|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: ASP sorunum : üye sınırlı kayıt girebilsin
- Kullanıcı mesajı yazar veritabanından -1 mesaj olur. - Admin onay verirse olay değişmez - Admin onay vermezse kullanıcıya +1 kredi verilir. En sağlıklı yöntem bence budur. Böylece ne veritabanı şişer ne de kullanıcıya bir haksızlık yapılması söz konusu olur. Mesaj gönderilen yerin altınada onaylanmayan mesajların kredileri tekrar hesabınıza otomatik olarak eklenr ibaresi koyarsan bu sorun ortadan tamamen kalkar. İyi çalışmalar.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: konya
|
nasıl yani veritabanından -1 deger düşürememmi ? demek istiyorsun...
'- Üye kredi düşme Bölümü: --------------------------------------------------------------------- sqlString= "UPDATE Uyeler SET " &_ "ilan_adet='"&ilan_adet -1&"' WHERE " &_ "id="&id bag.execute sqlString '----------------------------------------------------------------------------------------------------- çalışmadı gerçekten |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
veri tabanı tasarımında normalizasyon denilen bir dalga (method) var. Bu method bize adam gibi bir veri tabanının nasıl olması gerektiğini anlatır. Şimdi öncelikle normalizasyon hakkında en az 3 makale oku. Daha sonra en kötü ihtimal ile veri tabanında mesajlaşma fonksiyonu için şu iki tablonun olması gerektiğini göreceksin: veri tabanı yapısı kullanici --------------------------- kullaniciId int kullaniciAdi string kullaniciEpsotasi string kullaniciTipi int (normal kullanıcı için 0 yöneticiler için 1 iptal edilen kullanıcılar için -1) kullaniciMesajLimiti int mesaj --------------------------- mesajId int mesajIcerigi string mesajGonderen int mesajTarihi datetime mesajOnayKodu int (incelenmemiş mesajlar için 0, onaylı mesajlar için onaylayan kullaniciId si, onaylanmayan mesajlar için -1) şimdi bu iki tabloya göre pseudocode (okunurluğu arttırdım) kullanıcı mesaj ekler: eğer kullanici Tablosundaki kullaniciMesajLimiti küçük eşit mesaj tablosundaki kullanıcıya ait toplam geçerli mesaj sayısı ise; kullanıcı yetkisi kontrol edildikten sonra insert ile mesaj tablosuna mesajIcerigi = ilgili textbox ,mesajGonderen = kullanıcıId si, mesajTarihi = getDate(), mesajOnayKodu=0 yazılır. eğer kullanici Tablosundaki kullaniciMesajLimiti büyük mesaj tablosundaki kullanıcıya ait toplam geçerli mesaj sayısı ise; mesaj limitinizi aştınız şeklinde uyarı gösterilir. yönetici mesajları onaylar veya onaylamaz:yöneticiye mesajOnayKodu 0 olan mesajlar listelenir. Onaylanan mesajların onay koduna yöneticinin kullanıcı Id si yazılır Onaylanmayan mesajların mesajOnayKodu na -1 yazılır gecerli mesajlar listelenir: mesajOnayuKodu 0 dan büyük mesajlar listelenir. gecersiz mesajlar listelenir: mesajOnayuKodu 0 dan küçük mesajlar listelenir. |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
ilk 3 kural uyulması gereken, 4. ve 5. kural ise zorunlu değilse terkedilebilecek kurallardır.
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: konya
|
SORGUYU yapamadım
sqlString= " UPDATE ilanlar SET " &_
" ad_soyad='" &TIRNAK(ad_soyad)& "',"&_ " email='" &email& "',"&_ " sehir='" &sehir& "',"&_ " telefon='" &telefon& "',"&_ " urun='" &TIRNAK(urun)& "',"&_ " urun_aciklama='" &TIRNAK(urun_aciklama)& "',"&_ " kategori_adi='" &kategori_adi& "',"&_ " alt_kategori='" &alt_kategori& "',"&_ " fiyat='" &fiyat& "',"&_ " fiyat_id='" &fiyat_id& "',"&_ " ilan_starih='" &ilan_skt& "',"&_ " onay='" &onay& "' WHERE " &_ " id=" &id bag.execute sqlString kredi olayı nı bişekilde çözdüm ancak istiyorumki yukarıdaki sorguya şunu ekleyeyim veritabanında üyenin verebilecegi mesaj adetini tutan ilan_adet diye bir alan zaten vardı ek olarak birde mesaj alanı ekledim amacım her ilan onay aldıgında mesaj bölümündeki deger bir artacak ilan onay almassa bişey yapmayacak onaysız olarak kaydedecek yada silecek..üye mesaj giriş ekranında ilan_adet ve mesaj sayısı birbirine eşitse krediniz bitti diyecek şimdi yukarıdaki sorguya eger formdan gelen onay degeri = onaylı ise sorguya mesaj +1 yap degilse diger işlemi yap demem lazım ancak sorguda yapamadım... 1 istegim var bu sorguyu başkası yazmış... oyüzden kafam karıştı ekleyemedim bu dediklerimi çok uykusuzum yardımcı olursanız minnettar olurum.. bilginizi paylaşmanız dilegiyle saygılar |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
Re: SORGUYU yapamadım
Alıntı:
öğrenmenin gerek şartı dinlemektir, çarpmanın copy-paste. |