|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: konya
|
ASP sorunum : üye sınırlı kayıt girebilsin
aslında 200 yılında yazılmış aşagıdaki yazı bana fikir verdi ama kafamda şekillenmedi
sistem benzer ancak üyenin girebilecegi mesaj sayısı veritabanında üyeye verilen deger 10 her mesajında 1 eksilecek.. bi yardımcı olurmusunuz veritabanında ise mesajlar table ve uyeler table bulunmakta her mesaj girişinde mesajadet olan kısımı kontrol etsem desemki degeri >1 den kayıt yapma.. response krediniz az de... degilse ' else mesajı kaydet mesaj adetinden 1 eksilt buraya kadar tamam tamamda mesaj adet gecen tabloda verilen deger +1 yerine (hit gibi) -1 yaparsak adetide düşürürüz.. eee sorun nerde diyeceksiniz.. kısabiyol arıyorum yada yol.. session olmalımı hanki degerleri sessionda tutmalıyım... yada nasıl olmalı bi fikir bir ışık tutarmısınız...? ASP Sayfasına Limit Koymak, 3 defa girilsin 1 defa girilsin gibi... -------------------------------------------------------------------------------- Merhaba, istediğin şey aşağıdaki mantıkla yapılabilir. Ancak üyelerinin girdiği sayfaları (en azından kısıtlamak istediklerini) veritabanında kayıt ediyor olman gerekiyor. Kod: max_giris = 5 'bir ayda izin verilecek maximum giris sayisi. giris_sayisi = [uyenin ilgili sayfaya kac kez girdigini belirten degisken. veritabanindan alinir] son_ziyaret = [uyenin ilgili sayfaya yaptigi son ziyaretin tarihi. yine veritabanindan] if giris_sayisi >= max_giris then response.write("maximum ziyaret sayisini astiniz..") else response.write("hosgeldiniz..") end if her ay bu sayacin resetlenmesi icin ise; if date() > cdate(son_ziyaret) then [veritabanindaki ziyaret sayisini sifirla] end if |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: ASP sorunum : üye sınırlı kayıt girebilsin
Sana yardım edeyim dedim ancak yazdıkların pek anlaşılır değil. Düzgün, güzel ve anlaşılır yazarsan yardımcı olayım.
Kolay gelsin.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Sayfada sınırlamalar
prensip olarak sınırlamaları sayfa oluşturulmadan önce çözersen dahaiyi olur. Geriye doğru sayım doğru değil çünkü yarın mesaj sayısını 20 yapabilirsin bu durumda eksiltme işi bozar. Sessionda tutulacak da bir şey değil. Sayfa oluşturulurken toplam mesaj sayısı veri tabanında yer alan (maksimum mesaj sayısı) değerini aşmış veya aşit ise o sayfa için veri giriş kontrollerini disable olarak gösterirsin.
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
özürdilerim karışık yazmamın nedeni kafamın çorba olması..
olay şu veritabanında üyetablosu var bu tabloda mesajadet diye bi alan var.. istedigime gelince üye her mesaj yazdıgında tablodaki bu alandan 1 eksiltmesi... tabi mesajlar admin onayından geçecegi için yani mesajların onaylanacagı için bunun onay bölümünde üye alanındaki mesajadet kısmından 1 eksiltilecek.... kısmen kendi kendime çözdüm olayı ancak dedigimi yapamadım... yine karma karışık yazdım akiam olmassa kodları buraya atarım bakarsın... çıkamadım işin içinden |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
teorik olarak (prensip olarak ta olabilir
) böyle bir alana da ihtiyacınız yok, kişi mesaj girmeden önce (mesaj girilecek alan açılırken) onaylanmış mesajların count'u limiti geçmiyorsa mesaj girişini açarsınız, eğer limit ve üstündeyse (-ki bu mantıkla üstünde olması muhtemel değil, ola ki limiti düşürdünüz) bir uyarı vererek kişinin mesaj limitini doldurduğunu bildirir ve mesaj girmesini engellersiniz.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
arkadaşlar teşekkürler ama gerçekten kafam çok karıştı..
