|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Varsova
|
ASP+MySql+ Ayrintili sayfalama
Merhaba arkadaslar sanirim bu son sorunum,
MySQL veritabani kullanan sitemde sayfalama yapmak istemistim cok sagolasiniz yardimci oldunuz da isin icinden cikabildim. Fakat simdi dusunuyordum da, bu sekilde sayfalama pek iyi degil, veri sayisi arttikca asagida 1 , 2 , 3 ... 500 gibi sayfa numaralarini gosterecek. Yapmak istedigim sey, Eger 1. sayfada ise; 1, 2, 3, 4, 5 Sonraki>, Sonuncu>> Eger 2. ve daha yukari sayfalarda ise; <<Ilk Sayfa, <Onceki 4, 5, 6, 7, 8 Sonraki>, Sonuncu>> Eger son sayfada ise; <<ilk sayfa, <onceki 406, 407, 408, 409, 410 Ya da su sekilde de olabilir; Zoque forumunun sayfalama sekli tarzinda; http://forum.zoque.net/sunucu-tabanl...de/index2.html gibi, kullandigim kodu buraya yazmam gerekli mi? Inanin isin icinden cikamadim ve ASP + MySQL ile ilgili ornek neredeyse yok denecek kadar az. Ilginiz ve alakaniz icin cok tesekkur ederim. Saygilarimla. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: ASP+MySql+ Ayrintili sayfalama
Forumu aradıysan şöyle bir PHP örneği var. Eğer ASP biliyorsan örneğe bakarak çok rahat şekilde bir ASP versiyonunu yazabilirsin, 30-40 satır bile değil.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Dayanamadım yazdım hemen ufak bir şey.
![]() Kod:
<% Dim sayfasayisi : sayfasayisi = 'Burada toplam sayfa sayısını belirtilecek Dim sayfa : sayfa = 'Burada şu an hangi sayfada isek o değer verilecek IF sayfasayisi > 5 Then IF sayfa > 2 Then %> <a href="default.ASP?sayfa=<% = 1 %>">ilk sayfa</a> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfa - 2 %>"><% = sayfa - 2 %></a> <a href="default.aso?sayfa=<% = sayfa - 1 %>"><% = sayfa - 1 %></a> <% = sayfa %> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfa + 1 %>"><% = sayfa + 1 %></a> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfa + 2 %>"><% = sayfa + 2 %></a> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfasayisi %>">Son Sayfa</a> <% Elseif sayfa = 2 Then %> <a href="default.ASP?sayfa=<% = 1 %>">ilk sayfa</a> <% = sayfa %> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfa + 1 %>"><% = sayfa + 1 %></a> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfa + 2 %>"><% = sayfa + 2 %></a> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfasayisi %>">Son Sayfa</a> <% Elseif sayfa = 1 Then %> <% = sayfa %> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfa + 1 %>"><% = sayfa + 1 %></a> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfa + 2 %>"><% = sayfa + 2 %></a> <a href="default.ASP?sayfa=<% = sayfasayisi %>">Son Sayfa</a> <% End IF Else '5 sayfadan az sayfa var For x = 1 to sayfasayisi Response.Write("<a href=""default.ASP?sayfa="& x &">"& x &"</a>") Response.Write(" ") Next End IF %> Kolay gelsin.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Hayır denemedim ama
ilk sayfa 1 2 3 4 5 son sayfa olması lazım. İlk sayfayla 1 aynı oluyor onu mu kastediyorsun ?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Varsova
|
ilginiz icin tesekkurler bir denemeye calisacagim ilerleyen saatlerde kismetse
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Bu arada o kodları nasıl yapılabileceğini göstermek için yazdım. Mesela kodlarda üst sayfa kontrolü yok.
Sayfa sayısı 5 den büyükse ve son ya da bir önceki sayfadaysan üzerine 2 tane de olmayan sayfa ekler. Kendi kodunda bu düzenlemeleri yaparsın zaten. Kolay gelsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!