|
|
#1 (permalink) |
|
Firefox'da Session sorunu (Asp)
ASP'nin session nesnesini kullanıyorum. internet Explorer'da sorunsuz calisiyor fakat Firefox'da calismiyor. Forumda aradım fakat bulamadım. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı? Bir duzeltici ek kod mu gerekiyor acaba?
Daha detayli aciklamak gerekirse; session("abc")="xyz" seklinde tanimliyorum farkli bir sayfada bunu kontrol ettiriyorum if session("abc")="xyz" then gibi. Yani bildigimiz session kullanımı. Bir tarayıcıda çalışıp diğerinde çalışmıyor olması tarayıcıların defaut ayarlarının farklı oldugu anlamına geliyor sanırım. Firefox ayarlarda yapilacak bir "onay"dan (check) sonra mı kabul ediyor acaba? Öyle olsa bile, hadi bu kullanici tarafinda cozdu sorunu. Coder tarafinda kullaniciya ek is yaptirmadan bu isin cozumu yok mudur acaba?
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Firefox'da Session sorunu (Asp)
Muhtemelen Firefox ta cookie ayarlarinizda bir sorun var ya da extra bir extension yuklu ve cookieleri blokluyor yoksa sessionlarin tamamen dogru sekilde calismasi gerekiyor.
baska bir Firefox ta denediniz mi? Baska birinin firefoxunda mesela.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Firefox'da Session sorunu (Asp)
Bir kez bende aynı durumdaydım, ne kadar ilgisiz görünsede LCID ekleyince düzeldi. Session.LCID = 1055
Tarayıcı oturumu başka bir sayfaya veya popup pencereye taşıyamıyor, soul + ve yerel tanımları LCID ile yapalım. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!