|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Xml den Asp'ye
XML'i ASP ile okumayı bir çok örneklerle inceledim ama olayı anlayamadım.
<basla> <kayit_id>15</kayit_id> <kayit_ad>kalem</kayit_ad> <not>kırmızı</not> </basla> şu tarz bir XML'i ASP ile nasıl okuyabilirim açıklamalı olarak anlatabilirmisiniz. Ayrıca bu "selectNodes" , "GetAttribute" gibi kelimlerin işlevleri nelerdir.? Şimdiden Teşekkürler.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Xml den Asp'ye
en basit hali ile aşağıdaki gibi okuyabilirsiniz;
Kod:
<% XMLStr = "<?XML version='1.0' encoding='windows-1254' ?>" &_ " <root>" &_ " <basla kayit_id='15' att='15-1'>" &_ " <kayit_ad>kalem</kayit_ad>" &_ " <not>kırmızı</not>" &_ " </basla>" &_ " <basla kayit_id='16' att='16'>" &_ " <kayit_ad>kağıt</kayit_ad>" &_ " <not>beyaz</not>" &_ " </basla>" &_ " <basla kayit_id='15' att='15-2'>" &_ " <kayit_ad>silgi</kayit_ad>" &_ " <not>siyah</not>" &_ " </basla>" &_ " </root>" set objXML = server.CreateObject("Microsoft.XMLDOM") 'eğer dosayadan okuyacaksanız 'success = XML.load("file.XML") 'eğer text olarak elde etmişseniz success = objXML.loadXml(XMLStr) If CBool(success) then For i = 0 To objXML.DocumentElement.childNodes.length - 1 Response.Write "kayıt id : " & objXML.DocumentElement.childNodes(i).getAttribute("kayit_id")& "<br>" Response.Write "kayıt adı : " & objXML.DocumentElement.childNodes(i).childNodes(0).text & "<br>" Response.Write "not : " & objXML.DocumentElement.childNodes(i).childNodes(1).text & "<br><br>" Next End If Response.Write "~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~<br><br>" ' kayit_id'si 15 olan basla node'larını seçmek için; Set Nodes = objXML.SelectNodes("//basla[@kayit_id='15']") For i = 0 To Nodes.length - 1 Response.Write "kayıt id : " & Nodes(i).getAttribute("kayit_id")& "<br>" Response.Write "kayıt adı : " & Nodes(i).childNodes(0).text & "<br>" Response.Write "not : " & Nodes(i).childNodes(1).text & "<br><br>" Next Response.Write "~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~<br><br>" ' kayit_id'si 15 olan basla node'larının ilkini seçmek için; Set Node = objXML.SelectSingleNode("//basla[@kayit_id='15']") Response.Write "att'nin değeri : " & Node.getAttribute("att")& "<br>" Response.Write "kayıt id : " & Node.getAttribute("kayit_id")& "<br>" Response.Write "kayıt adı : " & Node.childNodes(0).text & "<br>" Response.Write "not : " & Node.childNodes(1).text & "<br><br>" %>
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
biraz yardimci oluyorsam, ne mutlu bana
![]()
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
absconder vermiş olduğun örnekten yola çıkarak XML de veri güncellemeye çalıştım.yalnız veri güncelle dediğimde XML içerisindeki tüm yazıları siliyor.Nasıl veri güncelleme yapabilirim acaba?
XML YAPISI <content> <urun id="1"></urun> <urun id="2"></urun> </content> ASP KODU set objXML = server.CreateObject("Microsoft.XMLDOM") success = objXML.load("deneme/dene.XML") If CBool(success) then objXML.DocumentElement.childNodes(0).getAttribute( "id") ="deneme" end if objXML.save(server.MapPath("deneme/dene.XML")) |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Kod:
objXML.DocumentElement.childNodes(0).setAttribute( "id", "deneme") ![]()
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Call ile bir sub çağrılırken parantezleri kullanmamalısın. Call(...) yerine Call ... şeklinde kullanmalısın.
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
objXML.DocumentElement.childNodes(0).setAttribute "src","devranreis"
|
|