|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ASP'de Türkçe karakter sorunu
Merhaba, aldığım andan beri pişman olduğum bir godaddy hosting hesabım var yani hosting işletim sistemimin ayarları ABD formatında, bu hesaptaki sitelerimde önce DB'den veri alırken türkçe karakter sorunu yaşadım ve zoque forumdan aldığım yardım ile sorunu çözdüm ancak şimdi de <% %> kodları arasına yazılan (örnek olarak "case"e göre yazdırılan) değerlerde yine türkçe karakter sorunu yaşıyorum.. çözüm için önerisi olan arkadaşları beklerim efendim..
..rip //tribal Mesaj rip tarafından 07.01.2007 (15:27) yeniden düzenlendi.. Açıklama: düşük cümlelerdir uzmanlık alanım. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Re: ASP'de Türkçe karakter sorunu
session encoding'ini 1254 yaparsan düzelecektir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
efendim öneriniz için teşekkürler lakin sayfada hali hazırda:
session.lcid = 1055 session.codepage = 1254 kodları bulunmakta idi ve öneriniz olarak session.encoding = 1254'ü eklediğimde aldığım cevap ise şöyle: Object doesn't support this property or method: 'session.encoding'
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Response.Write "şğ" yazınca ne veriyor sayfanda
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
başta da belirttiğim gibi sorun sayfanın düz yazılarında değil, <%response.write "Onaylı" gibi yerlerinde ortaya çıkıyor, mesela deneme amaçlı olarak case'ler arasından durumları çıkarıp mesela:
<% case 2 %> Onaylı <% case 3 %> haline getirdiğimde sorun kalmıyor. bu ASP içindeki karakter kodlamasına hakim olacak bir komut gerekiyor tekrar etmek gerekirse soruyu..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!