|
|
#1 (permalink) |
|
Asp Access db ye veri yazamamak
herkese Selam
daha once boyle bi sorun yasamadim bilmiyorum herhangibirininzin basina boyle bisey geldimi daha once ama ilginc bi durum db 'ye herhangi bisey yasmaya kalktigimda alttaki hatayi aliyorum * db salt okunur degil * ayni db'den veri okuyabiliyorum sorunsus * sistem iss userinde localde calisiyor Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers hata '80004005' [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] Güncelleþtirilemiyor. Veritabaný veya nesne salt okunur. /ASP/ekle_execute.ASP, line 26 |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | ||
|
Yer: Kocaeli & İstanbul
|
Re: Asp Access db ye veri yazamamak
Alıntı:
Alıntı:
![]()
| Yazım Kuralları | İmla Kuralları | Türk Dil Kurumu | Dahi anlamındaki "de" ayrı yazılır. | Mesaj Dhilgul tarafından 01.08.2006 (16:56) yeniden düzenlendi.. |
||
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
erişim değil mesele, yazma izni var mı?
mdb dosyasının bulunduğu dizinde bir tekst dosyası yaratıp düzenleyebiliyor musun? Bunu kontrol etmelisin?
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
arkadaşlar bu salak problem bu gece itibariyle benim bilgisayarımda da meydana geldi...
normalde IIS 'i kurdup, herhangi bir partitionda bulunan proje klasörümü belirtip, IIS üzerinden tüm okuma-yazma haklarını verdikten sonra başka bir işlem yapmama gerek kalmadan çalışıyordu veritabanı yada diğer dosyalar... yeni aldığım SATA harddiskimi 4 partitiona böldüm ve birini web projelerim için ayırdım, burda gerekli oldukça proje klasörlerine IIS 'den ayar yapıcam... ama şuanda (ne yaptıysam olmadı) veritabanı dosyalarım çalışmıyor. Ben önce office 2007 'den kaynaklanıyor sanmıştım (dosyayı .mdb olarak kaydettim gerçi), office 2003'e geri döndüm, yine aynı sorun var... nedir ne iştir anlamadım, üstüne bu hafta içinde bitirmem gereken ufak çaplı bir projede yarım kaldı ![]() ************* şimdi benim aklıma şöyle bir komplo teorisi geldi , bu SATA hdd bana sürekli sorun çıkarıyor, neyse sorunsuz olarak partitionları ayırdım, C - D - E 'ye windows ortamında "biçimlendir" dediğimde sadece NTFS çıkarken, web projelerimin bulunduğu F 'ye "biçimlendir" dediğimde (ntfs olmasına rağmen) hem NTFS hem de FAT32 çıkıyor, acaba partitionda mı bir sorun var ve ben bu veritabanı sorununu yaşıyorum ![]() ************* son 2 günde 3cü formatı atıcam, oof sıkıldım ya ![]()
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara, Turkiye
|
aslında bu mevzuyu o kadar çetrefilleştirecek bir husus söz konusu değil !
bende de aynı sorunlar zaman zaman oluyor, bunu şu şekilde aşıyorum ; (xp pro kullanıyorum) bilgisayarım / Araçlar / Klasör Seçenekleri / Görünüm / içerisinden, Basit dosya paylaşımı kullan çentiğini kaldırınız. web klasörünüz içerisinde dbye ait klasöre sağ tıklayıp, Paylaşım ve Güvenlik içerisinden Everyone kullanıcısına bütün yetkileri veriniz. Sonrasında bahsettiğiniz hata çıkmayacaktır. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: Sakarya
|
Alıntı:
|