Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » MYSQL sorun yaşıyorum

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.02.2007   #1 (permalink)

eqZo's Avatar

Yer: Istanbul - Eskişehir
MYSQL sorun yaşıyorum

Merhabalar

1-2 sene önce ASP + MySQL projelerim olmuştu. O zaman sorunsuz bir şekilde, hem ASP dosyalarımı MySQL veritabanı ile çalıştırabiliyordum hemde access veritabanı ile diğer projelerimi localhostten çalıştırabiliyordum.

Ancak ne olduysa 1 hafta kadar önce bilgasayarıma format attığımdan dolayı tekrar yükledim MySQL ile ilgili gerekli dosyaları. Fakat aldığım hatalar MySQL front ile bağlanmaya çalıştığımda başarısız sonuç alıyorum. 3 gün önce tekrar denemiştim. Bu seferde bağlanabiliyordum fakat localdeki diğer projelerimi görüntüleyemedim.

İnternette ve forumda araştırdım fakat eski konular.

Sizden ricam,

Bahsettiğim gibi hem localdeki access 'li projelerimi hemde localimdeki mysqlli projelerimi çalıştırabilmek için, gerekli olan dosyaları ve yapmam gerekenleri anlatabilirseniz çok mutlu olacağım. Kafayı yemek üzereyim.

Son not: (MySQL front'un yeni versiyonunu denemiştim 5 gün önce, heidi-SQL diye bir program yükledim, access dosyalarımı programın içine import etmiyor. 1 sene önce MySQL-frontta sorunsuz bir şekilde import edebiliyordum)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.02.2007   #2 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul
Re: MYSQL sorun yaşıyorum

Alıntı:
ODBC Driver for MySQL (Connector/ODBC)
Bu olabilirmi ? Bağlantı için gerekli !

http://www.mysql.com/products/connector/

Mesaj arsende tarafından 09.02.2007 (18:39) yeniden düzenlendi..
arsende şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 09.02.2007   #3 (permalink)

eqZo's Avatar

Elimde eskiden kalma MySQL fron 2.51 sürümü mevcut.

Sırasıyla özetlersek,
1. MySQL-5.0.27-win32
2. ODBC Driver for MySQL
3. MySQL front 2.51

yüklersem ek bir ayar yapmama gerek varmı, yukarıda bahsettiğim iki şekildeki kullanım için.
(ahh ah, bi zamanlar counter-strike yüklerdik böyle, önce half-life yüklenirdi, sonra uptade sonra cs yüklenirdi, sırası karışırsa oyun çalışmazdı )
Old 09.02.2007   #4 (permalink)

arsende's Avatar

Şimdi localhost içinde sanal dizinde bulunan (ASP) dosyaları MySQL veritabanına bağlanıyor ve çalışıyorsa MySQL front sorunlu olabilir, eğer bağlanmıyor ve çalışmıyorsa ODBC driver sorunlu.

1. MySQL 4.1
2. ODBC 3.51
3. Front 3.2

Sorunsuz çalışıyor bende. Siz hem MySQL front hemde ODBC driver'ı güncelleyin. ve daha önce MySQL-5 i kurmaya çalıştım yapılandırmadan sonra execute ettiğimde güvenlik ayarında takılı kalıyordu. 4.1 sorunsuz işliyor....
arsende şu an çevrimdışı  
Old 10.02.2007   #5 (permalink)

eqZo's Avatar

teşekkür ettim, arsende.

bende

1. MySQL 4.1
2. ODBC 3.51
3. Front 2.5

ile hallettim.
Old 10.02.2007   #6 (permalink)

arsende's Avatar

Alıntı:
eqZo tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
teşekkür ettim, arsende.

bende

1. MySQL 4.1
2. ODBC 3.51
3. Front 2.5

ile hallettim.
MySQL-5 seninde canını sıktı anlaşılan.. kurulumdan sonraki yapılandırmanın sonunda servis kendini başlatmıyor, aslında MySQL tam çalışmıyor.. dalayısıyla orayı es geçtiysen farkına varmıyorsun. sende de bu oldu sanırım.. 4. 1 iyi
arsende şu an çevrimdışı  
Old 11.02.2007   #7 (permalink)

eqZo's Avatar

Evet hocam hem MySQL hemde front diye indirdiğim heidy SQL (herhalde yeni versiyonu) canımı sıktı.
5 yüklüydü üzerine 4.1 yükledikten sonra ayarlarda sorun çıkardı fakat, yeniden başlattıktan sonra ayarları tekrar yapılandırdım ve gayet iyi bir şekilde çalışıyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

yasiyorum , sorun , mysql

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 16:43.