|
|
#1 (permalink) |
|
ASP ile tamdeger fonksiyonu..
bir oy scripti için tam deger fonksiyonuna ihtiyacım var..yani verilen oy / oy veren sayısı küsüratlı cıkarsa bunun tam degerini almam gerekiyor,aslında küsüratlı sayıları hallettim split kullanarak ama eger oy/oy veren oranı küsüratlı degilde tam sayı cıkarsa hata veriyor..tam olarak yapmaya calıstıgım şey;
sayı x,y ise ve y => 5 ise deger olarak x + 1 alacak, sayı x,y ise ve y < 5 ise deger olarak x alacak ve sayı x ise deger olarak x alacak.. şimdiden teşekkürler..
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Re: ASP ile tamdeger fonksiyonu..
ben neden hep uzun yolları tercih ediyorum ya..
çok teşekkürler tesera
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Negatif değerler için bu işe yaramaz onu gözden kaçırmamak gerek.
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Tam değer fonksiyonu td() olduğunu varsayalım; td(2,456596254) = 2 td(3) = 3 td(-3) = -3 td(-3,54253) 0 = -4 Cınt(-3,54253) = -3 değer verir problem burdan kaynaklanıyor.
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
@anticapital tam deger fonksiyonu konusunda haklısın ama sanırım ben başlıgı yanlış açtım..çünkü negatif sayılarla işim yok,tamsayı / tamsayı ile ugrasacagım için bunun sonucu hiç bi zaman negatif olmayacak birazdaha acarsam konuyu 5 üzerinden oy verilecek bu oyların toplamı oy veren sayısına bölünecek.bunun için CInt kullanmakta sakınca yok ama matematikde "tam deger fonksiyonu " olarak gecen fonksiyonu kullanmak için CInt,evet yanlış olur.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Negatifler ile işin yoksa problem yok evet CInt işini görür ama ben sanki tamdeğer fonksiyonu üretip bunu oy sistminde kullanacaksın gibi düşündüm yani ileride negatiflerinde kullanılma ihtimali varmış gibi geldi ondan dolayı sıkıntı olmasın diye yazdım
![]()
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
Int(3,4253) = 3 Int(3,54253) = 3 Int(-3,4253) = -4 Int(-3,54253) = -4 |
|