|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: erzurum
|
Tarih Sorgulama Hatası
Merhabalar
Bu vb.net bir SQL sorgusu yazıyorum ama sanki vb.net bana özel muamele yapıyor geliyor.Bir türlü çalışmadı Ölçüt türü veri uyuşmazlığı hatası verdi ;(en illet olduğum hata)artık çıldıracağım ![]() konu SQL ile alakalı olduğu için buraya yazdım umarım hata yapmamışımdır.Çözecek arkadaşı yanımda olsa valla öperdim![]() neyse kod..... Dim mine As String Dim taktarihsorgu As DateTime taktarihsorgu = "24.07.2007" mine = "select kimlik,ad,takt1,tarih,cins,adet,satfiyat,pesinat from taksitler where takt1 < '" & taktarihsorgu & "' " Dim dict As New DataSet Dim adabter As New OleDbDataAdapter(mine, conn) adabter.Fill(dict, "veri") conn.Close() DataGridView2.DataSource = dict.Tables("veri") takt1 alanı veritabanımda tarih/saat (kısa tarih) formatlı sorgulatıyorum ama ne denediysem nafile olmadı... Yardım edecek arkadaşa şimdiden teşşekurler... (kullandığım Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0) olay bu |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: erzurum
|
Re: Tarih Sorgulama Hatası
Çok teşekur ettim ama + ile & zaten aynı işi yapıyor .Ama buldum sorunun cevabını vb.nette bir tür dönüşüm fonksiyonu varmış datevalue o kullanıldığında tamam oluryor.
mine = "select kimlik,ad,tarih,cins,adet,takt1,satfiyat,taksitsay ,pesinat from taksitler where takt1 <= datevalue('" & taktarihsorgu & "')and durum <> 'Ödendi' and tak1 <> 'Ödendi' " Yine kendimi Öptüm ![]() |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!