|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Re: ASP - Access, satırların tamamını toplatmak
Kod:
SELECT SUM(not) FROM notlar Şöyle ki; Kod:
SELECT SUM(not) FROM notlar WHERE ders_id = 5
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
teşekkürler bunu denedim ama toplam sonucunu ekrana yazdıramadım. ancak bir başka yoldan hallettim ama şöyle bir sorun var:
tam olarak toplam sonucu vermiyor. veritabanında toplam 185 yapıyor ancak, kodlama ile toplattığım zaman 170 çıkıyor. bu neden kaynaklanır? Kod satırları şu şekilde: Kod:
<%
Dim SNotRS, SNotSQL, SNotToplam
Set SNotRS = server.CreateObject("ADODB.Recordset")
SNotSQL = "SELECT * FROM [Notlar] WHERE [DersID] = " & Request.QueryString("DersID") & " AND [SinifID] = " & Request.QueryString("SinifID") & ""
SNotRS.Open SNotSQL, DizaynWebBaglanti, 1, 3
SNotToplam = 0
Do While Not SNotRS.Eof
SNotToplam = SNotToplam+1
SYazili1 = (INT(SNotRS("Yazili1")) + INT(SNotRS("Yazili1")))
SNotRS.movenext
loop
%
ilgilendiğin için teşekkürler. Mesaj onurkaya tarafından 03.08.2007 (10:12) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Böylede olur ama makine biraz kasabilir.
<% Dim SNotRS, SNotSQL, SNotToplam Set SNotRS = server.CreateObject("ADODB.Recordset") SNotSQL = "SELECT * FROM [Notlar] WHERE [DersID] = " & Request.QueryString("DersID") & " AND [SinifID] = " & Request.QueryString("SinifID") & "" SNotRS.Open SNotSQL, DizaynWebBaglanti, 1, 3 SNotToplam = 0 Do While Not SNotRS.Eof SNotToplam = SNotToplam+1 SYazili1 = (INT(SNotRS("Yazili1")) + INT(SNotRS("Yazili1"))) SNotRS.movenext loop %> Buda çalışması lazım <% Dim SNotRS, SNotSQL, SNotToplam Set SNotRS = server.CreateObject("ADODB.Recordset") Set se = SNotRS.Execute("SELECT SUM(not) FROM notlar") %> <%=se(0)%> <%=se("not")%> |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
dediğin gibi yaptım ama şu hatayı verdi:
Microsoft VBScript çalışma hatası (0x800A01B6) Nesne bu özellik veya yöntemi desteklemiyor: 'Execute' "SNotRS" recordsetini tanımlıyoruz ama "se" nedir ve ne işe yarayacak? hiç bir yerle bağlantı kuramadım...
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
Access destekler mi bilmiyorum ama şu şekilde de alan adı verebilirsiniz ayrıca; Kod:
SELECT SUM(not) AS alan1 FROM notlar
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
Kod:
<%
Set SNotRS = server.CreateObject("ADODB.Connection")
SNotRS.Open DizaynWebBaglanti
Set se = SNotRS.Execute("SELECT SUM(not) FROM notlar")
%>
<%=se(0)%>
Kod:
<%
Set SNotRS = server.CreateObject("ADODB.Connection")
SNotRS.Open DizaynWebBaglanti
%>
<%=SNotRS.Execute("SELECT SUM(not) FROM notlar")(0)%>
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
SNotRS, recordsettir. o satırlarda belirtilmedi ama bağlantımız DizaynWebBaglanti dır. yine de dediğin gibi execute metodunu kullandım ama olmadı. arkdaşlar tüm kodu veriyorum, lütfen çözelim beraberce... ![]() Kod:
<% Dim DizaynWebBaglanti Set DizaynWebBaglanti = server.CreateObject("Adodb.Connection") DizaynWebBaglanti.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ="& server.MapPath("db.mdb") Dim SNotRS, SNotSQL, SNotToplam, SYazili1 Set SNotRS = server.CreateObject("ADODB.Recordset") SNotSQL = "SELECT * FROM [Notlar] WHERE [DersID] = " & Request.QueryString("DersID") & " AND [SinifID] = " & Request.QueryString("SinifID") & "" SNotRS.Open SNotSQL, DizaynWebBaglanti, 1, 3 SNotToplam = 0 Do While Not SNotRS.Eof SNotToplam = SNotToplam+1 SYazili1 = (INT(SNotRS("Yazili1")) + INT(SNotRS("Yazili1"))) SNotRS.movenext loop X_SYazili1 = (INT(SYazili1) / INT(SNotToplam)) %> |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben kodu yanlış okudum o zaman
![]() benim kodumda DizaynWebBaglanti yerine connectionstring'inizi yazarsanız sorunsuz çalışacaktır ![]() bu sanırım daha okunur bir kod oldu.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!