|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Varsova
|
ASPde 2 degiskenli if olmuyor!
Merhaba arkadaslar,
Benim bazi sorunlarim oluyor iste boyle... Beni lutfen yanlis anlamayin, mesaj kirliligi yapmak istemedigim icin genelde sadece soru soruyorum cunku henuz sizler kadar iyi olduguma inanmadigim icin sorulan sorulara genelde cevap vermiyorum ama bakiyorum. Cevap vermememin nedeni ise yukarida belirttigim gibi sizler kadar iyi olmadigima inanmam. Zaten sordugum sorularda buna bir kanit niteliginde; Database e baglanip veri cekiyorum, uye_id=Request.QueryString("uye_id") uyecik=Session("uye_id") mesajlasma sistemi yapmaya calisiyorum her ne kadar database de login olan uyenin nickini gostermesede yinede login yapan uyenin uye id si ile mesaj gonderilecek olan uye nin uye id si ayni olmasi durumunda hata vermesini istiyorum. Bu nedenle soyle kodlamaya calistim; <%if uye_id=uyecik then%>Kendinize mesaj gonderemezsiniz <%else%> geri kalan kodlamalar <%end if%> Bu sekilde yaptigim zaman iki degiskeni birbiri ile karsilastiramiyor ama <%if uye_id="1" then%> gibi " " isaretleri arasina koydugumda sorun yok o zaman istedigim hatayi veriyor. Fakat sadece uye ben olmayacagim icin, degisken degerleri atamam gerek. Fakat atadigim zaman ise istedigim hatayi vermiyor. Bunun baska bir yolu var mi? Vaktiniz ayirdiginiz icin simdiden cok tesekkurler.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Re: ASPde 2 degiskenli if olmuyor!
cok tesekkurler ilginiz ve vaktiniz icin.
Kismetse sizlere bu sekilde soru sorarak kendimi gelistirdigimde bende diger kullanicilara yardimci olabilecegim ![]()
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ek olarak cint(uyecik) gibi bir kullanımda, uyecik değişkeni request'e göre değer aldığından bunu IsNumeric fonksiyonu ile numeric olup olmadığını kontrol etmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
tesekkurler, zaten onu o sekilde once kontrol ediyorum, onu belirtmeyi yukarida unutmusum, kusura bakmayin.
Vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkurler.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!