|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ASP MYSQL Tarih Sorunu..
ASP ile access'ten MySQL'a geçenler kervanına ben de katıldım.. sorunum şu:
Set TKSQL=baglanti.Execute("SELECT COUNT(*) AS rid FROM photos where tarih >now()") s=TKSQL("rid"):TKSQL.close:set TKSQL=nothing şu şekilde yazarsam şimdiki tarihten sonraki kayıt sayısı listeleniyor.. ya da tersini yaparsam.. ama ben mesela now() yerine dateadd ile yani şöyle yenitarih=dateadd("d",-1,now()) gibi tarihten bir gün çıkarıp SQL kodunu Set TKSQL=baglanti.Execute("SELECT COUNT(*) AS rid FROM photos where tarih >yenitarih") yazınca hata mesajı alıyorum.. bu arada MySQL tablomun içinde tarih sütunu datetime olarak belirli yani 2007-02-09 00:00:00 şu şekilde tutuluyor kayıtlar.. şu tarih ile birgün çıkarılmış yeni tarihi nasıl karşılaştıracam.. ' tırnak koydum " koydum bu sefer de hiç kayıt bulunamıyo tabloda.. where tarih >""¥itarih&"" where tarih >'"¥itarih&"' where tarih >"¥itarih&" bunları denedim hala çalışmıyo.. bi de şu > büyüktür < küçüktürün yanına sadece tarihe göre sorgu yaparken = eşittir koyamıyorum.. yani <= ve ya >= koyunca tarih sorgulamasında hata veriyo neden acaba?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: ASP MYSQL Tarih Sorunu..
MySQL de kullandığım fonksiyon ve bir soruguyu ekliyorum.
Anlaman için böyle sorugu ekliyorum.. Kod:
'------------------------
SonTarih=Date()
T1=day(SonTarih)
T2=month(SonTarih)
T3=year(SonTarih)
SorguTarihi=T3&"-"&T2&"-"&T1 ' vt de format 2006-12-12
'------------------------
SET SQLTop = Baglantix.Execute("SELECT COUNT(ID) FROM program WHERE program_durum=1 and program_baslama_tr >= '"&SorguTarihi&"' ")
tarih >= '"& tarihSorgu (tarihSorgu) &" ................. Kod:
function tarihKaydet ( hangiTarihi ) if isdate(hangiTarihi) then dim duzenlenmisTarih duzenlenmistarih = year(hangitarihi)&"/" duzenlenmistarih = duzenlenmistarih & month(hangitarihi)&"/" duzenlenmistarih = duzenlenmistarih & day(hangitarihi) end if tarihKaydet = duzenlenmisTarih end function function tarihSorgu ( hangiTarihi ) if isdate(hangiTarihi) then dim duzenlenmisTarih duzenlenmistarih = year(hangitarihi)&"-" duzenlenmistarih = duzenlenmistarih & month(hangitarihi)&"-" duzenlenmistarih = duzenlenmistarih & day(hangitarihi) end if tarihSorgu = duzenlenmisTarih end function function tarihGoster ( hangiTarihi ) if isdate(hangiTarihi) then dim duzenlenmisTarih duzenlenmistarih = duzenlenmistarih & day(hangitarihi) duzenlenmistarih = duzenlenmistarih &"/"&month(hangitarihi) duzenlenmistarih = "/"&year(hangitarihi) end if tarihGoster = duzenlenmisTarih end function Access'ten geçiş sancılı oluyor eğer execute metodunu fazla kullanmadıysanız herşey SQL ve execute ile olsun hız performans süper, her zaman recordset çalışır derler ama henüz göremedim.. Mesaj arsende tarafından 09.02.2007 (00:21) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: ASP MYSQL Tarih Sorunu..
çok teşekkür ederim.. sorun dateadd ile tarihin formatı değiştiği için oluyomuş.. dediğin gibi tarihi fonksiyonla formattan geçirip sorgulayınca düzeldi..
yok ztn access ile kodlarken de MySQL'a geçişi düşünürek execute kodladım pek sorun yok sayfalama falan biliyorum farkları..
|
Zoque'a hoşgeldiniz!