|
|
#1 (permalink) |
|
Sorun: ASP Forum Editlemek
Bilenleriniz vardır belki Basic Forumu.ASP diliyle kodlanmış bu forumu kullanan sitenin FTPsinden bilgisayarıma forumun tüm uzantılarını, klasörlerini indirdim.Amacım forumun teması üzerinde oynamalar yapmak.
Neyse forumla ilgili tüm dosyaları wwwroot dizinine attım.Ama browsera localhost yazınca "bu sayfayı görme yetkiniz yok" ibaresi çıkıyor. Tahminimce güvenlik ayarlarında değişiklik yapmam gerekiyor ama sorunu 1 türlü çözemedim. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Not:Forumla ilgili 1 öneri sadece, her sorun yerine ayrı topic açmaktansa Ör:ASP ile ilgili Sorularınız die sabit bir topic açılabilir. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Sorun: ASP Forum Editlemek
Sanırım varsayılan belgeler ile ilgili bir sorun var. IIS'den ilgili yerlere bakmanı tavsiye ederim. Ayrıca, güvenlik ayarlarını en düşük düzeye getirmen de scriptlerin sorunsuz bir şekilde çalışması için önemli bir adım olacaktır.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ben de böyle bir problemle karşılaşmıştım,sanırım NTFS dosya sisteminin getirdiği güvenlik önlemleri yüzünden karşılaşılan bir problem(yanılıyor olabilirim ancak FAT sistemde karşılaşmıyordum).Uygulanacak adımlar:
1)Herhangi bir klasöre gidip araçlardan görünüme geçiniz,eğer "basit dosya paylaşımı" işaretliyse kaldırınız. 2)wwwroot dizininde sitenizin olduğu klasöre sağ tıklayınız,güvenlik sekmesinden tüm denetimler için tam izin veriniz.(belki tam denetim vermeye gerek yoktur ancak ben garanti olsun diye tüm kullanıcılara tam denetim vermiştim) 3)Şimdi http://localhost/.. yazıp deneyin,hâlâ 403.1 hatası alıyorsanız,wwwroot dizinindeki klasörünüze sağ tıklayıp güvenlik sekmesinden gelişmişe basınız.Altta iki tane onay kutusu göreceksiniz.(Tam hatırlamıyorum ancak "bu klasör için olan izinleri alt dizindeki dosyalar için de uygula" ifadesine benzer bir ifade vardı).Ordaki onay kutularını işaretleyin ve tarayıcınızı açıp sayfayı yenileyiniz(locahost...) artık 403.1 hatasını almıyor olmanız gerekiyor.Bunları bir deneyin hâlâ hata alıyorsanız bir çaresine bakarız inşallah Kolay gelsin,iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Açıklamalar, bilgiler için teşekkürler, yalnız sorun access dosyasında sanırım.
FTP den çektiğimforum dosyalarının arasında access dosyası yok. Forumun kendi download sitesinden indirdigimde içinde diğerinden farklı olarak bf1.mdb dosyası bulunuyor ve forumun sahibi çu açıklamayı yapmış : 1. Tüm dosyalar (bf1.mdb hariç) aynı klasör içerisinde bulunmalıdır. Veritabanı dosyasını bu tür dosyalar için ayrılmış olan güvenli klasörünüze kopyalayın. Daha sonra inside.ASP dosyanızı editörünüzle açın (Notepad bile olabilir), 5. satırda "DBQ=" & server.mappath("bf1.mdb") olarak görünen bölüm bf1.mdb dosyanızın tam yerini belirtmektedir. Eğer bu doysa diğer tüm dosyalarınızla aynı klasördeyse olduğu gibi bırakın. Örneğin forum dosyaları forum diye bir klasörde ise ve veri tabanı Database adlı bir klasör içerisindeyse "bf1.mdb" yi "../Database/bf1.mdb" olarak değiştirin. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!