|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: LND
|
VS 2005 Hakkındaki Düşünceler ?
Ben kullanmaya başlayalı bir ay olmadı herhalde, eski projeleri ve ticari projeleri henüz 2005 ile geliştirmeye başlamadım, çok yerde patlıyor çünkü ancak kendi yeni yazıdğım programları 2005 + framework 2 ile yazıyor um. Beta 1 kullanılmayacak kadar buglıydı, ancak sık çakılması harici tam bir harika. Kullandıkça iyice afallıyorum özellikle windows forms' ta süper yenilikler ve kolaylıklar getirmişler. Bir çok standart layout için componentlara gereke kalmamış, toolbar ve menustrip ler harika. Klasik sorun olan menüye resim yerleştirme vs. XP Style lara default destek belirleme. Splash Screen, About vs. gibi template formlar çok güzel. FxCop yerine artık code analyze i direk açıp MS naming guidelinelarına ve fazlasına direk uyum denetimi yapabiliyoruz. Compile konularının detaylı ayarlanması, Görsel kod ile işlevsel kodun tamamen ayrı dosyalarda tutulması, kod dosyalarının klasör yapısı, layout ta eklenilen componentlar için kısayollara hemen ulaşılabilmesi. Strong Name Code signing entegre edilmiş olması. Source Safe entegrasyonunun çok daha iyi olması. Kod bazında Genericler. "My" namespacei, Refactoring, TDD desteği, süper yeni componentlar, Background Worker gibi, vs. vs. Özetle VS 2002 den 2003 e geçiş gibi değil de kökten bir değişiklik olması ve bunun çoook güzel olması ![]() Yazdıklarımdan anlaşılabileceği gibi ben bayıldım, kod yazdıkça yeni şeyler gördükçe iyice seviniyorum. Sizin deneyimleriniz nedir ?
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Re: VS 2005 Hakkındaki Düşünceler ?
Alıntı:
Cok kotu...
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Benim en sevdiğim atraksiyonalrdan biri bahsettiğiniz gibi backgroundworker oldu. İnsan vs.net in başına geçip ne yapacağını bilmeyerek otursa bile illaki tooları görüp birşeyler yazası geliyor
![]() @Soul siz aspnet de tasarım yaparken nasıl bir yol izliyorsunuz. İlk önce kodları yazıp tasarımınızı fireworks Dreamweaver gibi programlarla düzenleyip kodları içine mi gömüyorsunuz. ASP.Net de tasarım konusnda pek başarılı değilim ve nasıl bir yöntem izleyeceğim hakkında bir fikrim yok.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Acikcasi ASP.NET ile pek bir sey yazmiyorum, adam gibi bir tane sistem yazdim onda da once kendi template sistememi gelistirdim (find and replace in biraz gelismisi o kadar) onun uzerine yazdim.
Bu sayede DW de veya baska bir yerde rahatca site tasarimi modifiye edilebiliyor ve runtime da tekrar compile etmeye gerek kalmadan da kullanilabiliyor (File cache leri sayesinde de gayet hizli calisiyor). Ek olarak bir de ana template page yapip diger pagleri oradan inherit ediyorum bu da genel siteyi yonetmekte kolaylik sagliyor. Ama ben sessionstate vs. gibi ASP.NET atraksiyonlarina da kullanmiyorum, bence cok sacma bir web programlama modeli. Dolayisiyla ASP.NET ile klasik ASP yaziyorum ondan ne desem yalan ![]() Ek olarak bu cozumu projenin sonlarina dogru o kadar verimli bulmadim gene de isimi gordu.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!