|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Ekle Kaldır lı multi selection baox istiyorum
Merhaba arkadaslar. Bazı sitelerde görüyorum. (Özellikle ASP sitelerde) iki multi selection box tarzı box yanyana duruyor. Bir tanesinde bir sürü veri duruyor. Ortadaki bir ekle kaldır tuşu ile seçtiğimiz veriyi digerine tasıyor veya ordan kaldırıyor.
Bunu HTML ve PHP ile nasıl yapabilirim? sonucunu nasıl alabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Ekle Kaldır lı multi selection baox istiyorum
Buyrun; İncelemek için bir siteden almıştım, ve PHP veya ASP ile ilgisi yok, sadece HTML ve JS ile yapılıyor.
Alıntı:
ve şurdaki beş sayısı document.frmCV.cvTSector','5' en fazla 5 seçenek seçilebilir anlamına geliyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Trondheim
|
Bu da işini görebilir belki.
Kod:
<HTML> <HEAD> <script Language="JavaScript"> function AddItem(pos){ var ilkCombo = document.getElementById("combo1") var ikinciCombo = document.getElementById("combo2") if(pos==1){ if(ikinciCombo.options.length==0){ var ikinciSayi = 0 } else { var ikinciSayi = ikinciCombo.options.length } ikinciCombo.options[ikinciSayi] = new Option(ilkCombo.options[ilkCombo.selectedIndex].text,ilkCombo.options[ilkCombo.selectedIndex].value) ilkCombo.options[ilkCombo.selectedIndex] = null } else if(pos==0){ if(ilkCombo.options.length==0){ var ilkComboSayi = 0 } else { var ilkComboSayi = ilkCombo.options.length } ilkCombo.options[ilkComboSayi] = new Option(ikinciCombo.options[ikinciCombo.selectedIndex].text,ikinciCombo.options[ikinciCombo.selectedIndex].value) ikinciCombo.options[ikinciCombo.selectedIndex] = null } } </script> </head> <BODY> <form name="frm1"> <SELECT name="combo1" size=2 multiple id="combo1" style="HEIGHT: 134px; WIDTH: 258px"> <option>Test 1</option> <option>Test 2</option> </SELECT> <SELECT name="combo2" size=2 multiple id="combo2" style="HEIGHT: 134px; WIDTH: 258px"> </SELECT> </form> <input type="button" onclick="AddItem('0')" value="< Çıkar"> <input type="button" onclick="AddItem('1')" value="Ekle >"> </BODY> </HTML> |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
arsende üstat ben boxlardan verileri alamıyrum. normal multi selectiondan for each ile alıyorum ama bunda hata veriyor nedense? yardımcı olabilir misin? yani bunun formda oldugunu düşünürsek içeriği PHP ile nasıl alacam
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!