Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » ASP sorunum : üye sınırlı kayıt girebilsin

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 15.06.2007   #11 (permalink)

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara
Re: ASP sorunum : üye sınırlı kayıt girebilsin

- Kullanıcı mesajı yazar veritabanından -1 mesaj olur.
- Admin onay verirse olay değişmez
- Admin onay vermezse kullanıcıya +1 kredi verilir.

En sağlıklı yöntem bence budur. Böylece ne veritabanı şişer ne de kullanıcıya bir haksızlık yapılması söz konusu olur. Mesaj gönderilen yerin altınada onaylanmayan mesajların kredileri tekrar hesabınıza otomatik olarak eklenr ibaresi koyarsan bu sorun ortadan tamamen kalkar.

İyi çalışmalar.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 15.06.2007   #12 (permalink)

Alıntı:
akgun tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
sorunumu halen çözebil...
eksiltme ile olmaz, onaylandıkça arttıracaksın.
kuduk şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.06.2007   #13 (permalink)

Yer: konya

Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
eksiltme ile olmaz, onaylandıkça arttıracaksın.
nasıl yani veritabanından -1 deger düşürememmi ? demek istiyorsun...

'- Üye kredi düşme Bölümü: ---------------------------------------------------------------------
sqlString= "UPDATE Uyeler SET " &_
"ilan_adet='"&ilan_adet -1&"' WHERE " &_
"id="&id
bag.execute sqlString
'-----------------------------------------------------------------------------------------------------

çalışmadı gerçekten
akgun şu an çevrimdışı  
Old 16.06.2007   #14 (permalink)

Alıntı:
nasıl yani veritabanından -1 deger düşürememmi ? demek istiyorsun...

'- Üye kredi düşme Bölümü: ---------------------------------------------------------------------
sqlString= "UPDATE Uyeler SET " &_
"ilan_adet='"&ilan_adet -1&"' WHERE " &_
"id="&id
bag.execute sqlString
'-----------------------------------------------------------------------------------------------------

çalışmadı gerçekten
olay su:
veri tabanı tasarımında normalizasyon denilen bir dalga (method) var. Bu method bize adam gibi bir veri tabanının nasıl olması gerektiğini anlatır. Şimdi öncelikle normalizasyon hakkında en az 3 makale oku. Daha sonra en kötü ihtimal ile veri tabanında mesajlaşma fonksiyonu için şu iki tablonun olması gerektiğini göreceksin:

veri tabanı yapısı

kullanici
---------------------------
kullaniciId int
kullaniciAdi string
kullaniciEpsotasi string
kullaniciTipi int (normal kullanıcı için 0 yöneticiler için 1 iptal edilen kullanıcılar için -1)
kullaniciMesajLimiti int

mesajId int
mesajIcerigi string
mesajGonderen int
mesajTarihi datetime
mesajOnayKodu int (incelenmemiş mesajlar için 0, onaylı mesajlar için onaylayan kullaniciId si, onaylanmayan mesajlar için -1)

şimdi bu iki tabloya göre

pseudocode (okunurluğu arttırdım)

kullanıcı mesaj ekler:
eğer kullanici Tablosundaki kullaniciMesajLimiti küçük eşit mesaj tablosundaki kullanıcıya ait toplam geçerli mesaj sayısı ise;

kullanıcı yetkisi kontrol edildikten sonra insert ile mesaj tablosuna mesajIcerigi = ilgili textbox ,mesajGonderen = kullanıcıId si, mesajTarihi = getDate(), mesajOnayKodu=0 yazılır.

eğer kullanici Tablosundaki kullaniciMesajLimiti büyük mesaj tablosundaki kullanıcıya ait toplam geçerli mesaj sayısı ise;

mesaj limitinizi aştınız şeklinde uyarı gösterilir.

yönetici mesajları onaylar veya onaylamaz:yöneticiye mesajOnayKodu 0 olan mesajlar listelenir.
Onaylanan mesajların onay koduna yöneticinin kullanıcı Id si yazılır
Onaylanmayan mesajların mesajOnayKodu na -1 yazılır

gecerli mesajlar listelenir:
mesajOnayuKodu 0 dan büyük mesajlar listelenir.

gecersiz mesajlar listelenir:
mesajOnayuKodu 0 dan küçük mesajlar listelenir.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 16.06.2007   #15 (permalink)

absconder's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
1. kural, bir satırdaki bir alan yalnızca bir tek bilgi içerebilir.
2. kural, bir tablo için, anahtar olmayan her alan, birincil anahtar olarak tanımlı tüm alanlara bağlı olmak zorundadır.
3. kural, bir tablo için, anahtarı olmayan bir alan, anahtarı olmayan başka hiç bir alana bağlı olamaz.
4. kural, birincil anahtar alanlar ile anahtarı olmayan alanlar arasında, birden fazla bağımsız bire-çok ilişkisine izin verilmez.
5. kural, tekrarlamaları ortadan kaldırmak için her bir tabloyu mümkün olduğunca küçük parçalara bölmek gerekir.
http://www.verivizyon.com/kitapoku.asp?catid=48

ilk 3 kural uyulması gereken, 4. ve 5. kural ise zorunlu değilse terkedilebilecek kurallardır.
Old 24.06.2007   #16 (permalink)

