|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Session.Timeout sorunu
Baştan belirtme gereği duydum. 4 gündür hiç durmadan kod yazıyorum. Uyuyorum, uyanıyorum kod yazıyorum. O nedenle belkide sorun bendedir ama gecenin 4 ünde uykusuzluktan dönen başım nedeniyle bunu göremiyor da olabilirim ![]() Session ve Cookie ler ile bir üye giriş kontrolü yaptırıyorum. Paranoya nedeniyle hem session hemde cookie ye baktırıyorum. Session.Timeout = 1440 dediğim halde yarım saat sonra veya bir saat sonra (kısacası bir süre sonra) bir bakıyorum session silinmiş. Microsoft un yazdığına göre maksimum session süresi 24 saat olabiliyor (bknz : http://support.microsoft.com/kb/233477 - The Session.TimeOut property has a maximum of 24 hours (1440 minutes). Sessions variables are no longer valid past this time.) Sorunu bulamıyorum bir türlü ... Sanırım IIS de bir problem var. (sistem server 2003 enterprise 32 bit) veya Session.TimeOut ile ilgili eksik veya yanlış birşeyler var. Bu konuda görüş belirtecek veya var ise deneyimlerini, bilgilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: Session.Timeout sorunu
@tesera sağol. Onu okumuştum ama sorunun kaynağı application pool lar değil gibi. (Geceden beri file monitor ile w3wp.exe yi gözlemliyorum.) Yazdırdığım cookie de expire belirtiyorum (1 yıl sonrasına) sessionlar 3 saat oldu hala canavar. Açılan session lar otomatik olarak cookie gönderiyor acaba bir bağlantı bir karışıklı olabilir mi bilmiyorum cookiler arasında
Anladığım kadarıyla browser bir problem değil tabanlı değil. Firefox, Opera, IE7 ve IE6 da denedim.
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
fiddler ile de kontrol edeyim tabi haklısın. Tarayıcılarda ise durum değişmiyor. Bu nedenledir ki olayı IIS e bağlıyorum mecburen (ne varsa MS e atıyoruz zaten bunu da şutlarız )
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Birisi server 2003 STD 32 bit, diğeri server 2003 STD r2 64 bit . İkisinde de sonuç aynı 2-3 saat sonra session ı siliyor Ancak, şöyle birşey farkettim. Yazdırdığım cookie de expire belirtiyorum (1 yıl sonrasına) sessionlar 3 saat kadar gidiyor. Eğer, expire belirtilmemişse kafasına göre 10 dakika 20 dakika sonra siliniyor.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Bu IIS 'in hayatı hata.
Bahsi geçen session sorunu ile alakalı lokalde çokca çalıştığım zamanlar aldığım yeni hata ise şöyle "HTTP/1.1 New Session Failed" Çözümü burada varmış; http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/210842 Sebebi ise daha bir ilginçmiş. "The IUSR account is a domain account. However, this account is not being authenticated correctly against a domain controller." Lokaldeki iis te hiç IUSR ile oturum açtırmıyor, Administrator olarak oturum açtırıyordum. Artık, problem IIS le alakalı olduğuna kesin gözüyle bakıyorum.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Session içerisindeki değer bilindiği üzere sayfada gezinti yapıldığı sürece saklanıyor. Diyelimki;
Session.TimeOut değerini 60'a ayarladık. Bunun anlamı 60 dakika sonra sıfırlanacaktır. Biz sayfamızda <META http-equiv="refresh" content="59;URL=index.ASP"> gibi bir kod kullandığımızda sayfada bir yenileme olacağından session değeri tekrar aktif olacak ve bir 60 dakika daha saklanacaktır. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!