|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
ASP de direk olarak çalıştıra emir yollamak
Merhabalar arkadaşlar. Bir site yapımı adına Konu başlığındaki tarz da bir kod lazım. WScript ile denedim ama bir türlü olmadı. Yapmak istediğim şey " ffmpeg -i c:\girdi.flv -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 c:\cikti.flv " kodunu direk ASP dosyası ile çalıştırda çalıştırmak. Yarımlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılar Teknoemin |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: ASP de direk olarak çalıştıra emir yollamak
IIS üzerinde tanımlanmış olan kullanıcının yetkisi, çalıştırılacak dosyanın path'inde, yazma yapılan path'inde varolması gerekmektedir. bir de çalıştırılan dosyanın tam path'inin verilmesi gerekmektedir.
aşağıdaki örneği cmd.ASP olarak kaydedip, cmd.ASP?CMD=dir *.* halinde çağırırsanız, okuma yetki dahilinde, aktif klasörün içeriğini ekrana basabilirsiniz. benzer şekilde, kendi komutlarınızı, request olmadan yazarak yetki dahilinde çalıştırabilirsiniz. Kod:
<%
Set WScript = server.CreateObject("WSCRIPT.SHELL")
CMDOut = WScript.Exec("c:\windows\system32\cmd.exe > /c " & request("CMD")).StdOut.ReadAll
Response.Write CMDOut
%>
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 21.03.2007 (17:11) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | ||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
Saygılar Teknoemin |
||
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Tahmin ettiğim şey olan izinler meselesi. Kodu kendimce yazmıştım sağlamlığındanda emindim çünkü response.write yöntemi ile sonuç 1 çıkıyordu. İzinlerde sorun olabileceğini düşündüm izinlerin üzerine gidince oldu.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
ASP ile dos üzerinde bir komut nasıl çalıştırılır?
alında bu sorunun yanıtını biliyorum aşağıdaki gibi çalıştırabiliyorsunuz ancak geri dönen ve dos ekranına yazılan veriler nasıl okunur işte bunun yanıtını arıyorum bu konuda bana yardımcı olacak birileri varsa sevinirim. ASP ile dos da komut çalıştıran kod: <% Set WShShell = server.CreateObject("WScript.Shell") intReturn = WShShell.Run ("dir", 1, True) Response.Write( intReturn ) %> |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | ||
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Alıntı: