|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Sum,Count,Between' den oluşan bir sorgu ve.
Merhabalar
Çözemediğim bir sorgum var kolay anlaşılması için alan adlarını yerine harf yazıyorum .. SQL="SELECT COUNT(Q),SUM(((W + E) * ("&R&" * T) + Y + (U * "&I&" )) * "&O&" ) as Sonuc FROM tbl_urunler WHERE Sonuc >= "&P&" " Count işlemi: kaç satır olduğunu sayıyor, Sum işlemi: ürüne ait son fiyatı veriyor (Burda çok fazla parametre var ürüne ait sabit bir fiyat yok) Buraya kadar sorun yok. Sonuc sanal alanı: ürün fiyatı oluyor, ben where den sonra Sonuc'u koşul olarak kullanmak istiyorum ancak veritabanı bir alan olarak görmüyor (Unknown column 'Sonuc' in 'where clause' ) hata veriyor.. Yapmak istediğim asıl işlem Between kullanarak fiyat aralığı ile arama yapmak ! (Between "&A&" and "&B&") Soru: Sonuc' u koşul olarak nasıl yazabilir veya bu işlemi farklı olarak nasıl yapabiliriz ?? burda yapmak istediğim sorugu yanlış kullanım ama mantık olarak doğru mu? üstelik bu koda sayfalama için LIMIT, group BY ve başka bir uygulama için INNER JOIN kullanmam gerekiyor. Yardımcı olursanız seviniriz, akıl sağlığı için Dil: ASP, Veritabanı: MySQL |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Sum,Count,Between' den oluşan bir sorgu ve.
SUM() bir kayıtsetine ait bütün verileri toplayarak sonuç döndürür. diğer bir deyişle her bir row için fiyat döndürmez, tüm tablo için fiyat döndürecektir. burda yapmanız gereken GROUP BY kullanmak. tablodaki primary key'e göre gruplarsanız her bir ürün için fiyat bulabilirsiniz.
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Tabi kaç adet olduğunu bumak için üsteki sorguda group BY kullanmam gerekiyorsa başka, biraz test yapayım.. group BY olmadan döndüremiyorum zaten satırları.. SQL="SELECT tbl_urunler_id,COUNT(tbl_urunler_id),SUM(((W + E) * ("&R&" * T) + Y + (U * "&I&" )) * "&O&" ) as Sonuc FROM tbl_urunler group BY tbl_urunler_id DESC " Bu şekilde de olsa Sonuc' u koşul olarak kullanamıyorum... SQL="SELECT tbl_urunler_id,COUNT(tbl_urunler_id),SUM(((W + E) * ("&R&" * T) + Y + (U * "&I&" )) * "&O&" ) as Sonuc FROM tbl_urunler WHERE Sonuc BETWEEN "&A&" and "&B&" group BY tbl_urunler_id DESC " Yapmak istediğim böyle bir şey .. örneğin A=100 ile B=200 ytl arasında ürünleri bulmak, burada sonuc ürün fiyatıdır..... Mesaj arsende tarafından 09.05.2007 (02:10) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
HAVING' i daha önce denedim fakat HAVING 1=1 işe yaraıyor ikinci bir koşulla yapamadım örn: HAVING 1=1 and 2=2 gibi bunun yolu nasıl ? Google code search ile henüz and veya başka bir operatör kullananda bulmadım.. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
as Sonuc' u kaldırdım ve sadece sum karşılığını between ile sorguladım, dolaylı yoldan sorunum çözüldü, sayfa içinde Sonuc kullanmam gereken yerde bir başka fonksiyonla tekrar hesaplama yaptım. Sanırım ilk yaptığım sogulamamın mantığı tamamen yanlıştı, en azından fazla vakit harcamadan sorunu çözdüm yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!