|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist
|
asp de değişken transferi
merhaba bendeki default.ASP dosyası tarih bilgisini tutuyor. bu tarih bilgisini başka bir dosyaya (örn: sayfa.ASP) aktarmak istiyorum. mesela tarih 12.02.2005 ise sayfa.ASP dosyası /2005/02/12 dizini altındaki 12.jpg dosyasını açacak. tarih değiştikçe açılan resim de tarihe bağlı olarak değişecek. sonuçta www.siteadi.com adresine girildiğinde www.siteadi.com/sayfa.asp dosyası o tarihe ait resmi açacak. yardımcı olurmusunuz arkadaslar |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: asp de değişken transferi
teşekkürler.
yalnız aradığım bu değildi. ben dosyadan dosyaya değişken aktarımı nasıl oluyor onu soruyorum. yani bir sayfada değişen tarih değerini aynen başka bir sayfaya yansıtmak nasıl olur. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Sanırım htmlde bilmiyorsunuz, buyrun linkiniz. <a href="sayfa2.ASP?tarih=10.11.2006">LINK</a> Bu şekilde tarih değişkenini sayfa2 ye yollayın. Alırkende aşağıdaki gibi Tarih değişgenine gelen veriyi aktarın ve sayfa2de istediğiniz gibi kullanın. Tarih = Request.Querystring("tarih") |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bir ASP den basşka bir ASP ye veri transferi için ortada bir event olması gerek (click, load vb.)
bunun dışında, istediğinizi Application, Session yada Cookie içerisine atarak sonraki aşamalarda kullanabilirsiniz.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Yanıtımdan sonra ortada ne link var ne de form deyince yanlış anladım kusura bakma. Bunların dışında absconderda dediği gibi değişkeni session veya cookiede saklayabilirsin.
İlk sayfanda atamak için: Session("tarih") = "10.11.2006" İkinci sayfanda göstermek için: response.write(session("tarih")) Kolay gelsin... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!