|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Asp Stream Nesnesi kullanarak Başka Bilgisayardan dosya açmak
herkese merhaba.
ASP de stream nesnesini kullanarak diğelim c sürücüsünden bir wav dosyasına erişip onu açabiliyorum. Fakat bu wav dosyası başka bir makinede ise o klasöre web erişimi vermeden bu ses dosyasına ulaşıp açabilirmiyim. bu iki makine aynı ağda da olabilir. ![]() yardımlarınız için şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ist
|
Re: Asp Stream Nesnesi kullanarak Başka Bilgisayardan dosya açmak
ASP de stream ile kendi makinemdeki bir wav dosyasına ulaşıp onu açabiliyorum. Fakat local ağda bulunan başka bir makinedeki wav dosyasını alamıyorum. Koda kendi ip adresimi yazıp paylaşıma açık bir klasördeki wav a ulaşıp onu açarken, diğer makinedeki paylaşıma açık bir klasördeki wav ı alamıyorum. makinemden diğer makinenin ip adresini yazdığımda paylaşıma açık olan klasörü ve içindeki wav ı görüyorum. sorun hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazsın.
FullPath = "\\xx.xxx.xx.2\paylasim\1.wav" '(kendi makine) 'FullPath = "\\xx.xxx.xx.11\yeni\1.wav" '(diger makine) Response.ContentType = "audio/wav" Response.AddHeader "content-transfer-encoding", "binary" Response.AddHeader "content-disposition", "attachment; filename=" & FullPath Set Stream = server.CreateObject("ADODB.Stream") stream.mode = 3 Stream.Open Stream.LoadFromFile filename & FullPath Contents = Stream.ReadText(-1) Response.BinaryWrite (Contents) Stream.Close Set Stream = Nothing response.end |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Karşıyaka
|
Re: Asp Stream Nesnesi kullanarak Başka Bilgisayardan dosya açmak
Dediğin sorun kullanıcı haklarından kaynaklanıyo olabilir...
şunu dene : local bilgisayarda Başlar > Çalıştır Kod:
cmd /c net use Z \\xxx.xxx.xxx.xxx\paylasim kodun içinden de. FullPath = "Z:\1.wav" diyebilirsin.
|
![]() |
| Etiketler |
| asp , stream , nesnesi , kullanarak , baska , bilgisayardan , dosya , acmak |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!