|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
SQL Sorguda ID Setine göre sıralama
Merhaba,
ASP ve Access veritabanı kullanıyorum. Aşağıdaki şekilde bir sorgum var Kod:
<%setimiz="269,253,237,221,205,189,173"
SQLbaslik ="SELECT baslik, id, csayi FROM baslik where id in (" & setimiz & ")"
%>
MySQL de order by field(id,"&setimiz&") şeklinde oluyormuş galiba. Fakat access de bu kod çalışmıyor. Order by ? Ne yapmalıyım. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: SQL Sorguda ID Setine göre sıralama
merhaba,
SQL'den kayıtları rastgele bir sırada çektikten sonra ASP ile reorder etseniz? misal PHP'de mysql_data_seek() fonksiyonu ile eş zamanlı olarak recodset'e -iteratively- farklı bir sırada ulaşmak mümkün. ASP'de buna benzer olarak ne var bilemiyorum. buna alternatif bir yol olarak da recordset'i bir array'e aktarırsınız ve onu array['id'] değerleri üzerinden sizin istediğiniz dizi haline getirebilirsiniz/sıralayabilirsiniz. eğer -varsa- array arama işlemleri ile array'i sizin dizinize uygun sırada bastırabilirsiniz. SQL ile istediğiniz sırada getiremezseniz bu yöntemleri deneyebilirsiniz. kolay gelsin.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
setinizin azalan sıra ile gittiğini yani ORDER BY DESC'i kastetmediğinizi varsayarak, biraz kulağı tersten göstermek gibi oldu ama
setimiz değişkeni içerisinde içerisinde tekrarlanabilir değerler için düzgün çalışmayabilir.Kod:
Set Conn = server.CreateObject("ADODB.Connection") connStr = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};UID=;PASSWORD=;DBQ=D:\db.mdb" Conn.ConnectionString = connStr Conn.Open setimiz = "269,253,237,221,205,189,173" Set RS = server.CreateObject("ADODB.RecordSet") SQL = " SELECT $1 AS oBY, baslik, id, csayi FROM baslik " tSQL = "" x = Split(setimiz, ",") For I = 0 To UBound(x) If Len(tSQL)>0 Then tSQL = tSQL & " UNION " tSQL = tSQL & Replace(SQL, "$1", I+1) & " WHERE id = "& x(I) Next If Len(tSQL)>0 Then RS.Open tSQL & " ORDER BY oBY", Conn, 1 While Not RS.EOF Response.Write "| "& RS("baslik") & " | "& RS("id") & " | " & RS("csayi") &" |<br>" RS.MoveNext Wend RS.Close End If Set RS = Nothing Conn.Close Set Conn = Nothing
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Denizli
|
Yukarıdaki sette şans eseri azalan sıra ile gitmiş.
onu; setimiz = "219,253,267,221,205,189,273" Şeklinde değiştireyim. Bu set bir örnek yani. Set normalde rastgele şekilde oluşuyor ve order by rnd(id) yle karışık sıraya alınıyor. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
verdiğim kodda, hangi setiniz hangi sıraya göre gidiyorsa, kayıtları o sırada getirmesi lazım.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
yalnız koddaki SQL çok pahalı bir işlem haline gelmiş. şaşırdım açıkcası
sadece işinizi görmesi yeterli değilse size tavsiyem WHERE id IN ( ... ) ile aldığınız kayıtsetini özel bir fonksiyon ile sıralamak. 200 kayıt arasından 5 kayıt seçmek için problem olmayabilir ama milyon tane kayıt arasından birkaç yüz kayıt seçmek ciddi bir problem oluşturacaktır. tabi performans ve optimizasyon kaygınız yoksa işlemcinize zeval gelmesin ![]()
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Passion, zaten kulağı tersten göstermek gibi olduğunu baştan söyledim
![]() UNION başlı başına bir handikap, döngü ayrı bir mesele. ancak, zaten access olduğundan milyonlarca kayıt ile uğraşılacağını sanmıyorum. o durumda access yanlış tercih olurdu. SQL server olanakları ile daha verimli sonuçlar alınabilir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!