|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
MS SQL sorusu ( ASP )
Sorunumu şöyle anlatmaya çalışayım, Access veritabanında veri türünü not olarak ayarladığımda uzun yazıları kaydedebiliyorum bir kaç sayfa yazıyı kaydedebiliyorum, fakat MS-SQL 2000 de oluşturduğum bir veritabanında Nasıl bir veri türü seçmeliyim ki 2 hatta 3 sayfalık yazıları kaydetsin ? Tüm veri türlerini denemiş olmama rağmen belirli bir sınırdan sonra kaydetmiyor yani örneğin 300 karakterin üzerine geçemiyorum, ama benim 3000 karakter yazım var ? bu sorunu nasıl aşabilirim ?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: MS SQL sorusu ( ASP )
Sıkıntını gidermek için veri türünü "ntext" yaparsın bu işini görür
Data type : ntext Length : 16 Not: SQL server Enterprise Manager ' dan elle veri girişi yapinca cok uzun metinleri almiyor aklinda bulunsun.
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Re: MS SQL sorusu ( ASP )
alfanümerik veri tipleri;
char : fix uzunlukta. kayıt boş geçilse dahi bu alan için kayıt başına tanımlanan uzunlukta byte yer tutar. max. 8000 karakter. nchar : fix uzunlukta unicode. kayıt boş geçilse dahi bu alan için kayıt başına tanımlanan uzunluğunun 2 katı byte yer tutar. max. 4000 karakter. varchar : kayıt uzunluğu kadar yer tutar. max. 8000 karakter. nvarchar : unicode kayıt uzunluğu kadar yer tutar. max. 8000 karakter. text : kayıt uzunluğu kadar yer tutar. max. 2^31 - 1 karakter. ntext : kayıt uzunluğu kadar yer tutar. unicode max. 2^30 - 1 karakter. Alıntı:
"oturduğum mahallenin yolları çamurluydu, boyalı ayakkabı giysem bile, o yollardan geçtikten sonra çamurlanmamaları mümkün değildi. hayatım da böyle." yılmaz güney http://www.sipidik.com Mesaj absconder tarafından 08.05.2007 (13:56) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!