|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Asp Persits mail
merhaba arkadaşlar benim şöle bi sorunum var bir birthday greeting sayfası hazırladım yani kimin doğum gunu ise ona dogum gunu tarihinde (database de belirlenen) bir greeting maili atıyor.Sayfayı hergun yenilemek gerekiyor bunun yolunuda buldum (taskmanager'a koydum ) fakat bir kontrol koymak istiyorum databasimde kontrol diye bir alan var eğer mail gönderildi ise bu alana veri girsin (true false,1,0) gibi ve tekrar doğumgunu olanlara mail atmasınbunun yapmak mümkünmü acaba çok teşekkürler saygılarımla emre meral |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Re: Asp Persits mail
Elbette mümkün. Buna göre şu şekilde yapabiliriz bu olayı. Exe program arkada çalışırken veritabanında bugün doğum günü olan kullanıcıları alıp mail yollama satırına getirdiği anda veritabanında ki kontrol sütununa yolladıysa 1 yollamadıysa 0 yazdırabilirsin daha sonra bu 1 ve 0 ı kendine göre kullanırsın yada mdb veritabanında true/false özelliğide var. tasarım aşaasında kontrol sütununun özelliğini evet/hayır yaparsın ondan sonra mail yollanırken alta bir recordset açarak kontrol sütununa true yazdırırsın. Bu şekilde olabilir.
Saygılar Teknoemin |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!