|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
MYSQL sorun yaşıyorum
Merhabalar 1-2 sene önce ASP + MySQL projelerim olmuştu. O zaman sorunsuz bir şekilde, hem ASP dosyalarımı MySQL veritabanı ile çalıştırabiliyordum hemde access veritabanı ile diğer projelerimi localhostten çalıştırabiliyordum. Ancak ne olduysa 1 hafta kadar önce bilgasayarıma format attığımdan dolayı tekrar yükledim MySQL ile ilgili gerekli dosyaları. Fakat aldığım hatalar MySQL front ile bağlanmaya çalıştığımda başarısız sonuç alıyorum. 3 gün önce tekrar denemiştim. Bu seferde bağlanabiliyordum fakat localdeki diğer projelerimi görüntüleyemedim. İnternette ve forumda araştırdım fakat eski konular. Sizden ricam, Bahsettiğim gibi hem localdeki access 'li projelerimi hemde localimdeki mysqlli projelerimi çalıştırabilmek için, gerekli olan dosyaları ve yapmam gerekenleri anlatabilirseniz çok mutlu olacağım. Kafayı yemek üzereyim. Son not: (MySQL front'un yeni versiyonunu denemiştim 5 gün önce, heidi-SQL diye bir program yükledim, access dosyalarımı programın içine import etmiyor. 1 sene önce MySQL-frontta sorunsuz bir şekilde import edebiliyordum) |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Re: MYSQL sorun yaşıyorum
Alıntı:
http://www.mysql.com/products/connector/ Mesaj arsende tarafından 09.02.2007 (18:39) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul - Eskişehir
|
Elimde eskiden kalma MySQL fron 2.51 sürümü mevcut.
Sırasıyla özetlersek, 1. MySQL-5.0.27-win32 2. ODBC Driver for MySQL 3. MySQL front 2.51 yüklersem ek bir ayar yapmama gerek varmı, yukarıda bahsettiğim iki şekildeki kullanım için. (ahh ah, bi zamanlar counter-strike yüklerdik böyle, önce half-life yüklenirdi, sonra uptade sonra cs yüklenirdi, sırası karışırsa oyun çalışmazdı )
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Şimdi localhost içinde sanal dizinde bulunan (ASP) dosyaları MySQL veritabanına bağlanıyor ve çalışıyorsa MySQL front sorunlu olabilir, eğer bağlanmıyor ve çalışmıyorsa ODBC driver sorunlu.
1. MySQL 4.1 2. ODBC 3.51 3. Front 3.2 Sorunsuz çalışıyor bende. Siz hem MySQL front hemde ODBC driver'ı güncelleyin. ve daha önce MySQL-5 i kurmaya çalıştım yapılandırmadan sonra execute ettiğimde güvenlik ayarında takılı kalıyordu. 4.1 sorunsuz işliyor.... |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
|
|