|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
Deyim sonu gerekli uyarısı alıyorum
Kod:
Microsoft VBScript derleme hatasý error '800a0401' Deyim sonu gerekli Response.Write "<a href=""haber.ASP?islem=haber_duzenle&haber_nu="&haberler("haber_nu")&""">"&haber("baslik")&"</a>" Bir de eğer & işaretinden sonra bir boşluk koyarsam veya örneğin &'den sonraki değişkeni bir fonksiyon içinde kullanırsam sorun düzeliyor. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Deyim sonu gerekli uyarısı alıyorum
Response.Write "<a href="""haber.ASP?islem=haber_duzenle&haber_nu="&h aberler("haber_nu")&""">"&haber("baslik")&"</a>"
<a href ten sonra bir çift tırnak işaretini unutmuşsunuz
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Valla tüm ASP bilgim altüst olmak üzere: 3. çift tırnağa orada gerek var mı? Zaten şimdi bir denedim üç çift tırnak koyunca bu sefer orada aynı hatayı veriyor.
Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 02.05.2005 (14:28) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Normal bir köPage Rankingü yazalim mesela;
<a href="#">deneme</a> bunun response.write ile yazış şekli <% Response.Write "<a href=""#"">deneme</a>" %> şeklinde olmalıdır. Yani response write içinde bir " işareti yazdırmak istiyorsak bunu iki kere yazmalısınız. Tek olunca bunu tag bitmiş olarak anlıyor ASP ![]() Kolay gelsin.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Yani orada 3. bir çift tırnağa gerek yok onu belitmiştim ben de.
Sorunum hala çözülmedi sayılır. Bazı büyük script'lerin kodlarını incelediğimde & karakterinden önce ve/veya sonra hep boşluk bırakıldığını görüyorum. Sanırım bundan sonra ben de öyle yapacağım. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sanırım benim verdiğim kodda hata var, dikkatli incelenmeden yazılmış cevaptı, özür
![]() çözüm ise şu: orjinal durumda, & işaretinden sonra bir boşluk koyarak denerseniz proleminiz çözülecek. & işaretinden sonra boşluk bırakılmazsa kendisinden sonra gelen fonksiyon yada nesnenin pointer'ını getirir. dolayısıyla &haberler(... şeklinde değilde & haberler(.... şeklinde kullanırsan çözüme ulaşırız.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Teşekkürler.
Ben de eskiden tek tırnak kullanırdım da sanırım o zaman başka şeylerde hatalar çıkmıştı tam hatırlamıyorum, galiba değişkenin değeri ' içerince sorun çıkıyordu. Bir de tek tırnağın HTML standartlarına uymadığını biliyoruz artık ![]() Edit ------------ İçim rahat etmedi şu tek tırnak HTML standartlarına uyuyor mu diye bakayım dedim ve strict'te bile uyduğunu gördüm ilginç
Mesaj ZuLuuuuuu tarafından 07.05.2005 (13:49) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!