Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » ASP sorunum : üye sınırlı kayıt girebilsin

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 05.06.2007   #1 (permalink)
akgun

Yer: konya
ASP sorunum : üye sınırlı kayıt girebilsin

aslında 200 yılında yazılmış aşagıdaki yazı bana fikir verdi ama kafamda şekillenmedi

sistem benzer ancak üyenin girebilecegi mesaj sayısı veritabanında üyeye verilen deger 10
her mesajında 1 eksilecek..

bi yardımcı olurmusunuz

veritabanında ise mesajlar table ve uyeler table
bulunmakta

her mesaj girişinde mesajadet olan kısımı kontrol etsem desemki degeri >1 den kayıt yapma..
response krediniz az de...

degilse ' else

mesajı kaydet mesaj adetinden 1 eksilt

buraya kadar tamam tamamda mesaj adet gecen tabloda verilen deger +1 yerine (hit gibi) -1 yaparsak adetide düşürürüz..

eee sorun nerde diyeceksiniz..

kısabiyol arıyorum yada yol..

session olmalımı hanki degerleri sessionda tutmalıyım... yada nasıl olmalı bi fikir bir ışık tutarmısınız...?

ASP Sayfasına Limit Koymak, 3 defa girilsin 1 defa girilsin gibi...

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba, istediğin şey aşağıdaki mantıkla yapılabilir. Ancak üyelerinin girdiği sayfaları (en azından kısıtlamak istediklerini) veritabanında kayıt ediyor olman gerekiyor.

Kod:
max_giris = 5 'bir ayda izin verilecek maximum giris sayisi.
giris_sayisi = [uyenin ilgili sayfaya kac kez girdigini belirten degisken. veritabanindan alinir]
son_ziyaret = [uyenin ilgili sayfaya yaptigi son ziyaretin tarihi. yine veritabanindan]

if giris_sayisi >= max_giris then
response.write("maximum ziyaret sayisini astiniz..")
else
response.write("hosgeldiniz..")
end if

her ay bu sayacin resetlenmesi icin ise;

if date() > cdate(son_ziyaret) then
[veritabanindaki ziyaret sayisini sifirla]
end if
akgun şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 05.06.2007   #2 (permalink)
burakozgur

burakozgur's Avatar

Yer: Ankara
Re: ASP sorunum : üye sınırlı kayıt girebilsin

Sana yardım edeyim dedim ancak yazdıkların pek anlaşılır değil. Düzgün, güzel ve anlaşılır yazarsan yardımcı olayım.

Kolay gelsin.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 05.06.2007   #3 (permalink)
kuduk

Sayfada sınırlamalar

prensip olarak sınırlamaları sayfa oluşturulmadan önce çözersen dahaiyi olur. Geriye doğru sayım doğru değil çünkü yarın mesaj sayısını 20 yapabilirsin bu durumda eksiltme işi bozar. Sessionda tutulacak da bir şey değil. Sayfa oluşturulurken toplam mesaj sayısı veri tabanında yer alan (maksimum mesaj sayısı) değerini aşmış veya aşit ise o sayfa için veri giriş kontrollerini disable olarak gösterirsin.
kuduk şu an çevrimdışı  
Old 05.06.2007   #4 (permalink)
akgun

özürdilerim karışık yazmamın nedeni kafamın çorba olması..

olay şu veritabanında üyetablosu var bu tabloda mesajadet diye bi alan var..

istedigime gelince üye her mesaj yazdıgında tablodaki bu alandan 1 eksiltmesi...

tabi mesajlar admin onayından geçecegi için yani mesajların onaylanacagı için bunun onay bölümünde üye alanındaki mesajadet kısmından 1 eksiltilecek....

kısmen kendi kendime çözdüm olayı ancak dedigimi yapamadım...

yine karma karışık yazdım akiam olmassa kodları buraya atarım bakarsın... çıkamadım işin içinden
akgun şu an çevrimdışı  
Old 05.06.2007   #5 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

Yer: istanbul

teorik olarak (prensip olarak ta olabilir ) böyle bir alana da ihtiyacınız yok, kişi mesaj girmeden önce (mesaj girilecek alan açılırken) onaylanmış mesajların count'u limiti geçmiyorsa mesaj girişini açarsınız, eğer limit ve üstündeyse (-ki bu mantıkla üstünde olması muhtemel değil, ola ki limiti düşürdünüz) bir uyarı vererek kişinin mesaj limitini doldurduğunu bildirir ve mesaj girmesini engellersiniz.
Old 06.06.2007   #6 (permalink)
akgun

arkadaşlar teşekkürler ama gerçekten kafam çok karıştı..

ne yapmalıyım ?

veritabanında mesajadet diye bir alanım var buraya 10 kaydını sabit veriyorum

üye mesajını yazıyor admin onay verirken uye tablosundaki bu mesajadet kısımından rakamı düşürüyor..

admin tarafında olmasının sebebi admin onaylamadan yani mesaj yayınlanmadan mesajadet'i düşmesin

bu yapmak istediğim işlem doğrumu..?

