Zoque.Forum
»
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' Hatası !
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' Hatası !
Merhaba , forumda bikaç kere aradım , yine bu hatayla ilgili birkaç konu vardı ama kendi açımdan yanıt bulamadığım için yeni konu açma gereği hissettim .
ASP ile tanışıklığımız uzun süreli değil ve sanıyorumki tüm hatalar bu nedenle oluyor ama kısa zamanda , büyük işler yapmam gerekiyor zorunluluktan ![]() Kendi bilgisayarımda localhosta atıp , çalıştırdığım site(sayfa),denemek için nete yüklediğimde aşağıdaki hatayı veriyor . Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no default driver specified /disan/index.ASP, line 46 windows xp pro kullanıyorum , microsoftun sitesine de baktım ama yine hatayı çözemedim . <% Set disanDB=server.CreateObject("ADODB.Connection") disanDB.open "disan" Set emlaklar=server.CreateObject("ADODB.RecordSet") emlaklar.open "emlak",disanDB,adOpenForwardOnly %> 46. satır bold olan satır . Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' Hatası !
Merhaba
disanDB.open "disan" bu disan nedir? değişken olsaydı tırnak içinde olmazdı! bu satır normalde bu şekilde yazılır. disanDB.open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("DB.MDB") emlaklar.open "emlak",disanDB,adOpenForwardOnly Devam edelim.. Set emlaklar=server.CreateObject("ADODB.RecordSet") emlaklar.open "emlak",disanDB,adOpenForwardOnly Bu "emlak" emlak nedir sorgu olması gerekir? Set emlaklar=server.CreateObject("ADODB.RecordSet") SQL="SELECT * FROM LISTE" emlaklar.open SQL,disanDB,1, 3 ..... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Öncelikle teşekkür ederim
![]() ASP ye şuan Zafer Demirkolun kitabından çalışıyorum , veri tabanı bağlantısını o şekilde göstermiş, ordaki "disan" DSN i oluyor databasein , ODBC den ayarladığım . Kodları sizin verdiğiniz gibi denedim , Microsoft VBScript çalışma hatası (0x800A01A8) Nesne gerekli: '' /disan/index.ASP, line 9 hatası verdi . ASP de gerçekten çok çömez olduğum için kusura bakmayın , adam akıllı çalışmadan öğrenmeden bazı şeyleri sormak hiç sevmediğim birşeydir ama zamanım çok az olduğu için mecbur kalıyorum . |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Tekrar Merhaba
Tam satırı verirsen söylerim ancak nesnede sorunu var yani.. disanDB=server.CreateObject("ADODB.Connection") veya Set emlaklar=server.CreateObject("ADODB.RecordSet") Burdaki nesnelerden biri oluşmamış ya yanlış yazıyor yada oluşturmadan önce çağırmışsınızdır.. şöyle bir örnek vereyim Set baglantix=server.CreateObject("ADODB.Connection") baglantix.OPEN "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & server.MapPath("DB.MDB") Set rsx=server.CreateObject("Adodb.Recordset") SQL="select * from liste" rsx.open SQL, baglantix, 1, 3 for d=1 to rsx.recordcount response.write rsx("sütün adi buraya") rsx.movenext next rsx.close DB.MDB konumu ASP dosyası ile aynı dizindedir.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Çok teşekkür ediyorum Arsende , kendi uğraştığım sayfa da yine başarılı olamadım ama deneme amaçlı , senin verdiğin kodlarla farklı bi sayfa oluşturarak aynı database e bağlantı oluşturabildim ,demekki sayfam da bi problem var , şimdi sayfamı baştan oluşturacağım ama son bi sorum olacak
SQL="select * from liste" rsx.open SQL, baglantix, 1, 3 databaseimizden okumak için recordset oluşturduk, SQL ile hangi tabloyla , baglantix ile de hangi databaseden oluduğunu belirttik ,peki oradaki 1 ve 3 ne için kullanılıyor ? |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Cursor Type'lar verileri iletim şekli..
http://forum.maxiasp.com/soru.asp?is=oku&sno=17648 forum.maxiasp.com Ayrıca bu forumda aklına gelecek her türlü soru ve cevabını bulabilirsin ASP' yi biraz öğrendikten sonra güvenlik konularına geç daha sonra ASP.NET kullanmaya başlayabilirsin ASP script dili olduğunu için bir çok açıdan kısıtlı bir dil, tabi istersen PHP de var! |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!