Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » [ASP] En yüksek 5'i listeletmek

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 21.08.2006   #1 (permalink)
e-XPLoDeR

e-XPLoDeR's Avatar

Yer: Ankara
[ASP] En yüksek 5'i listeletmek

Resimdeki gibi bir tablo var. Ben bu tabloda, her satır için s1c, s1p, s2c gibi olan yerlerden en yüksek 5 tanesini seçip toplatmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Veya kısaca şöyle diyeyim. Tablolardaki sütunları önce büyükten küçüğe listeleyecek, bunlardan en baştaki 5 tanesini alacak ve toplayacak.

Umarım ne istediğimi anlatabilmişimdir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg tablodp1.jpg (43.5 KB, 40 defa görüntülendi)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 22.08.2006   #2 (permalink)
tesera

tesera's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 28
Re: [ASP] En yüksek 5'i listeletmek

SELECT TOP 5 * SUM(toplanacak_sutun) from ilgili_yer; order by s1c

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 23.08.2006   #3 (permalink)
e-XPLoDeR

e-XPLoDeR's Avatar

Teşekkür ederim, ama olmadı.

Sorudaki karışıklığı azaltmak için ekte yeni bir resim gönderdim ve soruyu şöyle sorayım:

Sayısal sütunlar s1c s1p; s2c s2p; s3c s3p olarak gidiyor. Resimde en son s7c görüyoruz. Benim yapmak istediğim, bu s'li sütunlardaki en yüksek beş değeri toplatmak. Yani, ASP'nin bu resimdeki en yüksek 5 değer olan:

13
12
11
10
9'u toplaması ve sonucu 55 olarak yazması.

"SELECT TOP 5 * SUM(toplanacak_sutun) from ilgili_yer; order by s1c" ile tablo içinde toplama yapıyor sanırım.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg aaa.JPG (24.4 KB, 12 defa görüntülendi)
Old 23.08.2006   #4 (permalink)
axis

axis's Avatar

Yer: mersin - ankara - istanbul

Veritabanından datayı getirirken buyukten küçüğe iste sonra da aşağıdaki kodu kullan ;

<%
i=1
do while i < 6 and not rsbbs.eof
kazanc1= rsbbs("deger")
kazanc= kazanc + kazanc1
rsbbs.movenext
i=i+1
Loop
toplam = kazanc
%>
<%=toplam%>

bunu bir yerde kullanmışım zamanında işine yarar mı bilmiyorum

http://blog.webakademi.net
axis şu an çevrimdışı  
Old 23.08.2006   #5 (permalink)
e-XPLoDeR

e-XPLoDeR's Avatar

Sağol Gökhan.

Soruyu düzgün anlatamadım sanırım

Şöyle diyeyim, ben s1c, s1p gibi sütunun içindeki değeri değil; sütunun kendisini çekmek istiyorum. Yani bu en yüksek 5'i, her satır için yani her "navn" için değil, bir "navn"a ait s1c s1p; s2c s2p; s3c s3p'lerden en yüksek 5 tanesini...
Old 23.08.2006   #6 (permalink)
energizer

Yer: İstanbul

İşlemi ASP üzerinde yapan kodu yazdım.
Mantık çok basit.

Datayı diziye dönüştür, diziyi sırala ve en yüksek 5 değeri topla.

Dizi sıralama için ASP Fonksiyon Kütüphanesi adresindeki ArrayCollection class'ına ait array_desc fonksiyonunu kullandım.

Ben örnek test dizi ile test ettim ve çalışıyor.

İlla SQL ile yapacağım diyorsan Cursor veya geçici tablo kullanman gerekir.
Ms Access ile bu yönteme hiç başlamamanı öneririm.

Umarım işine yarar.

Kod:
<!--#include file=array.ASP-->

<%

' datayı al ve getrows ile arrRecords' ata...
'..........
' arrRecords = rs.getRows()

' Örnek data
	dim arrRecords(0,8)
	arrRecords(0,0) = 0
	arrRecords(0,1) = 1
	arrRecords(0,2) = 19
	arrRecords(0,3) = 3
	arrRecords(0,4) = 4
	arrRecords(0,5) = 5
	arrRecords(0,6) = 10
	arrRecords(0,7) = 11

const sColumnIndex = 0		'  Hesaplayacağın column index başlangıç
	const fColumnIndex = 7		'  Hesaplayacağın column index sonu
	dim i
	dim j
	dim arrTemp(7)
	dim intTotal

for j=lbound(arrRecords) to ubound(arrRecords)
		for i=sColumnIndex to fColumnIndex
			arrTemp(i) = arrRecords(j,i)
		next
	next

set t = new ArrayCollection
		t.arrContent = arrTemp
		t.array_desc

for i=0 to 4
		intTotal = intTotal + t.arrContent(i)
		response.write t.arrContent(i) & "<br>"
	next

set t = nothing

response.write "Toplam :" & intTotal
%>

Mesaj energizer tarafından 23.08.2006 (14:42) yeniden düzenlendi.. Açıklama: düzeltme
energizer şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
listeletmek , yuksek , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 01:57.