Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » ASP de direk olarak çalıştıra emir yollamak

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 21.03.2007   #1 (permalink)

Yer: Adana
ASP de direk olarak çalıştıra emir yollamak

Merhabalar arkadaşlar. Bir site yapımı adına Konu başlığındaki tarz da bir kod lazım. WScript ile denedim ama bir türlü olmadı. Yapmak istediğim şey " ffmpeg -i c:\girdi.flv -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 c:\cikti.flv " kodunu direk ASP dosyası ile çalıştırda çalıştırmak. Yarımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılar
Teknoemin
teknoemin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 21.03.2007   #2 (permalink)

absconder's Avatar

Yer: istanbul
Re: ASP de direk olarak çalıştıra emir yollamak

IIS üzerinde tanımlanmış olan kullanıcının yetkisi, çalıştırılacak dosyanın path'inde, yazma yapılan path'inde varolması gerekmektedir. bir de çalıştırılan dosyanın tam path'inin verilmesi gerekmektedir.

aşağıdaki örneği cmd.ASP olarak kaydedip, cmd.ASP?CMD=dir *.* halinde çağırırsanız, okuma yetki dahilinde, aktif klasörün içeriğini ekrana basabilirsiniz. benzer şekilde, kendi komutlarınızı, request olmadan yazarak yetki dahilinde çalıştırabilirsiniz.

Kod:
<% 
Set WScript = server.CreateObject("WSCRIPT.SHELL") 
CMDOut = WScript.Exec("c:\windows\system32\cmd.exe > /c " & request("CMD")).StdOut.ReadAll 
Response.Write CMDOut
%>
verdiğim örnekte, c:\windows\system32\ ifadesi gereksiz olup, ilgili path zaten bilgisayar açıldığında set edilmektedir. ancak diğer özel programları çalıştırmak için path'i yazmak ve bu path'te yetkiye sahip olduğunuzu (çalıştırma, eğer dosya yazıyorsanız yazma yetkisi vb.) kontrol etmeniz gerekmektedir.

Mesaj absconder tarafından 21.03.2007 (17:11) yeniden düzenlendi..
absconder şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.03.2007   #3 (permalink)

Alıntı:
absconder tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
IIS üzerinde tanımlanmış olan kullanıcının yetkisi, çalıştırılacak dosyanın path'inde, yazma yapılan path'inde varolması gerekmektedir. bir de çalıştırılan dosyanın tam path'inin verilmesi gerekmektedir.

aşağıdaki örneği cmd.ASP olarak kaydedip, cmd.ASP?CMD=dir *.* halinde çağırırsanız, okuma yetki dahilinde, aktif klasörün içeriğini ekrana basabilirsiniz. benzer şekilde, kendi komutlarınızı, request olmadan yazarak yetki dahilinde çalıştırabilirsiniz.

Kod:
<% 
Set WScript = server.CreateObject("WSCRIPT.SHELL") 
CMDOut = WScript.Exec("c:\windows\system32\cmd.exe > /c " & request("CMD")).StdOut.ReadAll 
Response.Write CMDOut
%>
verdiğim örnekte, c:\windows\system32\ ifadesi gereksiz olup, ilgili path zaten bilgisayar açıldığında set edilmektedir. ancak diğer özel programları çalıştırmak için path'i yazmak ve bu path'te yetkiye sahip olduğunuzu (çalıştırma, eğer dosya yazıyorsanız yazma yetkisi vb.) kontrol etmeniz gerekmektedir.
İlginize teşekkür ederim ama benim istediğim şey sanırım daha farklı birşey çünkü benzer tarzda WScript ile denemeler yaptım ama olmadı. Örnek vermek gerekirse ;

Alıntı:
Teknoemin tarafından gönderilen mesaj:
<%
Set WShShell = server.CreateObject("WScript.Shell")
WShShell.Run "ffmpeg -i c:\girdi.flv -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 c:\cikti.flv", 1, True
%>
ama ne yazık ki amacıma ulaşamadım. Benim amacım " ffmpeg -i c:\girdi.flv -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 c:\cikti.flv " bu ifadeyi ASP ile CMD de çalıştırmak. Gereken herşeyi yaptım. ffmpeg dosyasını system32 içine attım çalıştırdan " ffmpeg -i c:\girdi.flv -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 c:\cikti.flv " ifadesini yazınca sağlam olarak çalışıyor. Ayrıca path için gereken VBSCRIPT iznini de verdim ama ne yazık ki olmadı.

Saygılar
Teknoemin
Old 22.03.2007   #4 (permalink)

Teşekkür ederim yardımcı olmak isteyen herkese. Sorunu Çözdüm arkadaşlar.

Saygılar
Teknoemin
Old 23.03.2007   #5 (permalink)

tesera's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 28

problem neymiş ?

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 23.03.2007   #6 (permalink)

Alıntı:
tesera tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
problem neymiş ?
Tahmin ettiğim şey olan izinler meselesi. Kodu kendimce yazmıştım sağlamlığındanda emindim çünkü response.write yöntemi ile sonuç 1 çıkıyordu. İzinlerde sorun olabileceğini düşündüm izinlerin üzerine gidince oldu.
Old 18.04.2007   #7 (permalink)

Yer: Sakarya

Peki ASP ile sunucudaki administrator yetkisi gerektiren bir programı çalıştırmak için administrator kullanıcısı girişi yapılabilir mi ? Yani ASP scripti IUSR_alanadı yerine Administrator olarak çalıştırılabilir mi ?

Saygılarımla.
xedition şu an çevrimdışı  
Old 10.07.2007   #8 (permalink)

Yer: Ankara

ASP ile dos üzerinde bir komut nasıl çalıştırılır?
alında bu sorunun yanıtını biliyorum aşağıdaki gibi çalıştırabiliyorsunuz ancak
geri dönen ve dos ekranına yazılan veriler nasıl okunur işte bunun yanıtını arıyorum
bu konuda bana yardımcı olacak birileri varsa sevinirim.

ASP ile dos da komut çalıştıran kod:
<%
intReturn = WShShell.Run ("dir", 1, True)
Response.Write( intReturn )
%>
armaita şu an çevrimdışı  
Old 10.07.2007   #9 (permalink)

absconder's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
armaita tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
ASP ile dos üzerinde bir komut nasıl çalıştırılır?
alında bu sorunun yanıtını biliyorum aşağıdaki gibi çalıştırabiliyorsunuz ancak
geri dönen ve dos ekranına yazılan veriler nasıl okunur işte bunun yanıtını arıyorum
bu konuda bana yardımcı olacak birileri varsa sevinirim.

ASP ile dos da komut çalıştıran kod:
<%
intReturn = WShShell.Run ("dir", 1, True)
Response.Write( intReturn )
%>
aşağıdaki kod sanırım istediğiniz işlemi yapacaktır. (path'leri istediğiniz gibi düzenlemeniz gerekmektedir.)
Alıntı:
<%
Set WScript = server.CreateObject("WScript.Shell")
CMDOut = WScript.Exec("c:\windows\system32\cmd.exe > /c dir *.*").StdOut.ReadAll
Response.Write CMDOut
%>
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

yollamak , emir , calistira , direk , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:19.