SORGUYU yapamadım

sqlString= " UPDATE ilanlar SET " &_
" ad_soyad='" &TIRNAK(ad_soyad)& "',"&_
" email='" &email& "',"&_
" sehir='" &sehir& "',"&_
" telefon='" &telefon& "',"&_
" urun='" &TIRNAK(urun)& "',"&_
" urun_aciklama='" &TIRNAK(urun_aciklama)& "',"&_
" kategori_adi='" &kategori_adi& "',"&_
" alt_kategori='" &alt_kategori& "',"&_
" fiyat='" &fiyat& "',"&_
" fiyat_id='" &fiyat_id& "',"&_
" ilan_starih='" &ilan_skt& "',"&_
" onay='" &onay& "' WHERE " &_
" id=" &id
bag.execute sqlString

kredi olayı nı bişekilde çözdüm

ancak istiyorumki yukarıdaki sorguya şunu ekleyeyim

veritabanında üyenin verebilecegi mesaj adetini tutan ilan_adet diye bir alan zaten vardı ek olarak birde mesaj alanı ekledim amacım her ilan onay aldıgında mesaj bölümündeki deger bir artacak ilan onay almassa bişey yapmayacak onaysız olarak kaydedecek yada silecek..üye mesaj giriş ekranında ilan_adet ve mesaj sayısı birbirine eşitse krediniz bitti diyecek

şimdi yukarıdaki sorguya eger formdan gelen onay degeri = onaylı ise

sorguya mesaj +1 yap degilse diger işlemi yap demem lazım

ancak sorguda yapamadım...

1 istegim var bu sorguyu başkası yazmış... oyüzden kafam karıştı ekleyemedim bu dediklerimi

çok uykusuzum yardımcı olursanız minnettar olurum.. bilginizi paylaşmanız dilegiyle saygılar
akgun şu an çevrimdışı  
Old 25.06.2007   #17 (permalink)

Re: SORGUYU yapamadım

Alıntı:
sqlString= " UPDATE ilanlar SET " &_
" ad_soyad='" &TIRNAK(ad_soyad)& "',"&_
" email='" &email& "',"&_
" sehir='" &sehir& "',"&_
" telefon='" &telefon& "',"&_
" urun='" &TIRNAK(urun)& "',"&_
" urun_aciklama='" &TIRNAK(urun_aciklama)& "',"&_
" kategori_adi='" &kategori_adi& "',"&_
" alt_kategori='" &alt_kategori& "',"&_
" fiyat='" &fiyat& "',"&_
" fiyat_id='" &fiyat_id& "',"&_
" ilan_starih='" &ilan_skt& "',"&_
" onay='" &onay& "' WHERE " &_
" id=" &id
bag.execute sqlString

kredi olayı nı bişekilde çözdüm

ancak istiyorumki yukarıdaki sorguya şunu ekleyeyim

veritabanında üyenin verebilecegi mesaj adetini tutan ilan_adet diye bir alan zaten vardı ek olarak birde mesaj alanı ekledim amacım her ilan onay aldıgında mesaj bölümündeki deger bir artacak ilan onay almassa bişey yapmayacak onaysız olarak kaydedecek yada silecek..üye mesaj giriş ekranında ilan_adet ve mesaj sayısı birbirine eşitse krediniz bitti diyecek

şimdi yukarıdaki sorguya eger formdan gelen onay degeri = onaylı ise

sorguya mesaj +1 yap degilse diger işlemi yap demem lazım

ancak sorguda yapamadım...

1 istegim var bu sorguyu başkası yazmış... oyüzden kafam karıştı ekleyemedim bu dediklerimi

çok uykusuzum yardımcı olursanız minnettar olurum.. bilginizi paylaşmanız dilegiyle saygılar

öğrenmenin gerek şartı dinlemektir, çarpmanın copy-paste.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 25.06.2007   #18 (permalink)

Re: SORGUYU yapamadım

Alıntı:
kuduk tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
öğrenmenin gerek şartı dinlemektir, çarpmanın copy-paste.

yeniden kendime göre yazıp hallettim 5 satır olacagına 10 satır oldu ama geridöndüğümde kendi anlayacagım şekilde oldu teşekkürler yinede
akgun şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

asp , sorunum , uye , sinirli , kayit , girebilsin

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 02:20.