|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: konya
|
ASP de yapamadıgım bir bölüm
merhabalar çok kafa ağrıtıyorum sorularımla
ama inanın buradan başka bi kaynagım yok yardım alabilecegim.. konu: aslında yazdıklarım arama formu dışında ürüne kadar ulasıyor ürünleri listeliyor yani çalışıyor sorunsuzca ancak istegim şu kişi kategoriyi sectikten sonra alt kategoriler listelensin (burası tamam) alt kategoriler ile çıkan formdan yapılan seçenege göre ürünlere ulaşsın.. ürünlere tıklayınca kategorileri getiriyorum kategoriler listeleniyor kategoriye tıklayıncada o kategoriye ait alt kategoriler listeleniyor alt kategoriler listelendiginde aynı sayfada alt kategorilerin altında ürünü bulmak için arama kısmı devreye giriyor (burada sapıttım işte) bu arama formu include olarak alınıyor yapmak istedigime gelince sorun: kategorinin kat_kod unu bahsettigim arama formuna yazdırabililiyorum (tamam) ama kat kodu na göre kategorinin ismini oraya yazdıramadım kat = request.querystring("kat") olarak kategorinin kodunu forma çekebildim ama ismini alamadım kategorilerin listelendigi yerde secilen kategorinin isminide forma taşımak istiyorum hatta form da dropdown olarak var olan kategori isimlerini çeksem oradan kategori secilirse haliyle sayfa refresh olacak o kategoriye ait olan alt kategorileri ler ayrı bir dropdowndan secilecek (aslında il seçince listelenen ilçeler gibi) formda yer alan isim vb. alanlar girilip ara dendiginde ise alınan verilere göre yani a kategorisine baglı b alt kategorisinde ürün adı=a olan tipi=kg olan çapı= 3 olan grubu=4 olan gibi formda girilen alanlara göre bulunan ürünleri listeliyecek haftalardır ugraşıyorum yapamadım bahsettigim şekilde bi çalışma yapan oldumu örnek alabilecegim bir örnek varmı ? lütfen..yardım edermisiniz. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: ASP de yapamadıgım bir bölüm
Dostum o kadar karmaşık anlatmışsın ki benim burdan kafam karıştı
sanırım sorunun cevabı innerjoin veya innerjoin yerine; Sanırım gönderilen sayfada açılan tablo içinde sanırım kategoriler id lerine göre değil başlıklarına göre listeleniyor. Sen başlıkları düzenleyip id haline çevirirsen çağırırken kullandığın SQL'e "where kat_kod=.." gibi bir ekleme yaparsan çalışacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: konya
|
Re: ASP de yapamadıgım bir bölüm
bi arkadaşın yardımyla bir yere kadar çözdüm sorunu..
şuan formdan giden verilere göre submit edilen sayfada SQL sorgusunu düzenlemek kaldı. tabi burada sabit ve elle girilen degerler var bu degerlere göre arama yapıcak konuyu daha iyi anlamanız için formun çalışan bi benzerinin adresi aşagıda.. orada yapılan seçimlere göre en yakın degerlerdeki ürünleri listeliyor.. beni yapmak istedigimde bu zaten http://www.yr.com.tr/index.php?c=red...ablon=1&kod=MR adresinden formu görebilirsiniz |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!