|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir/Ankara
|
ASP'de dizi index'i olarak yazı kullanmak mümkün mü?
Selamlar, ASP'de dizi index'inde sayılar yerine yazı kullanmak istiyorum, mesela: Dizi_Degiskeni("Birinci") = "zart zurt" Şeklinde ama bu türden bir şey nasıl yapılır bulamadım. Acaba bunu yapmak mümkün mü? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: ASP'de dizi index'i olarak yazı kullanmak mümkün mü?
ASP ile değil diye biliyorum... öyle yapmaktansa nesne modelini kullansana, diziye de nesneleri atarsın sonra bi arama fonksiyonu ile istediğin nesneyi çekersin diziden.
Ben ASP kullandığım zamanlarda öyle yapıyordum.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Ya ASP'de nesne yönelimli programlama hiç kullanmadım. Google'da "ASP object oriented search" gibi aramalar yaptım ama istediğim sonuca ulaşamadım. MaxiASP'de nesne kullanımı hakkında birkaç makale gördüysem de dediğin arama özelliğinden bahsetmemiş, bu konuda biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misin acaba ya da bununla iligli bildiğin bir makale var mı?
Yapmak istediğim şey aslında şu: Veritabanımdaki bir tabloda her kayıtta, ASP sayfalarımda kullanmak istediğim değişkenin ismi ve değer bulunuyor. Mesela: Araba_Rengi | Kırmızı Ama ben bu değişkeni kullanabilmek için ilk olarak ASP sayfamda Araba_Rengi = "Kırmızı" diye tanımlamalıyım. Oysa ben bu değişkenin ne ismini ne de değerini sayfa içinde elimle tanımlamak istemiyorum çünkü veritabanında 1000'lerce böyle kayıt olacak ve ileride bu kayıtlar değişebilir. Bu nedenle ASP sayfamın başına öyle bir kod yazayım ki bu değişkenleri veritabanından çekip otomatik olarak yaratsın ve değerlerini de atasın (değerleri atamak kolay önemli olan değişkenlerin yaratılması). |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Watford / UK
|
Dictionary object'i hic arastirmayi dusundun mu?
Kod:
Dim d
Set d = CreateObject("Scripting.Dictionary")
d.Add "a", "Athens"
d.Add "b", "Belgrade"
d.Add "c", "Cairo"
...
Kod:
response.write d.item("c")
istedigin amaca uygun mu bilmiyorum ama ben daha once kullanmistim. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
, yine de teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Şimdi anladım ne demek istediğini.
Maalesef ASP de benzer bir atama yapamazsın. Eğer sistem müsait ise, PHP de Kod:
$degisken = "yeni_degisken"; $$degisken = "merhaba.."; echo $yeni_degisken; //merhaba yazdiracaktir
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Gözünü sevdiğimin PHP'si heh.
Sanırım hemen hemen aynı anda mesaj attığımızdan olacak evrenvarol'un çözümünü daha yeni görüyorum. Sanırım işime yarayabilecek bir çözüm teşekkürler... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!