|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: konya
|
yapamadığım bir arama şekli
Re: ASP Yardım
-------------------------------------------------------------------------------- arkadaşlar bi konuda yardıma ihtiyacım var yapamadım bilgisizlikten aşagıda bi formum var bu formda girilen ,seçilen degerlere göre ürünleri listeliyecek http://www.vipol.com.tr/aramaformu.html yonlenen arama sayfasındaki sorguyu yapamadım formda secilen kısımları kontrol edip en uyumluları listeliyecek bi yardım edermisiniz formdaki alanları tektek tanımlayıp degerleri okuyup sorguyu şu+şu+şu olanları listele demem lazım ama yapamadım şuna bak sonra şuna sonra şuna degerleri olanlara en yakın kayıtları listele zaten % degeri olan yere ÇIKIŞ devri 1000 girildi ise % 5 ise %5 opsiyonlu gibi anlatamadım yapamadım delirecegim.. '****************************************** ARAMA KISIMI ************************************************** ****** Set db = server.CreateObject("ADODB.Connection") db.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.mappath("../db/mega_vtdb2006.mdb") Set rs = server.CreateObject("ADODB.Recordset") SQL = "SELECT * FROM urun where isim like '%"&baglanticapi&"%' or calismaSaati like '%"&calismaSaati&"%' or yuksinifi like '%"&yuksinifi&"%' or motorgucu like '%"&motorgucu&"%' or isime like '%"&baglanticapi&"' or detay like '%"&baglanticapi&"' or detaye like '%"&baglanticapi&"%'" rs.Open SQL,db,1,3 if rs.eof then '************************************************* ******************** ****************************************** %> |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
YKB sanal pos olayı
birde YKB ile sanalpos kullanan varmı ? dll kurmama ragmen naptımsa çalıştıramadım..
bu konuda yardım edebilecek arkadaşlardan rica ediyorum.. YKB digerlerine göre birazdaha farklı işliyor IP istiyor mesela.. herşey tamam siparis sayfamda diger bankalar ile kontrolü saglıyorum ancak YKB de dll hatası laıyorum sürekli kodlar zaten YKB ye ait test sayfası aldıgım hata YKBACTIVE error '800a0035' File not found: YKB POS Communication DLL /ykbtest/aspsample.ASP, line 63 PHP Code:
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: yapamadığım bir arama şekli
YKB için forumu arat Ben hatırlıyorum bir kaç örnek.
Diğeri için; SQL doğru değil mi, anlamadım. form değerlerine Request("alanismi") ile ulaşabilirsin. Sıralama için ORDER BY kullanılıyor. ORDER BY field1 ASC,field2 DESC,field3 DESC gibi.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Re: yapamadığım bir arama şekli
arkadaşlar buraya atamadım çalışmayı rar olarak aşagıdaki linkden indirip
bakabilirsiniz. http://www.vipol.com.tr/aki/yapamadim.rar arama formundan yapılan seçime göre ürünleri listeleyecegim sıkıntım arama1.ASP deki SQL sorguda araa.ASP den (form) secilen degerler alınıp submit edildiginde arama1.ASP ye geliyor burada arama sorgusu var.. urun tablosuna baglanıp formdan gelen degerlere göre arama yapıp en uygun olanları listeleyecek buradaki en uygundan kastım araa.ASP deki formda cikisTolerans diye tanımlana input blümüne bir deger giriliyor mesela %10 bu şu demek olacak çıkış devri yazılıyor yada şeciliyor.. %10 farkla yani girilen degerin +- %10 degerinde uygun olanlar aslında formun çalışan bir örnegi yr.com.tr de var buradan http://www.yr.com.tr/index.php?c=red...ablon=1&kod=MR bakabilirsiniz aynısını yapmaya çalışıyorum burada form müsteri kategoriyi seçiyor ona baglı alt kategorlier listeleniyor ve ürünü form ile girdigi degerler ile buluyor çok gıcık hatta kılçık bişey bişey mantık olarak kafamdakileri koda ekledim ama arama kısmındaki tablodan sorgulamada yapamadım.. inceler yardımcı olabilirseniz sevinirim |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!