ne yapmalıyım ? veritabanında mesajadet diye bir alanım var buraya 10 kaydını sabit veriyorum üye mesajını yazıyor admin onay verirken uye tablosundaki bu mesajadet kısımından rakamı düşürüyor.. admin tarafında olmasının sebebi admin onaylamadan yani mesaj yayınlanmadan mesajadet'i düşmesin bu yapmak istediğim işlem doğrumu..? onay halinde veritabanından bir (1) eksiltsem yada üye tablosuna mesajadet yanına kayıtlımesajlar diye bi alan açıp mesajadet > kayıtlımesajlar diye mi kontrol etmeli hangisi doğru yol sıkıntı çıkarmaz |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
"SELECT COUNT(uyeID) FROM mesajlar WHERE uyeID=" & uyeID & " AND onay=true"
bu şekilde bir sorguyla sadece o kişinin onaylı yazı sayısını alıp eğer 10'dan az ise yazdırma izni verebilir aksi takdirde hakkınız bitmiştir mesajı verebilirsin. istersen daha dinamik yapıp "if msjSayisi < 10 then" değil de "if msjSayisi < uyeMesajHakki then" Şeklinde şartlı ifade daha hoş olur üye mesaj hakkini da yine bir sorgu ile veritabanından çekersin. Düzenleme : Tabi düşünmeden acele yazdık ama bana sorarsan onaylı yazı sayısını dikkate alma derim. Çünkü henüz Yönetici onay vermeden yüzlerce mesaj yazabilir bu üye. O halde yöneticinin üye onay işlemine de aynı şartları yazmak zorundasın ki pek tavsiye edilen işlemler olmaz. Sen en iyisimi onaylı olup olmadığını dikkate alma. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Re: ASP sorunum : ürün listeleme kodumdaki hata yan yana sıralıyor..
hallettim...
ancak hala uyenin kaç mesaj hakkı kaldıgını nasıl yapacagımı bulamadım uye tablosunda bi alan var zaten mesajadet diye... burada üyenin verebilecegi mesaj adeti bulunmakta söylediklerinize bakarak hermesaj yazımında sayıyı düşürmektense adminin onay verecegi yerde admin onaylarken sayıyı düşürmek peki bunu direkt -1 olarakmı yapmalı yoksa kaydı okuyup diyelimki 5 onay verilirken sessionda tutulan 5 den -1 çıkartarak yenidne direkt 4 oloarakmı yazmalı biraz maymunluk oldu ama kurcalaya kurcalaya ögrenmeye çalışıyor.. Mesaj akgun tarafından 06.06.2007 (15:52) yeniden düzenlendi.. Açıklama: hallettim |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
Eğer admin sayfasından kontrol etmeye kalkarsan üye admin tarafından onaylanmasa bile mesaj yazmaya çalışarak veritabanını şişirecektir. O yüzden kontrol işlemini direk olarak üyenin mesaj kaydet sayfasından yapman daha mantıklı olur. Ve mesaj adedini düşürmektense "<" işareti ile mevcut mesaj sayısı ile izin verilen mesaj sayısını kontrol ettirmen daha mantıklı ve esnek olur diye düşünüyorum.
tabi veritabanı ilişkilerin nasıl bilmiyorum ama mesajlar tablosunda bir adet onay (boolean) üye tablosunda bir adet mesajHakki alanlarının olduğunu varsayarak "SELECT COUNT(uyeID) FROM mesajlar WHERE uyeID=" & uyeID & ";" sorgusu mevcut mesaj adedini, "SELECT mesajHakki FROM uye WHERE uyeID=" & uyeID & ";" sorgusu da izin verilen mesaj hakkini bulman için yeterli geriye kalan if ile karşılaştırma yapman. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
sorunumu halen çözebilmiş degilim
üyenin mesaj adetini yeni mesaj girerken kontrol ettiriyorum şayet mesaj adeti veritabanından okunan deger < 1 then mesaj hakkınız yok diyorum buraya kadar sorun yok mesaj hakkı varsa yeni mesaj girebiliyor.. ok.. bu girdigi mesaj admin onayından geçtikten sonra yayına alınacak şimdi veritabanından diyelimki 5 mesaj hakkı var 1- yeni bir mesaj girdiginde yani mesaj kayıt edildiginde uyetablosundaki mesajadet degerinini 5 iken 1 eksiltmeli ve veritabanına yazmalımıyım 2-hiç bir işlem yapmayıp admin mesaja onay verirse 1 eksiltmelimiyim.. 2. işlemde arkadaşların dedigi gibi mesajı onaylanmadan mesaj hakkı düşmeyecek dahada mesaj girecek ve veritabanı şişecek mi? 2.işlemde admin onay vermezse zaten mesajı silinecek kredisi düşmeyecek 1. işlemde mesaj hakkı düşecek ama admin onay vermez ise ??? ne olacak onay verilmeyen ilanda üyeye +1 kredimi verecek..? çıkamadım işin içinden bir akıl verirmisiniz ? bunu enkısa yoldan nasıl yaparım... |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!