onay halinde veritabanından bir (1) eksiltsem

yada üye tablosuna mesajadet yanına kayıtlımesajlar diye bi alan açıp mesajadet > kayıtlımesajlar diye mi kontrol etmeli hangisi doğru yol sıkıntı çıkarmaz
akgun şu an çevrimdışı  
Old 06.06.2007   #7 (permalink)
kubilayk

"SELECT COUNT(uyeID) FROM mesajlar WHERE uyeID=" & uyeID & " AND onay=true"

bu şekilde bir sorguyla sadece o kişinin onaylı yazı sayısını alıp eğer 10'dan az ise yazdırma izni verebilir aksi takdirde hakkınız bitmiştir mesajı verebilirsin.

istersen daha dinamik yapıp

"if msjSayisi < 10 then"
değil de

"if msjSayisi < uyeMesajHakki then"

Şeklinde şartlı ifade daha hoş olur üye mesaj hakkini da yine bir sorgu ile veritabanından çekersin.

Düzenleme : Tabi düşünmeden acele yazdık ama bana sorarsan onaylı yazı sayısını dikkate alma derim. Çünkü henüz Yönetici onay vermeden yüzlerce mesaj yazabilir bu üye. O halde yöneticinin üye onay işlemine de aynı şartları yazmak zorundasın ki pek tavsiye edilen işlemler olmaz. Sen en iyisimi onaylı olup olmadığını dikkate alma.
kubilayk şu an çevrimdışı  
Old 06.06.2007   #8 (permalink)
akgun

Re: ASP sorunum : ürün listeleme kodumdaki hata yan yana sıralıyor..

hallettim...

ancak hala uyenin kaç mesaj hakkı kaldıgını nasıl yapacagımı bulamadım

uye tablosunda bi alan var zaten mesajadet diye... burada üyenin verebilecegi mesaj adeti bulunmakta

söylediklerinize bakarak hermesaj yazımında sayıyı düşürmektense adminin onay verecegi yerde admin onaylarken sayıyı düşürmek

peki bunu direkt -1 olarakmı yapmalı yoksa kaydı okuyup diyelimki 5 onay verilirken sessionda tutulan 5 den -1 çıkartarak yenidne direkt 4 oloarakmı yazmalı biraz maymunluk oldu ama kurcalaya kurcalaya ögrenmeye çalışıyor..

Mesaj akgun tarafından 06.06.2007 (15:52) yeniden düzenlendi.. Açıklama: hallettim
akgun şu an çevrimdışı  
Old 06.06.2007   #9 (permalink)
kubilayk

Eğer admin sayfasından kontrol etmeye kalkarsan üye admin tarafından onaylanmasa bile mesaj yazmaya çalışarak veritabanını şişirecektir. O yüzden kontrol işlemini direk olarak üyenin mesaj kaydet sayfasından yapman daha mantıklı olur. Ve mesaj adedini düşürmektense "<" işareti ile mevcut mesaj sayısı ile izin verilen mesaj sayısını kontrol ettirmen daha mantıklı ve esnek olur diye düşünüyorum.

tabi veritabanı ilişkilerin nasıl bilmiyorum ama mesajlar tablosunda bir adet onay (boolean) üye tablosunda bir adet mesajHakki alanlarının olduğunu varsayarak

"SELECT COUNT(uyeID) FROM mesajlar WHERE uyeID=" & uyeID & ";"
sorgusu mevcut mesaj adedini,

"SELECT mesajHakki FROM uye WHERE uyeID=" & uyeID & ";"
sorgusu da izin verilen mesaj hakkini bulman için yeterli geriye kalan if ile karşılaştırma yapman.
kubilayk şu an çevrimdışı  
Old 15.06.2007   #10 (permalink)
akgun

sorunumu halen çözebilmiş degilim

üyenin mesaj adetini yeni mesaj girerken kontrol ettiriyorum şayet mesaj adeti veritabanından okunan deger
< 1 then mesaj hakkınız yok diyorum buraya kadar sorun yok

mesaj hakkı varsa yeni mesaj girebiliyor.. ok..
bu girdigi mesaj admin onayından geçtikten sonra yayına alınacak

şimdi veritabanından diyelimki 5 mesaj hakkı var

1- yeni bir mesaj girdiginde yani mesaj kayıt edildiginde uyetablosundaki mesajadet degerinini 5 iken 1 eksiltmeli ve veritabanına yazmalımıyım

2-hiç bir işlem yapmayıp admin mesaja onay verirse 1 eksiltmelimiyim..

2. işlemde arkadaşların dedigi gibi mesajı onaylanmadan mesaj hakkı düşmeyecek dahada mesaj girecek ve veritabanı şişecek mi?

2.işlemde admin onay vermezse zaten mesajı silinecek kredisi düşmeyecek

1. işlemde mesaj hakkı düşecek ama admin onay vermez ise ??? ne olacak onay verilmeyen ilanda üyeye +1 kredimi verecek..?

çıkamadım işin içinden bir akıl verirmisiniz ? bunu enkısa yoldan nasıl yaparım...
akgun şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
asp , sorunum , uye , sinirli , kayit , girebilsin

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 00:14.