|
|
#11 (permalink) | |
|
Re: Veri listeleme mantığı
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Bu kodda nasil bir sorun var ben cozemedim, gayet guzel calisiyor ama verdigin ornek dosyadaki db datasi almak istedigine uymuyor o baska bir konu.
Ek olarak benzer bir kod : http://www.aspin.com/func/content?id=5389010 Recursive yapilar icin.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
<ul>
<li><a href="#">Test</a></li> <li><a href="#">Test</a> Bakın burada li kapanmadı ? <ul> <li><a href="#">Test</a></li> <li><a href="#">Test</a></li> </ul> </li> <li><a href="#">Test</a> Bakın burada da li kapanmadı ? <ul> <li><a href="#">Test</a> Bakın burada da li kapanmadı ? <ul> <li><a href="#">Test</a></li> <li><a href="#">Test</a></li> </ul> </li> Bakın burada da ul kapandıktan sonra li kapandı ? <li><a href="#">Test</a> Bakın burada da li kapanmadı ? <ul> <li><a href="#">Test</a></li> <li><a href="#">Test</a></li> </ul> </li> Bakın burada da ul kapandıktan sonra li kapandı ? <li><a href="#">Test</a></li> <li><a href="#">Test</a></li> </ul> </li> Bakın burada da ul kapandıktan sonra li kapandı ? <li><a href="#">Test</a></li> </ul> li nin nerede kapanıp nerede kapanmayacağına dair bir kontrole ihtiyacım var. İşin içinden çıkamadım. Recursive yapı ile ilgili bir problemim yok. Ayrıca kusura bakmayın burada verdiğim örnek ile vt deki kayıtlar aynı değil. Sadece örnek olması açısından girilmiş verilerdi. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
Listenin alt elemanlari olup olmadigini takip eden global bir degisken kullanir (integer olabilir kac tane kapayacagini bakabilirsin) buna gore tagi kapatabilirsin,
Listenin elemanlarina ayni fonksiyonu tekrar cagirmadan bakip direk orada kontrol eder gerekliyse kapatirsin (performans icin bu recordseti global bir yerde tutabilirsin) ikisinden biri ile sorunu cozebilirsin
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
dedigim gibi performans icin o kaydi sonucu saklayabilir ve bir sonraki seferde sakladigini kullanabilirsin. Bu sekilde tamamen ayni sey olacak.
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sanırım istediğiniz bu şekil bir çözüm;
Kod:
<% Set conn=server.CreateObject("ADODB.Connection") : conn.open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("test.mdb") Set cmd = CreateObject("ADODB.Command") : Set cmd.ActiveConnection = conn Public Function reqListe(byVal id) dim returnString returnString = "" cmd.CommandText = "Select SayfaID,BabaID,Baslik From tblSayfa Where BabaID = "& id &" Order By Sira ASC, SayfaID ASC;" Set RecordSet = cmd.Execute() if Not RecordSet.EOF Then returnString = "<ul>"& vbCrlf While Not RecordSet.EOF returnString = returnString & vbTab &"<li><a href=""" & "?SayfaNo=" & RecordSet(0) & """>" & RecordSet(2) & "</a></li>" & vbCrlf returnString = returnString & reqListe(RecordSet(0)) RecordSet.MoveNext Wend returnString = returnString & "</ul>"& vbCrlf End If RecordSet.Close() set RecordSet = Nothing reqListe= returnString End Function Response.write reqListe(0) : conn.close : Set conn=Nothing %> Kod:
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=1">Vişne</a></li>
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=2">Greyfurt</a></li>
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=12">Karpuz</a></li>
<li><a href="?SayfaNo=7">Muz</a></li>
<li><a href="?SayfaNo=8">Ananas</a></li>
<li><a href="?SayfaNo=6">Yoğurt</a></li>
</ul>
<li><a href="?SayfaNo=13">Kavun</a></li>
<li><a href="?SayfaNo=3">Elma</a></li>
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=9">Kiraz</a></li>
<li><a href="?SayfaNo=10">Kayısı</a></li>
</ul>
<li><a href="?SayfaNo=4">Armut</a></li>
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=11">Mandalina</a></li>
</ul>
<li><a href="?SayfaNo=5">Şeftali</a></li>
</ul>
</ul>
Kod:
returnString = returnString & vbTab &"<li><a href=""" & "?SayfaNo=" & RecordSet(0) & """>" & RecordSet(2) & "</a></li>" & vbCrlf returnString = returnString & reqListe(RecordSet(0)) Kod:
returnString = returnString & vbTab &"<li><a href=""" & "?SayfaNo=" & RecordSet(0) & """>" & RecordSet(2) & "</a>" & vbCrlf returnString = returnString & reqListe(RecordSet(0)) & vbCrlf & "</li>" & vbCrlf Kod:
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=1">Vişne</a>
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=2">Greyfurt</a>
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=12">Karpuz</a> </li>
<li><a href="?SayfaNo=7">Muz</a> </li>
<li><a href="?SayfaNo=8">Ananas</a> </li>
<li><a href="?SayfaNo=6">Yoğurt</a> </li>
</ul>
</li>
<li><a href="?SayfaNo=13">Kavun</a> </li>
<li><a href="?SayfaNo=3">Elma</a>
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=9">Kiraz</a> </li>
<li><a href="?SayfaNo=10">Kayısı</a> </li>
</ul>
</li>
<li><a href="?SayfaNo=4">Armut</a>
<ul>
<li><a href="?SayfaNo=11">Mandalina</a> </li>
</ul>
</li>
<li><a href="?SayfaNo=5">Şeftali</a> </li>
</ul>
</li>
</ul>
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 11.11.2006 (15:12) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
@soul cevapların için teşekkürler. @absconder cevabın için çok teşekkür ederim. İstediğim tam olarak bu idi. Siz recordset kullanmışsınız ben getrows' a çevirdim. Ayrıca daha iyi bir performans için kategorilerimi veritabanından değil bir dosyadan okumaya karar verdim. ( XML, txt, vb.. )
Mesaj tesera tarafından 17.11.2006 (19:23) yeniden düzenlendi.. Açıklama: haha daha ile değiştirildi. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Bende absconder'in kullandığı türden bir fonksiyon kullanıyorum fakat
RecordSet ile kursör'ü istemci tarafında filter özelliği ile filitre ederek. Performans açısından bu konuyu tartışmak gerekli... |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
performans ölçeklenebilir bir durumdur. bazı uygulamalar için tümünü recordset'e alıp filtre yapmak, bazı durumlarda recursive fonksiyonun içinde kullanmak gerekebilir. yalnız, sınırlı sayıda kayıttan oluşan yapılarda (misal, 100) bu performans kazancı gözardı edilebilecek kadar küçük olabilir. bu durumda, kodu karmaşıklaştırmak yerine, basit, okunabilir olması daha da önemli olabilir. ayrıca, recordset filter özelliğinin, SQL select ifadelerine göre daha kısıtlı imkanlar sunacağı ortadadır (hele ki OR ifadeleri işin içine girerse).
önemli olan nokta şu ki, recursive fonksiyonlar, ne kadar az işlem yapar ve yapısı ne kadar düzgün olursa, performansı o derece arttıracaktır.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik |