir diyerek değiştirebilrsin
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Brinkster'den aldığım yedekte Türkçe karakterlerin düzgün olmadığını farkettim
Şu an veritabanıma ulaşamıyacak bir yerdeyim ancak hatırladığım kadarıyla karakterler ï şeklinde değil de y gibi falan çıkıyordu. Bir inceleyeceğim eğer her Türkçe karakter için değişik bir şey çıktıysa dediğiniz gibi yapayım.
Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 27.04.2005 (11:53) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
MySQL için de geçerli bu az çok, Vbulletin üzerinde son derece rahat gözüken Türkçe karakterleri veritabanımı yedekledikten sonra (daha çok küçükken
) dosyayı açıp baktığımda aynen o şekilde görüyordum, daha sonra o veritabanını geri yüklediğimde de hiçbir sorun çıkmadı, sanıyorum çok kritik bir sorun da değil zira o karakterler o halde kaydolsalar bile sayfanın karakter seti iso-8859-9 (windows-1254) şeklinde ayarlandığında normal gözüküyorlar.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
ayrıca sp kullanmayalı baya oldu ama bir de kayıt giren sayfalarının head kısmına iso-charset ve
Kod:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=windows-1254">
MySQL'de dediğiniz problem değindiğiniz gibi Türkçe'yi seçmekle çözülüyo
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Hmmm evet kayıt giren sayfaya meta tag'ı koymamışım.
Bir de veritabanı içinde her Türkçe karaktere değişik birşeyler atanmış. Bu yüzden bul değiştiri kullanayım dedim ama hiçbir harfi bulamıyor. Neden anlayamadım, tüm alanlarda arama yapmama rağmen sürekli "Aranan öğe bulunamadı." diyor. Mesela "c" yazıp denesem bile ki c harfi çokça kullanılmış durumda. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
yok yok buluyo bu problemle de karşılaşmıştım ama inan hatırlamıyom bilgisayarımda access bile kurulu değil. galiba arıyacan sütunu falan seçiyodun arama secenekleri var arama bölümünü açtığında aranacak kelimenin boşluğunun olduğu yerin altında olması lazım yada arayacağın sütunu siyah yapıp (yani sutun isminin olduğu yeri tıklayıp seçiyon ya ordan) ara
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Tamam buldum niye bulamadığımı
![]() Eşleştir ayarında "Tüm Alan" seçiliymiş öyle olunca da mesela alanda "deneme" yazıyorsa direk "deneme" diye aratmak gerekiyor, "d" deyince bulamıyor. Ama ayarı "Alanın Bir Bölümü" yapınca buldu. Şimdi sorun düzeldi, karakterler geri geldi eheh. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
ASP sayfalarınızın en başına;
<%@ LANGUAGE=VBScript CODEPAGE=1254%> <% Response.Charset = "windows-1254" Session.LCID = 1055 Session.CodePage = 1254 %> Şeklinde eklerseniz herhangi bir sorunlu karşılamazsanız. Kolay gelsin ...
|
![]() |
| Etiketler |
| farkettim , olmadigini , duzgun , karakterlerin , turkce , yedekte , aldigim , brinksterden |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam |