Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » Asp Access db ye veri yazamamak

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 01.08.2006   #1 (permalink)
dejavu®

dejavu®'s Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 36
Asp Access db ye veri yazamamak

herkese Selam

daha once boyle bi sorun yasamadim
bilmiyorum herhangibirininzin basina boyle bisey geldimi daha once
ama ilginc bi durum db 'ye herhangi bisey yasmaya kalktigimda alttaki hatayi aliyorum

* db salt okunur degil
* ayni db'den veri okuyabiliyorum sorunsus
* sistem iss userinde localde calisiyor

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers hata '80004005'

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] Güncelleþtirilemiyor. Veritabaný veya nesne salt okunur.

/ASP/ekle_execute.ASP, line 26
dejavu® şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 01.08.2006   #2 (permalink)
stalker

stalker's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Asp Access db ye veri yazamamak

veritabanının bulunduğu dizine IUSR için yazma izni ver.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 01.08.2006   #3 (permalink)
dejavu®

dejavu®'s Avatar

Yer: istanbul
Görsel: 36

db' in oldugu disne erişim var hatta diskin kendisine belie var

genede sagol
dejavu® şu an çevrimdışı  
Old 01.08.2006   #4 (permalink)
Dhilgul

Dhilgul's Avatar

Yer: Kocaeli & İstanbul

Alıntı:
dejavu® tarafından gönderilen mesaj:
Herkese selam

Daha önce böyle bir sorun yaşamadım.
Bilmiyorum herhangi birinizin başına böyle bir şey geldi mi daha önce.
Ama ilginç bir durum db 'ye herhangi bir şey yazmaya kalktığımda alttaki hatayı alıyorum.

* db salt okunur değil.
* Aynı db'den veri okuyabiliyorum sorunsuz.
* Sistem ISS üzerinde localde çalışıyor.

Alıntı:
dejavu® tarafından gönderilen mesaj:
DB' in olduğu dizine erişim var. Hatta diskin kendisine bile erişim var.

Yine de sağol.
Yazdıklarımızı yollamadan önce bir kez dönüp okusak da yarım dakika kaybetsek?

Mesaj Dhilgul tarafından 01.08.2006 (16:56) yeniden düzenlendi..
Dhilgul şu an çevrimdışı  
Old 01.08.2006   #5 (permalink)
stalker

stalker's Avatar

Yer: İstanbul

erişim değil mesele, yazma izni var mı?

mdb dosyasının bulunduğu dizinde bir tekst dosyası yaratıp düzenleyebiliyor musun? Bunu kontrol etmelisin?
Old 19.02.2008   #6 (permalink)
oxigen

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir

arkadaşlar bu salak problem bu gece itibariyle benim bilgisayarımda da meydana geldi...
normalde IIS 'i kurdup, herhangi bir partitionda bulunan proje klasörümü belirtip, IIS üzerinden tüm okuma-yazma haklarını verdikten sonra başka bir işlem yapmama gerek kalmadan çalışıyordu veritabanı yada diğer dosyalar...
yeni aldığım SATA harddiskimi 4 partitiona böldüm ve birini web projelerim için ayırdım, burda gerekli oldukça proje klasörlerine IIS 'den ayar yapıcam...
ama şuanda (ne yaptıysam olmadı) veritabanı dosyalarım çalışmıyor. Ben önce office 2007 'den kaynaklanıyor sanmıştım (dosyayı .mdb olarak kaydettim gerçi), office 2003'e geri döndüm, yine aynı sorun var...
nedir ne iştir anlamadım, üstüne bu hafta içinde bitirmem gereken ufak çaplı bir projede yarım kaldı

şimdi benim aklıma şöyle bir komplo teorisi geldi, bu SATA hdd bana sürekli sorun çıkarıyor, neyse sorunsuz olarak partitionları ayırdım, C - D - E 'ye windows ortamında "biçimlendir" dediğimde sadece NTFS çıkarken, web projelerimin bulunduğu F 'ye "biçimlendir" dediğimde (ntfs olmasına rağmen) hem NTFS hem de FAT32 çıkıyor, acaba partitionda mı bir sorun var ve ben bu veritabanı sorununu yaşıyorum
son 2 günde 3cü formatı atıcam, oof sıkıldım ya
Old 22.02.2008   #7 (permalink)
general

Yer: Ankara, Turkiye

aslında bu mevzuyu o kadar çetrefilleştirecek bir husus söz konusu değil !
bende de aynı sorunlar zaman zaman oluyor, bunu şu şekilde aşıyorum ; (xp pro kullanıyorum)
bilgisayarım / Araçlar / Klasör Seçenekleri / Görünüm / içerisinden, Basit dosya paylaşımı kullan çentiğini kaldırınız.
web klasörünüz içerisinde dbye ait klasöre sağ tıklayıp, Paylaşım ve Güvenlik içerisinden Everyone kullanıcısına bütün yetkileri veriniz. Sonrasında bahsettiğiniz hata çıkmayacaktır.
general şu an çevrimdışı  
Old 24.02.2008   #8 (permalink)
onurkaya

Yer: Sakarya

Alıntı:
general tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
aslında bu mevzuyu o kadar çetrefilleştirecek bir husus söz konusu değil !
bende de aynı sorunlar zaman zaman oluyor, bunu şu şekilde aşıyorum ; (xp pro kullanıyorum)
bilgisayarım / Araçlar / Klasör Seçenekleri / Görünüm / içerisinden, Basit dosya paylaşımı kullan çentiğini kaldırınız.
web klasörünüz içerisinde dbye ait klasöre sağ tıklayıp, Paylaşım ve Güvenlik içerisinden Everyone kullanıcısına bütün yetkileri veriniz. Sonrasında bahsettiğiniz hata çıkmayacaktır.
bu kullanıcıya tam yetki vermek sakıncalı bir durum oluşturacaktır. Bunun yerine sadece ISUR_makineadi ve IWAM_makine adı kullanıcılarına tam yetki vermeniz sorunu giderecektir.
onurkaya şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
yazamamak , veri , access , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:36.