|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Re: ASP'de Türkçe karakter sorunu
<%@ LANGUAGE=VBScript CODEPAGE=1254%>
<% Response.Charset = "windows-1254" Session.LCID = 1055 Session.CodePage = 1254 %> bunların dışında ASP de diller veya ülkeler ile ilgili bir kod yok. ![]()
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
diğer tüm kodlamaları kaldırıp sadece utf-8 olarak ayarladığımda bu sefer evet <% %> içindekiler düzgün çıktı lakin veritabanından çektiklerim Türkçe'yi unuttu.. codepage'i 1254 yapıp meta ile utf-8 yaptığımda ise veritabanı düzeldi lakin <% %>'ler yine gitti.
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Bu sorunu çözebildiniz mi merak ettim. Benim de başımda aynı bela var. Godaddy'den veritabanını indirdiğimde Türkçe karakterler gidiyor. Bazen de sayfa içinde Türkçe karakter sorun oluyor.
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
hmm. efendim o sorunu çözdüm lakin veritabanına kayıtta türkçe karakter kullanabiliyorum ve oradan indirdiğim veritabanında herhangi bir sorun çıkmıyor. sayfaya çıktısını alırken de:
<% 'sayfa başına session.lcid = 1055 session.codepage = 1254 %> ve Kod:
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/HTML; charset=windows-1254"> <META http-equiv="Content-Type" content="text/HTML; charset=iso-8859-9"> bi de veri tabanına tarih gibi değeler girerken lcid=1033 ayarlamanız gerekmekte. umarım yardımcı olabilmişimdir.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
ASP de bende türkçe karakter sorunu yaşıyorum ve buradaki söylenen tüm uygulamaları yaptım. Fakat sonuç alamadım. Sorunumu ve kullandığım kodları yazıyorum:
Ayarlar.ASP de ki karakter kodları; ( Response.Buffer = True Session.CodePage = 1254 Response.contentType = "text/HTML" Response.charset = "utf-8" zamandeger = 1055 'Sitenin LCID degeri turkce icin 1055 takvimzaman = 1055 'Sitenin takvimi icin zaman degeri) ( language_content = "tr, com.tr, net.tr, com, net" meta_content_type = "text/HTML; charset=windows-1254") Görünüm.ASP deki kodlar; ( <% session.lcid = 1055 session.codepage = 1252 %> ) Görünüm.ASP deki kodları bu şekilde yapmadığım zaman ı=y gibi Türkçe harf sorunları veriyor. Veritabanım Access ve bilgisayarıma kontrol etmek için indirdiğimde karakterlerin bozuk olduğunu görüyorum. Forumda konu yada cevap yazdığım zaman şş ğğ ıı düzgün olarak çıkıyor fakat düzeltmeye girince bunların yerine ş=þ, ı=ý gibi harfler çıkıyor. Editör olarakta FCKeditor kullanıyorum. Bu konuda yardımcı olması için hosting servisine söyledim ama bu sorunun hostingten değil ASP kodlardan kaynaklandığını belirttiler. Yardımcı olursanız sevinirim. Bakmak isterseniz sitemin adresi www.gencpanel.com |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Yer: izmir
|
Arkadaşım çok teşekkürler, yaklaşık 1 sene önce yazdığın yazı işe yaradı.
Alıntı:
|
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!