|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
ASP de tek ID 'ye ait çoklu kayıt girme ???
aşağıda gördüğünüz resimdeki gibi bir tablolama yapmam gerekiyor, sorun bunun tasarımında yada kodlamasında değilde, yönetim bölümünde...
içerik yönetim modülü hazırladım müşteri için, fakat bu tabloya ait bilgileri nasıl kaydedeyim çözemedim... şimdi durum şu; müşterinin referansları yayınlanaca bu bölümde, yetkili kişi yönetim panelinden "referans adı" ve "resimleri" ekleyecek, olay burda tıkandı aklıma gelen ilk çözüm; ilk önce bir form aracılığıyla refarans adı girilecek ve form submit edilecek, dolayısıyla veritabanından bir ID numarası oluşacak. ikinci adım,"resim ekle" linkine tıklanacak ve açılan upload formda çoklu (mesela 3) resim giriş olacak ve bu resimlerin hangi referansa ait oldukları seçilecek (ID), dolayısıyla veritabanında ilişikli ID no belirlenecek.... ikinci çözüm; yine ilk önce form aracılığıyla referans adı girilecek ve veritabanında ID alınacak... submit butonuna basıldıktan sonra direk olarak resimupload alanları gelecek. Burda gerekli ID kısmını ise veritabanına eklenen son kayıt IDsini bularak elde etmeyi düşünüyorum. elbette daha pratik yolları vardır, daha önce bu şekilde çalıştınız mı? elinizde örnek kod var mı? yada sizin aklınıza gelen kayıt yntemi nasıl bişey? ![]()
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: ASP de tek ID 'ye ait çoklu kayıt girme ???
iki adet tablon olsun 1. si id,ad referansları buraya 1. tabloya kaydet.
2.si id,ad,kat_id resimleri bu 2. tabloya kaydetceksin kaydederken 1.tablonun id sini 2.tablonun kat_id alanına yazdır.. resimleri çağırırken de id ve kat_id aynı olacağından resimleri çağırabileceksin.. Eğer sorunu yanlış anlamdıysam kategori mantığını sormuşsun kolay gelsin...
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Eğer byReco'nun dediği gibi sorunun nesneleri kategorilerle birleştirmek ise kategorileri ve ilişkilendirilecek nesneleri ayrı tutan 2 tablo işini görür. Nesne ekleme ekranında var olan kategorileri getirebilir ve/veya yeni kategori ekleme ile beraber de nesneleri yükletebilirsin.
Bunun dışında olayı tersten de ele alabilrisin. Yani, kategori havuzu yerine bir nesne havuzu oluşturursun. Böylece kategorileri nesnelere değil de nesneleri kategorilere iliştirirsin. Bu şekilde aynı nesne 1'den fazla eklenmeye gerek kalmadan istenilen sayıda kategoriye girebilir. Bunu ya kategori tablosunda her kategorinin sahip olduğu nesneleri tanımlayarak yaparsın, ya da 3. bir "ara tablo" oluşturup orada çok basit bir şekilde nesne-kategori bağlantısını kurabilirsin. Bu şekilde nesne ve kategori tablolarını da meşgul etmemiş olursun, ilişkilendirme sadece 3. tabloda olacak çünkü.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
cevaplar için teşekkür ederim ama sanırm yanlış anlaşıldım
sorun tablo yapısında değil, zaten kullanıyorum normalde birden fazla tabloda içerik girişini...burda yapmak istediğim şey, 1 kategoriye birden fazla resim eklemek... normal şartlar altında ilk önce kategıri adını kaydedip, daha sonra bunu başka bir formdan çağırıp, o kategoriye resim ekletebiliriz... fakat benim yapmak istediğim şey, yönetim panelinde sadece 1 sayfa ile bütün bu alanları nasıl kaydederim?
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Yönetim sayfasında drop-down menü ile kategorileri listeletebilirsin. Hatta multiple select olayı ile yüklenen resimlerin aynı anda birden fazla kategoriye eklenmesini de sağlayabilirsin. Bu menünün altına da istediğin kadar yükleme kutusu koyup kullanıcıya resimleri yükletirsin. Adam aynı anda atıyorum 5 değil de 15 resim yükletmek isterse ya "sayfayı bir daha aç da yükle" diyip kodlarsın ya da "herşeyi bir kerede yap" diyerekten JavaScript ile sayfaya kullanıcının istediği kadar yükleme kutusu yapıştırabilirsin.
Veya; bunları 2 sayfada yapmak istersen de önce sadece kategoriyi ve/veya kategorileri ve kaç tane resim yükleneceğini seçtirip sonra da sadece resim yükleme formunun olduğu 2. sayfaya yönlendirirsin.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Anladığım kadarıyla sen resim kategorisini oluşturmadan tek bi submitte hem kategoriyi hemde referansları girmek istiyosun..
HTML Code:
<%SQL = "insert into referans (ad) VALUES('" & request("ad") &"')"
'referens isimlerini kaydettik..
Conn.Execute SQL
Set rst=CreateObject("Adodb.Recordset")
rst.open "Select * from referans order by id desc",conn,3,3 'Tekrar açtık referans tablosunu
a=rst("id") ' son id'yi alıyoruz..
'burdaki koddan farklı olarak resimleri formdan nasıl
alıyorsan ona göre bir döngü oluştur
ssql = "insert into resimler(resimad,kat_id) VALUES('" & request("resimad") &"',"&a&")"
'referans tablosunun id sini resimler tablosunun kat_id alanına geçirdik
Conn.Execute ssql
%>
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Tabi bu kodun güvenliğini de gözden geçirmek iyi olacaktır
![]() SQL satırına asla ve asla dışarıdan alınan verileri direkt olarak yazmayın. Bu verileri önce kendiniz parse edip kontrolden geçirin ve güvenli bir şekilde komutu çalıştırın.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
yapmak istediğim buydu, cevaplar için çok teşekkür ederim...Kod:
for i=1 to 10
refisim=request("refisim")
resim=request("resim"&(i))
if resim<>"" then
rs3.OPEN "referans", alan, 1,3
rs3.ADDNEW
rs3("rresim")=resim
rs3("refisim")=refisim
rs3.UPDATE
rs3.close
end if