|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: IIS'de ASP 0201 Hatasi?
Onerebilecegim seylerden ilki biraz garip gelebilir ama bazen calisiyor.
Control Panel -> Administrator Tools - internet Information Services a tiklayin ve IIS ayarlarini yaptigimiz pencereye ulasin. Burada default web site a sag tiklayip, properties i sectikten sonra gelen pencerede Home Directory e gelin. Orada pencenin asagisina dogru Configuration diye bir buton olacak, ona tikladiktan sonra gelen pencerenin Options sekmesinde, Default Language VBScript olmali. Eger degilse duzeltebilirsin. Eger zaten oyle ise baska birsey yazip (orn: JavaScript) onaylayip pencereyi kapatin. Daha sonra ayni yere tekrar gelerek default language i tekrar VBScript yapin ve onaylayin. Bu yontem sacma olmasina ragmen birkac kisinin problemini cozmustu. Ikinci onerim ise, calistirmaya calistiginiz ASP dosyalarinin bulundugu klasor ve kendilerinin dogru dosya haklarina sahip olup olmadigini kontrol etmeniz. IUSR_makina_adi kullanicisi icin gerekli izinleri acmaniz gerekiyor. Tabii bunlari yazarken script tarafinda dosya encoding inin dogru oldugunu (mesela dosyayi UTF-8 olarak 'kaydederseniz' (kodun icine birsey yazmaktan bahsetmiyorum) problem yasayabilirsiniz) varsayiyorum. Yazdiginiz kodun da baska bir yerde hata vermedigini varsaymak gerekli IIS de bir sorun oldugunu dusunmek icin. Kolay gelsin
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: IIS'de ASP 0201 Hatasi?
Yukarıdaki problemin aynısını yaşamaktayım, sunucuya en son VBscript 5 kurulumunu yaptım ve sonra hiç bir sayfaya giremez oldum, şimdi kurduğum VBscript i bulup silemiyorum da... ? Güvenlik ayarları tamamen açık zaten VBscript i kurmadan önce hiç bir sorun yaşamıyordum
![]() Şöyle bir bilgi buldum fakat pek bişey anlamadım belki çeviren olur. http://classicasp.aspfaq.com/general...ge-errors.html |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!